Arequipa / Colca Cañon

19.10.05
Monasterio Santa Catalina
De busrit valt ontzettend mee, zolang je je ogen maar dichthoudt. De chauffeur moet tijd goedmaken en rijdt dus als een malloot. Gelukkig gaat alles goed en komen wij om 8:30 in Arequipa aan. De transfer krijgen wij van een NL-er, die veel te laat komt, in een kever cabrio. Lijkt geweldig maar als wij in de auto zitten, blijkt dat niet erg relaxed. Je benen kun je niet kwijt en de uitlaatgassen en stof springen om je oren. Eenmaal in de Hostería zijn wij blij met wederom een idyllische accommodatie en douchen wij snel en vertrekken richting de stad. Wij ontbijten met pancakes en bezoeken vervolgens Juanita, een Ampato mummie die in 1995 is gevonden op de Ampato vulkaan. Indrukwekkend museum. Vandaar gaan wij naar de Plaza de Armas en drinken daar een volle jarra de Sangría bij één van de vele terrassen die de Plaza de Armas omsingelen. Vandaar lopen wij naar het Santa Catalina klooster. Wij zijn aan de late kant maar is ook wel erg fijn want er zijn bijna geen toeristen meer. Vanochtend stonden ze hier in de rij om binnen te komen en wij lopen nu zo door. Daarna sturen wij even een berichtje naar huis en lopen even naar het hotel terug voor een trui, een borrel en een potje Yatzee. Nu even klaar maken voor een maaltijdje en de dag van morgen. Op aanraden van Blanca hebben wij bij Zig Zag gegeten en dat kan ik echt iedereen aanbevelen! De carne a la piedra is echt geweldig!

20.10.05
 
Op weg naar ChivayVanochtend werden wij om 8:00 opgehaald voor onze twee daagse tour naar de Colca Cañon in een 4WD. De chauffeur die ons kwam ophalen was een aardige vent maar helaas nam na een half uur zijn broer het over.Een ongelooflijke zuurpruim die echt niets zegt. Gelukkig wilde hij wel enkele vragen beantwoorden. Ondanks de zuurpruim is de rit naar de Colca Cañon echt schitterend. Van Arequipa gaan we over menig bergpas, een landgebied waar Vicuñas leven en waar wij gelukkig rijkelijk op getrakteerd worden, een tolpoort en komen wij na +/- 2 uur uit bij de eerste tent waar wij coca thee kunnen drinken tegen de hoogteziekte. Hier zitten ook meteen de eerste reeks zeer mooi opgedofte Peruaanse vrouwtjes met hun spulletjes. Martin kan de verleiding niet weerstaan en koopt meteen een veelzijdige muts/sjaal van Alpaca wol. Erg lekker zacht en bovenal warm en zo te voelen zal hij er op deze route nog dankbaar gebruik van maken. Op het vervolg van de reis zien wij vele lama’s, alpaca’s, mooie mensen en passeren wij de hoogste bergtop op deze route op 4900m. Toen wij daar uitstapten merkten wij meteen dat alles 5x zo veel moeite kost en dat een druk op je hoofd en een soort van gewichtloosheid zich van je meester maakt. De route vanaf het hoogste punt gaat dan in de richting van Chivay. Het uitzicht is ookIncaterassen hier echt helemaal super door de vele mooie eeuwenoude incaterrassen. Eenmaal in Chivay betalen wij de toeristenbelasting van $7 p.p. en worden wij op het centrale plein gedropt. Wij mogen even rondlopen maar ook hier, op 3700m, merk je dat bij enige inspanning je al buiten adem bent. Wij lopen over een markt en wat toeristenstalletjes en gaan ergens iets eten waarbij wij eerst onze twijfels hebben maar later vreselijk lekker eten blijkt te hebben. Als wij onze chauffeur zoeken omdat wij rijp zijn voor ons hotel blijkt de radiator van de 4WD stuk te zijn. Geen probleem, wij nemen een taxi en hopelijk is de auto morgen gefikst. Zodra wij Chivay uit zijn duurt de rit nog ongeveer 45 minuten want het hotel ligt helemaal verscholen in de Cañon op een geweldig idyllische locatie. Het is echt super de luxe en wij maken dankbaar gebruik van de thermale baden die aanwezig zijn. Daarna eten wij, zonder eigenlijk eetlust te hebben, iets kleins (want dat is op hoogte erg belangrijk) en gaan lekker slapen. Morgen vertrekken wij om 6:30 naar de Cruz del Condor en daar willen wij fit voor zijn. Als wij in de kamer terugkomen en ik in bed wil stappen is de verassing compleet; ze hebben een kruikje neergelegd!!! Lekker!!!

21.10.05

Cruz del CondorWij zijn op tijd weg naar de Cruz del Condor. Onze chauffeur heeft helaas nog steeds het gaspedaal niet gevonden en wij worden zelfs op deze giga bergweg links en rechts in gehaald door de grootste bussen. Om net iets voor 8 komen wij aan en na 10 minuten is het al raak. Er vliegen 6 tot 8 condors vlak langs mij. Het ging allemaal zo snel dat wij er geen foto’s van hebben maar gezien hebben wij ze. Later bleek dat wij vreselijk geluk gehad hebben want het is nu broedtijd en dan laten ze zich eigenlijk helmaal niet zien. De hele week hadden ze er nog geen gespot. Na deze eerste trek hebben wij er alleen nog een paar diep in de Cañon gezien totdat wij besloten terug te lopen naar de auto. Toen kwamen er uit het niets opeens nog een paar langs en later op de echt top hebben wij er nog twee gezien. Geweldig!!! Toen wij echt richting de auto liepen zagen wij dat de motorkap weer openstond en wij vreesden het ergste maar gelukkig was er niets aan de hand.
Wij zijn na de Cruz nog even naar het hotel teruggereden omdat wij nog even lekker in de baden wilden zitten en hebben daarna nog iets gegeten voordat wij weer richting Arequipa gingen. Ook nu met thuis in zijn neus hadden wij misschien verwacht dat de chauffeur het gaspedaal misschien zou intrappen maar kennelijk hoefde hij niet zo nodig naar huis want wij doen er 4.5 uur over om terug te komen.
Bij aankomst in Arequipa staat de vrouw des Hosterías ons al op te wachten met de sleutels in de hand en voelt het net of je thuiskomt.Even lekker gedoucht om alle stof te verwijderen en wij gaan zo even eten.

22.10.05

Wij proberen wat uit te slapen want onze vlucht naar Cuzco vertrekt pas om 13:00. Dat uitslapen lukt mij helaas niet door de mega drukte die al op straat heerst om 5:30 maar Martin ligt in dromenland dus laat maar even.Zo vaak krijgen wij gedurende deze vakantie niet de tijd om even bij te slapen. Om 8:30 gaan wij ontbijten (kan maar tot 9) en gaan vervolgens op het dakterras zitten om de plannen voor de komende tijd door te nemen. Stipt om 10:20 staat de taxi voor de deur (hoezo Peruanen zijn altijd te laat???) en rijden in no time naar het vliegveld van Arequipa. De tour agency hamerde erop dat wij 2 uur van te voren aanwezig moesten zijn en met deze Speedy Gonzalez achter het stuur moeten wij dat dan ook echt.

Feiten:
 • Plaats: Arequipa / Colca Cañon
 • Route: Nazca - Arequipa / Arequipa - Chivay - Colca Cañon
 • Hotel: Posada La Hostería - Arequipa / Colca Lodge - Colca Cañon
 • URL: http://www.peru-travel.info/eng/lahosteriahotelarequipa.asp, www.colca-lodge.com
 • Do’s:
   • De Colca Cañon bezoeken + de Cruz del Condor
   • Santa Catalina bezoeken
   • Eten bij Zig Zag
   • Bij de Plaza de Armas op het terras gaan zitten
 • Don’ts:
   • ??

Nazca

Cuzco / Machu Picchu