Alghero

Zondag 13 september

KustlijnWij vliegen vandaag naar SardiniŽ!! Het is de bedoeling dat wij niet zo veel gaan doen maar wel wat kunnen doen als wij er zin in hebben. SardiniŽ lijkt daar het prima eiland voor te zijn. Wij vliegen om 12:15 van Schiphol naar Milaan waar wij 1,5 uur de tijd hebben alvorens ons vliegtuig naar Alghero vertrekt. Het vliegtuig in Amsterdam is netjes op tijd. Helaas is het vliegtuig in Milaan vertraagd met een half uur. Voordeel is wel weer dat het vliegtuig nog voor de helft niet gevuld is en wij dus overal kunnen zitten waar wij willen. Vliegtijd is ook relatief kort dus binnen no time zijn we op plaats van bestemming. Ook op het vliegveld gaat alles snel. Koffers zijn er snel en wij hebben de auto ook relatief snel afgehandeld. Geluk dat wij niet bij de verhuurmaatschappij staan waar de rest van het vliegtuig zín auto heeft geregeld. Het is even zoeken waar de auto staat maar als hij gevonden is zijn we prima tevreden. Een witte Volkswagen Polo met 5 deuren en airco. Een lelijke deuk voor links bij de wielkast maar ach het zal wel. Een grotere challenge is de overnachting van vanavond vinden. Ik heb thuis op de tomtom nog gekeken of wij die mee zouden nemen maar de straat van het hotel plus de straten er direct omheen vond hij niet dus hebben wij 'm thuis gelaten. Wij rijden in eerste instantie dus met de google maps uitleg maar die laat snel te wensen over. Als wij dan een bordje van het hotel zien en die blijven volgen vinden wij het hotel in een kleine 20min na eerst nog even gestopt te zijn bij een supermarkt voor wat te drinken en te knabbelen. Hotel is prima en er is een restaurant bij dus vanavond hoeven wij niet meer ver. Wij drinken een borrel op ons terras en blazen even uit. Laat de vakantie maar beginnen! Wij worden meteen verwend met een mooie zonsondergang en gaan daarna naar het restaurant op het erf. Niet echt een gezellige tent. Het eten is ok en dan heb ik waarschijnlijk al te veel gezegd. Grotta di Nettuno wandelpadDaarna ben ik moe en wil alleen maar slapen wat ik dan ook snel doe.

Maandag 14 September

Wij hebben nog een dag in Alghero en nadat ik toegezongen ben gaan wij ontbijten. Er ontbreekt niks en wij kunnen ons heerlijk de tijd laten. Na het ontbijt gaan wij richting oud historisch centrum waar wij heerlijk over de sea walls struinen en lekker onze eerste spaghetti eten. Na de lunch rijden wij naar de Grotto di Nettuno en lopen de 654 treden naar de grot. De grot zelf willen wij niet echt bezoeken, wij hebben er al heel wat gezien, maar de wandeling erheen vinden wij wel leuk en is ook nog eens hartstikke mooi. Beneden puffen wij even uit en lopen dan de 654 treden weer naar boven. Eigenlijk valt het wel mee. Tenminste dat vind ik niet. Het is wel warm maar ik vind het uitzicht heerlijk.  Na de grotto rijden wij nog even naar Lazarotte en El Bombarde, twee stranden, maar blijven er verder niet. Als wij bij ons hotel terug zijn gaan wij even bij het zwembad zitten maar het is inmiddels behoorlijk bewolkt en het waait hard zodat zelfs de 28 graden behoorlijk fris aanvoelt. Even douchen dus en nog even een borrel voordat wij naar het centrum gaan voor wat te eten. Ongelooflijk dat zelfs op Maandagavond je bijna nergens terecht kunt zonder reservering. Gelukkig zijn we nog redelijk op tijd waardoor wij nog mogen aanschuiven bij het derde restaurant dat wij proberen.

Dinsdag 15 September

Na nog een keer genoten te hebben van het ontbijt pakken wij onze spullen en vertrekken via de kustweg naar Bosa.

Arborea >>>

25 September

El ElefantiNa het ontbijt is het tijd om uit te checken en langzaam onze route verder te zetten naar ons eindpunt dat twee weken geleden ons beginpunt was. Op de route maken wij nog een stop in Castelardo, een leuk bergdorp. Daarna rijden wij nog en stuk het binnenland in want Mart had gezien dat hier een winery is waar je een rondleiding kunt doen. De route is schitterend langs heel veel wijnranken. Een maal bij de winery lijkt het dat ze hier met de dagelijkse routine bezig zijn en niet echt zitten te wachten op mensen voor een rondleiding. Uiteindelijk komt de zoon van de eigenaar naar ons toe en stelt zich voor als de winemaker. Als wij melden dat wij dachten dat ze open waren vraagt hij ons of wij hun via google maps hebben gevonden. Daar blijken de openingstijden niet goed op te staan. Hij wil ons desondanks wel even rondleiden. Hij legt kort iets uit over de familiegeschiedenis en laat ons dan de tanks en daarna de wijnkelder en zijn eigen moestuin zien. Erg leuk want hier houden ze er toch weer hun hele eigen manier van wijn maken op na. Daarna krijgen wij in de tuin met schitterend uitzicht nog twee wijnen te proeven. Tenminste proeven? Hij schenkt eerst een bel van de ene wijn in die van 80jaar oude ranken gemaakt is. Als hij merkt dat wij die 18% alcohol vattende wijn niet in 1 x achteroverslaan zegt hij dat wij de tijd moeten nemen. Hij geeft ons de andere fles en zegt dat we maar moeten nemen waar we trek in hebben. Euhm, ok...als wij na 20 min de 80jarige scheut die hij ons had ingeschonken, opgedronken hebben en net de 40 jarige willen inschenken komt hij even kijken. Hij moet er vandoor maar wij moeten vooral blijven zitten en genieten. Wij moeten ook maar drinken waar we zin in hebben. Ik geef hem echter de flessen terug want ik geef aan dat wij nog wel een stukje moeten rijden. Hij vraagt of wij vanavond niet terug kunnen komen dan is het restaurant open. Als ik aangeef dat wij vanavond in Alghero slapen, nemen wij afscheid. Was een erg leuke stop. Na ongeveer een uur rijden zijn wij in Fertilia. Het dorp naast Alghero waar wij vanavond blijven slapen. Wij moeten morgen vroeg op dus had niet zo'n zin om ver van het vliegveld te zitten.Detorri Eenmaal bij het hotel rijden wij nog even naar een wijnfarm dichtbij het hotel om te kijken of wij daar wat kunnen eten. Dat kan helaas niet dus zoeken wij ons heil in Fertilia zelf. Hierna gaan wij nog even naar een supermarkt voor wat water en rijden dan naar het hotel terug. Het is inmiddels 17:00 en wij willen nog even genieten van de lekkere laatste zonnestralen. Voor etenstijd willen wij de auto nog even voltanken. Iets wat lastiger blijkt als wij dachten maar als ook dat gelukt is gaan wij nog even in Fertilia wat eten. Op tijd keren wij terug naar het hotel. Om 4 uur gaat de wekker.

26 September

Wekker, douche, spullen in de auto en binnen 10 min staan wij op het vliegveld. Rijden eerst nog de verkeerde parkeerplaats op voor het terugbrengen van de auto maar als ook deze goed staat en de sleutels ingeleverd zijn checken wij in en is het wachten op de eerste vlucht naar Milaan.

Feiten:
 • Plaats: Alghero
 • Route: Amsterdam - Milaan - Alghero
 • Hotel: Hotel Sa Cheya Relais
 • URL: http://www.hotelsacheyarelais.it/en/
 • Doís:
   • Dwalen door het oude centrum
   • Grotto di Nettuno voor het uitzicht
 • Doníts:
   • Naar restaurant gaan zonder reservering

Agenda / Route

Arborea