Bandung

Botanische tuin BogorWij gaan op weg naar Bogor! Bogor is DRUK! Budi legt uit dat de lokale bevolking zich aan het klaarmaken is voor het naderende suikerfeest en vandaar de extra drukte. In Bogor bezoeken wij een botanische tuin die midden in het centrum ligt. Tuin ligt er prachtig bij maar naast de vele bomen waren een paar planten misschien ook wel leuk geweest.

Vanuit hier vertrekken wij richting Bandung waar wij zo rond 18:00 aankomen. Wederom een behoorlijk reisdag dus. Het hotel waar wij overnachten hoort een 5* hotel te zijn maar daar is in de kamers weinig van te merken. Wij gooien de spullen neer en gaan richting het centrum. Daar is nog een mall en wij zijn nog steeds op zoek naar een tas. Heel makkelijk is dit overigens niet! Om 6 uur is de Ramadhan afgelopen en het lijkt wel of iedereen dan opeens de straat opgaat. Wij dachten dat de V&D op zaterdag druk was...wij vinden gene reistassen en gaa op zoek naar bier! Nog zoín onmogelijke queste. Uit pure wanhoop keren wij, nadat wij bij Toko Taurus eindelijk een fles rum hebben kunnen scoren, terug naar het hotel waar wij ook meteen even wat eten. Het is imiddels 8:30 en wij hebben naast het ontbijt nog niets verder gehad. Wij zijn wel toe aan iets.

26 September

OnderwegVoor vandaag staat eigenlijk een bezoek naar de vulkaan Tangkuban Prahu en een angklungschooltje op het programma. Budi gaf aan dat de vulkaan een enorme toeristische plek is en of wij geen zin hebben zuidwaarts te gaan naar een theeplantage en aansluitend naar Kawah Putti. Dit is ook een vulkaan maar wordt veel minder bezocht omdat hij verder van Bandung afligt. Minder toeristen....minder druk....wij zijn snel overtuigd en kiezen voor het laatste. Na een prima ontbijtje vertrekken wij dus zuidwaarts. Langs super mooie theeplantages komen wij uiteindelijk uit bij de fabriek waar de thee gemaakt wordt. Erg leuk om te zien en als afsluiting krijgen wij nog een zak thee mee van +/- een kg. Verrassend dat wij hier de enige toeristen zijn. Vanuit hier vetrekken wij via een hobbel de bobbel weg naar Kawah Putti. Als wij daar aankomen is er nog niemand op een getrouwd stel na die daar hun fotoreportage aan het maken is. Na de nodige zwavel ingeademd te hebben lopen wij terug naar de auto waar wij eerst nog wat vers gebakken koeken en een corn on the cob eten. Zal ons niet weer gebueren dat wij vanavond om 18:00 terug zijn in Bandung en weeKawah Puttir niets gegeten hebben. Vanuit hier vertrekken wij naar een paar hot springs waar wij onze chauffeur volgens mij vreselijk teleurstellen als wij zeggen dat wij hier geen gebruik van zullen maken. Ja maar....er zijn ook prive cabins....ook daar willen wij gene gebruik van maken. Via een weg die door vele aardbeien plantages leidt, waar wij uiteraard even een bakje kopen, rijden wij terug naar Bandung. Omdat wij eerder terug zijn in Bandung omdat wij de hot springs hebben overgeslagen brengt Budi ons naar een shoppingmall. Wij zijn nog steeds op zoek naar ene tas. DE shoppingmall waar wij worden gedropt is ongelooflijk! Er zit zelfs een reuzenrad en een achtbaan is. Heb je ooit zoiets gezien? Gelukkig slagen wij er ook. Toch wel fijn! Vanuit hier gaan wij naar het hotel. Het is inmiddels alweer 19:00. Budi komt uit Bandung dus wij vragen hem voordat hij ons afzet waar wij hier kunnen eten. Wat blijkt, links om de hoek van het hotel zit een eettentje. Ik geloof dat dat de enige hoek is geweest die wij niet hebben geprobeerd gisteren. Het eten is er prima en met handen en voeten werk krijgen wij ook nog wat wij willen. Moet dolkomisch geweest zijn voor de locals (toeristen niet te vinden) die er zaten.

Feiten:
 • Plaats: Bandung
 • Route: Jakarta - Bogor - Puncakpas - Bandung
 • Hotel: Grand Preanger
 • URL: http://www.preanger.aerowisata.com/aeroweb/hotel/grand_preanger/index.php?mod=grandpreanger&gm=1
 • Doís:
   • Botanische tuin in Bogor is leuk maar niet altijd even interessant
   • In Bandung moet je naar ťťn v/d waanzinnige malls gaan met achtbaan en reuzenrad!
   • Ga de stad uit! Je waant je meteen in een andere omgeving
 • Doníts:
   • Volgens onze chauffeur Tangkuban Prahu vanwege de enorme drukte en volhardende souvenirverkopers

Jakarta

Pangandaran