Aqaba

Aqaba is een redelijk grote stad en omdat er overal wegwerkzaamheden zijn moeten wij een behoorlijke omweg nemen om er te komen. Helaas is de wegenkaart en ook de kaart in de Lonely Planet onvoldoende om ons volgende hotel te vinden. Als wij volgens mijn idee de goede kant oprijden zien wij een hele tijd niets behalve een bord met SAUDI ARABIA 5km. Mmmm, gaan wij echt wel de goede kant op? 2KM voor de Saudi border zien wij dan toch een pluk met resorts en gelukkig zit die van ons daar ok bij. Het Radisson is top en van alle gemakken voorzien het enige jammere vind ik dat wij minstens 20 minuten rijden van Heel dicht bij de Saoedische grensAqaba zitten en je dus een beetje vast zit aan je hotel. De geweldige kamer die wij hebben kijkt uit op een heerlijke tuin en in de verte zien wij het strand nog. Na het dumpen van de koffers krijgen wij toch wel erge honger en het is nu toch veel te heet om in de zon te gaan zitten dus wij besluiten terug te rijden naar Aqaba en daar lekker wat te eten. Heerlijk terrasje gevonden met heerlijk eten. Na het eten dwalen wij nog wat rond in Aqaba, kopen nog wat te drinken en rijden dan naar het hotel terug om een lekkere duik te nemen in het zwembad. Het water is koooooud maar het heerlijke avond zonnetje daarna is heerlijk. Als het tijd voor een borrel is gaan wij terug naar de kamer en gaan lekker in de tuin zitten. De wind is echter behoorlijk opgestoken met het gevolg dat wij daar half wegwaaien en dus toch maar snel op het balkon gaan zitten. Als het donker wordt douchen wij en zijn wij een beetje besluiteloos over wat wij willen gaan eten. Uiteindelijk gaan wij toch maar zo beschermd mogelijk op het terras zitten en eten daar een mega hamburger met als toetje een hubbly bubbly.

14 Oktober

Wij hoeven niets en kunnen alles. Allereerst slapen wij uit! Zien dan op het journaal dat de Chileense mijnwerkers nu bijna allemaal gered zijn, Top! En gaan dan heerlijk ontbijten. Het buffet staat vol en je kunt het je zo gek niet bedenken of het Zwembad of Rode Zee?staat er! Wij genieten dus uitgebreid en omdat wij alle tijd van de wereld hebben nemen laten wij ons de tijd. Daarna gaan wij heerlijk uitbuiken onder een parasol op het strand. Als het daar te warm wordt, pakken wij de auto en gaan wij nog een keer naar Aqaba. Daar eten wij heerlijk een steenovenbroodje en kopen wij een waterpijp met alle bijbehorende dingen, wat kruiden en nog wat te drinken voor vanavond en keren wij weer terug naar het hotel. De ergste hitte is nu voorbij dus kunnen wij heerlijk in de zon gaan zitten totdat die onder gaat. ís Avonds eten wij van het buffet dat net als bij het ontbijt ontzettend uitgebreid is. Lekker relaxte dag.

15 Oktober

Helaas is onze laatste dag in JordaniŽ alweer aangebroken. Wij moeten vanavond om 0:00 de auto op het vliegveld inleveren waarna wij morgen ochtend om 4 uur vliegen. Het wordt een hele lange dag dus wij hebben besloten de hele dag lekker hier te luieren, om 6 uur nog wat te eten en dan naar Amman Airport terug te rijden. Reistijd is +/- 4 uur maar wij willen het zekere voor het onzekere nemen. De reis gaat voorspoedig maar is redelijk slopend omdat het erg donker is en de weg niet overal even goed is. Als wij bij de bewaking van het vliegveld stoppen voor de gebruikelijke check zijn wij allebei redelijk gaar. Mij is nog steeds eigenlijk niet duidelijk wat ze willen horen als ze vragen where are you from? Tot nu toe hebben wij altijd maar gezegd waar wij net vandaan kwamen maar nu zeg ik from Holland waarop wij een ongelooflijke lach krijgen met een super enthousiast AJAX! Haha, wij zijn de gaarheid meteen kwijt! Wij leveren de auto keurig op tijd in en de afhandeling is binnen 5 minuten gereed. Als wij willen inchecken krijgen wij te horen dat wij nog niet naar binnen mogenÖsorry? Waar moeten wij wachten? Op deze paar stoeltjes waar verder niets te krijgen is als koffie? Ja dus. Wij zoeken een rustig plekje op en Martin valt meteen in slaap. Ik ben bang dat ik dan niet op tijd wakker wordt dus loop af en toe heen en weer totdat wij uiteindelijk om 3 uur mogen inchecken. Compleet verrast zien wij dat er achter deze poort een hypermodern vliegveld schuil gaat aar zelfs op dit belachelijke tijdstip alle winkeltjes nog open zijn. Het zal wel weer met veiligheid te maken hebben maar zonde dat ze dit allemaal hebben en wij buiten moesten wachten. Wij kopen wat wij vinden kunnen voor onze laatste dinars en wachten dan ďgeduldigĒ totdat wij mogen boarden. Helaas duurt dit lang omdat ook hier weer een check is voor je handbagage. Ik denk dat ik nog niet zat of mijn ogen giTerugvluchtngen dicht en die gingen pas weer open toen wij de daling inzette op Boedapest. Hier moeten wij van vliegtuig wisselen. Wij hebben een half uur vertraging opgelopen, over 10 minuten gaat ons volgende vliegtuig, maar wij stoppen op een plek waar wij ook nog een kwartier met de bus moeten. Eenmaal uit de bus hebben wij wederom een douane check. Het staat hier bomvol. Ben niet van het voordringen maar ga echt mijn vliegtuig niet missen. Twee anderen volgen mij meteen en bedanken mij later nog omdat ze zelf niet durfden en toch ook hun vliegtuig wilden halen. Wij rennen over het vliegveld, wat een conditie om 6:30 in de ochtend, en als wij zitten wachten wij nog 10 minuten op medepassagiers en vertrekken zeker een half uur te laat maar landen heerlijk op tijd in Amsterdam.

Wij vonden JordaniŽ geweldig! Petra, de Dode Zee en Wadi Mujib had ik niet willen missen. De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk, daar kunnen wij nog wat van leren!

Feiten:
 • Plaats: Aqaba
 • Route: Wadi Rum - Aqaba
 • Hotel: Radisson Blu Tala Bay
 • URL: http://www.radissonblu.com/resort-aqaba
 • Doís:
   • Heerlijk nagenieten van je opgedane indrukken
   • Even dwalen bij alle winkeltjes
 • Doníts:

Wadi Rum