Amman

7 Oktober 2010

Wij hebben alle tijd van de wereld; ons vliegtuig vertrekt pas om 16:30, dus ís ochtends doen wij het rustig aan totdat onze ride naar Schiphol komt. Eenmaal door de incheckbalie kopen wij eerst de nodige proviand en boekjes om vervolgens bij de Mc Donalds toch nog even een hamburger te nuttigen. Ook wisselen wij wat Euroís voor Jordanian Dinar want ik ben er niet achter gekomen of je je visum bij aankomst ook in Euro of USD kunt betalen. Het vliegtuig komt iets te laat aan waardoor we een kleine vertraging oplopen maar onze plek is prima met eigen entertainment set waardoor de 4,5 uur vliegtijd om zijn voordat wij er erg in hebben.

In de aankomsthal betalen wij visum (dat je niet in een andere valuta kunt betalen dan Jordaanse Dinar) en krijgen wij op een andere plek een stempel in het paspoort om daarna de koffers op te kunnen halen. Als wij die hebben lopen wij naar Europcar om de huurauto op te halen. Er staan 5 man in een loketje dat ongeveer 2 x 1 groot is. De een pakt ons paspoort, de ander onze voucher een derde legt op een kaart uit hoe wij naar ons hotel moeten rijden en een 4 en 5e staan erbij te lachen en maken grapjes. Ons welcome to Jordan voelt hartelijk. Na +/- 20min rijdt onze peugeot 206 voor en kunnen wij richting Amman. Heb toch wat kriebels in mijn buik om daar op dit donkere tijdstip heen te rijden omdat algemeen bekend is dat Amman niet de meest eenvoudige stad is om je te oriŽnteren. Gelukkig gaat de reis voorspoedig, mede door de uitleg van de jongens bij Europcar, de gebrekkige kaart die wij van ze gekregen hebben, de verdere uitleg bij een benzine station waar wij even wat cola, water en zoute koekjes hebben gekocht, en wat geluk. Om iets na 12 komen wij aan bij het Ibis hotel Amman. Zo dat hebben wij dan maaAlles wat je je maar zou kunnen wensenr even goed gedaan. Wij drinken nog even wat en proberen daarna de slaap te vatten maar helaas lijk ik iets van een virus te hebben want breng een groot deel van de avond in de badkamer door. Als dit maar weer snel overgaat!

8 Oktober

Als wij wakker worden is het bewolkt en zijn wij een beetje besluiteloos. Douchen maar en kijken of wij aan de overkant in het shopping center wat kunnen ontbijten. Het is vrijdag dus is alles dicht. De super markt is wel open. Wij kopen meteen maar even wat flessen water en proberen beneden in de supermarkt meteen even wat geld te pinnen. De keuze uit automaten is GROOT maar wij krijgen het toch voor elkaar om die te kiezen waar geen geld uitkomt (de rest van de transactie verloopt wel zoals het hoort). Ook hier blijkt meteen weer de Jordaanse vriendelijkheid als een jonge knul ons meteen hulp aanbiedt en meteen met de bank probeert te bellen. Zijn hulp mag helaas niet baten want ook de banken zijn op vrijdag allemaal dicht. Wij bedanken hem voor zijn hulp en besluiten bij het hotel te ontbijten gezien het feit er niets anders behalve de supermarkt open is. Beneden, bij het cafť, worden wij naar het ontbijt buffet gestuurd maar eenmaal daar blijkt dat ze daar de boel al aan het afruimen zijn. Wij moeten snel maar even pakken wat wij hebben willen en mogen ons daarna alle tijd laten die wij nodig hebben en dat doen wij ook. Na het ontbijt checken wij uit en zetten wij koers naar Jerash.

Feiten:

Agenda / Route

Jerash / Dead Sea