Bagani

Om 14:30 vertrekken wij met de bus richting de Botswaanse en Namibische grens en komen wij na 1,5 uur in de volgende bestemming aan. Wij slapen in Ngepi in tree houses. Wij zijn erg blij met ons onderkomen, nadat wij die na 15 min. lopen eindelijk gevonden hebben, maar maak me toch een beetje zorgen. Wij slapen naast de Kavango rivier, die wemelt van de nijlpaarden en krokodillen, in open tree houses. Ben benieuwd hoeveel ik hier zal slapen maar hoop eigenlijk dat de geringe nachtrust van gisteravond daarbij uitkomst zal bieden. Na een sightseeing over het terrein, zelfs de WC’s zijn hier de moeite waard om even te bekijken, gaan wij aan de windhoek op een van de vele mokoro’s. Na de eerste twee biertjes wordt de potjiekos van vanavond geserveerd. Ik vind het prima te eten maar ik geloof dat ik een van de weinige ben. De meeste zijn erg blij met de verjaardagscake die gebakken is voor een jarige medereizigster. Nou moet ook wel eerlijk zeggen dat die choco cake wederom een welkome afwisseling was!

7/10/07

Croc & Hippp cage diveHeb verdacht goed geslapen maar wij worden wel vroeg gewekt door een blaffend Nijlpaard. Weet niet of je het blaffen noemt maar het klinkt er verdacht veel naar. Uiteraard gaan wij op jacht want het geluid lijkt wel van heel erg dichtbij te komen. Uiteindelijk blijkt het dier zeker nog 1,5km van ons vandaan vrolijk heen en weer te zwemmen en helaas kunnen wij daar niet helemaal heen lopen. Wij keren terug in ons mandje nadat wij eerst van de zonsopgang hebben genoten. Echt heel veel langer slapen lukt helaas niet aangezien er een grote groep, soort van reuze vlieg annex wesp, rondom ons hutje vliegt en daarbij een enorm kabaal maakt.

Wij schuiven om 10:00 bij de bar aan en bestellen wat ontbijt. Als het ontbijt op is dan….ja wat dan??? Goh, wij hebben een vrije dag en weten eigenlijk niet zo goed wat we er mee aan moeten. Ik vermaak me uiteindelijk prima in de hangmat op ons terrasje met een paar tijdschriften en mijn MP3 speler. Ies daarentegen…. Om een uur of 13:00 gaan wij wederom naar de bar om wat te drinken te halen en besluiten dan meteen vanavond vroeg iets van de kaart te bestellen ipv aan het potjiekos maaltijd mee te doen. Om 17:00 lopen wij dan ook terug naar de bar voor een heerlijke hamburger met frites. Wederom welkome afwisseling, helemaal nadat wij de a la carte in Tsumeb hebben moeten missen. Daarna blijven wij nog wat aan de bar hangen. Willen de laatste Namibische Dollars graag uitgeven wat aan de drankjes aardig lukt maar de shirtjes zijn of te klein of veel te groot. Rond een uur of negen besluiten wij richting treehouse terug te lopen. Zonder zaklamp is dat best heel donker! Wij douchen in moon and starlight en gaan lekker naar bed.Zonsopkomst

8/10/07

Om 1:15 wordt ik wakker van gespetter en gesplash in het water. Probeer er maar niet aan te denken wat het allemaal kan zijn en probeer te gaan slapen. 10 minuten later lig ik nog steeds met ogen wijd open want ik hoor ook om onze hut een geluid dat ik niet thuis kan brengen. Als dan ook de hond van het complex tekeer begint te gaan denk ik dat het toch niet alleen mijn inbeelding is wat ik hoor. Maak voorzichtig Ies wakker. Hoop dat zij kan bevestigen wat ik hoor. Ies zegt meteen , man er staat een hippo voor onze hut te grazen. Voorzichtig kruipt ze op ons terras maar ziet niks. Ga toch ook maar even polshoogte nemen. Helaas, zelfs met zaklamp, zien wij niks en het gegraas houdt ook opeens op. Alvorens terug naar bed te gaan lopen wij toch maar even langs de wc. Wij liggen nog niet in bed of horen het gegraas nu wel heel dichtbij en horen het zelfs tegen het riet van ons huisje, daar waar wij net rustig zaten te plassen, ieks. Zullen wij nog een keer naar buiten kruipen? Besluiten toch dat het risico te groot is, Hippo’s zijn nog steeds doodsoorzaak nr. 1 onder toeristen in dit soort gebieden. Even later horen wij een paar modderpoten voor ons terras en dan een dikke plons met wat geblaf erachteraan. Man, die hippo was echt wel dichtbij. Met hart in mijn keel probeer ik de slaap te hervatten. Het gesplash en gespetter doet mij opeens niets meer.

Feiten:
 • Plaats: Bagani
 • Route: Okavango Delta - Mohembo Border - Bagani
 • Hotel: Ngepi Camp
 • URL: www.ngepicamp.com/
 • Do’s:
   • Lekker relaxen
   • Toiletten en douches bekijken op het complex
 • Don’ts:
   • ’s avonds zonder zaklamp rondlopen

Okavangodelta, Botswana

Chobe, Botswana