Bar Harbor - Acadia National Park

Via Falmouth, Yarmouth, Freeport, waar we toch even de outlet moeten aanschouwen en iets moeten kopen gaan wij verder via route 1 richting Rockport, Camden, Belfast, Ellsworth en dan Bar Harbor. Uiteindelijk een lange rit maar zeker de moeite waard. Wij komen bij onze overnachting aan waar wij weer een upgrade krijgen. Hebben dan wel geen seaview maar zitten nog wel 1,5 uur heerlijk in het zonnetje. Daarna rijden wij richting Bar Harbor waar we gaan proberen wat te eten. Alles is weer hartstikke vol. We komen terecht in een restaurant waar het er leuk uitziet maar mijn eten helaas minder is. Het kan gebeuren. Daarna terug richting hotel en lekker op 1 oor.

28 September

Ik ben om 5 uur wakker. Lig te malen over van alles en nog wat en als het dan 6 uur is denk ik dat het mooi is geweest en zeg ik tegen Martin dat ik naar de zonsopgang ga kijken. Hij is meteen wakker en wil mee. Het was schitterend. Daarna nog even bij de receptie gewacht voordat het restaurant open ging zodat we een bakje thee en koffie konden pakken. Lekker op de kamer ontbeten met wat dingen die wij gisteren in de supermarkt hadden gekocht en daarna gedoucht en richting de reden waarom wij hier zijn: Acadia National Park. Nadat wij bij het visitors center entree betaald hebben gaan wij richting Cadillac Mountain. Hier heb je een goed overzicht over het park en zie je toch wel de eerstemooie sporen van het aankomende Indian Summer. Wij willen daar eigenlijk een route gaan lopen maar in de eerste 5 minuten kruipen tot 2x toe slangetjes voor mijn voeten weg. Nee, geen grote maar vind het niks plus de wegwijzers werken niet mee en daar hou ik al helemaal niet van. Na daar even rondgelopen te hebben gaan we naar Bubble Pond maar daar kunnen wij de auto nergens kwijt dus rijden wij door naar North en South Bubble waar we naar de South Bubble lopen. Staat dat de wandeling een halve km is maar dat geloof ik niet want als we een half uur aan het lopen zijn komen wij een bord tegen met nog een keer een half uur. Wij laten ons natuurlijk niet kennen en lopen door. Eenmaal boven op de South Bubble valt het uitzicht eigenlijk een beetje tegen. Na een korte stop, hele korte, gaan wij weer naar de auto terug. Gaan nu richting Jordan Pond. Ik wil graag de wandeling om het meer lopen. Ik twijfel even als ik zie dat die 2,5 uur duurt want we willen wel zo even iets eten. Wij beginnen toch en gaan ervan uit dat deze wandeling, zelfs met de nodige foto stops geen 2,5 uur gaat duren. Uiteindelijk zijn wij na 1 uur en 20 minuten weer terug en hebben wij doorgelopen maar toch de nodige stops ingelast.... Wij hebben er wel trek van gekregen. Als wij vragen naar de mogelijkheden bij het restaurant, meldt de "seater" dat wij nog 40 minuten moeten wachten. Daar hebben wij dus echt geen zin in. Lopen naar de grab & go en pakken een turkey & cheddar sandwich en lopen naar een lekker plekje om die te verorberen. Als wij terug lopen naar de parkeerplaats blijkt het ook hier heel erg druk te zijn en staan mensen in de rij om te parkeren??? Wij rijden nu terug naar Sand Beach waar we een stuk van the Ocean Path willen gaan lopen maar dat blijkt voornamelijk een route langs de straat te zijn dus keren al vrij snel weer om, om de auto te pakken naar Thunder cove. Lekker toeven hier en blijven dus even. Daarna maken we de route af richting Visitors Center (een groot gedeelte van de route is 1 richting). Wij hebben een goed beeld van Acadia en verlaten bij het Visitors Centre dus het park. Zitten nu heerlijk op ons zonnig balkon waar we bijna wegsmelten van de o zo heerlijke warmte! Zometeen nog even iets in Bar Harbor eten en dan morgen verder naar de White Mountains.

29 September

Gisteravond lekker aan de haven nog van lobster genoten alhoewel de vorm waarin die gegoten was niet helemaal mijn ding was. In Maine moet je toch ook een lobster roll gegeten hebben? Nou heb ik gedaan maar was jaloers op degene die een gewone hele lobster genomen hadden. Ach ja, je kunt niet alles hebben. Misschien krijg ik nog een kans.

Vanochtend toen ik toch weer op tijd wakker was toch maar weer even snel een joggingbroek aangedaan om naar de zonsopgang te gaan kijken. Het was enigszins bewolkt maar het was toch heerlijk om met deze rust bij het water te staan.

Feiten:
 • Plaats: Acadia National Park
 • Route: Portland - Cape Elizabeth - Falmouth - Rockport - Ellsworth - Bar Harbor
 • Hotel: Bar Harbor Regency
 • URL: http://www.barharborregency.com/
 • Doís:
   • Rondrit door het park
   • Wandelingen maken
 • Doníts:
   • Persoonlijk vond ik de omweg niet geheel de moeite waard

Portland

Jackson