Bangkok

29/11/07 – 30/11/07 

Wat PhoWij hebben lekker alle tijd want het vliegtuig vertrekt pas om 14:25. Rustig opstaan dus en zonder haast de laatste spullen inpakken alvorens naar Schiphol te vertrekken. Op Schiphol zijn wij zeer op tijd en krijgen door de balie medewerkster de nooduitgang stoelen aangeboden die wij uiteraard dankbaar accepteren. Hebben na de douane nog ruim tijd om even iets te lunchen en de laatste boekjes te kopen alvorens te moeten boarden.

Vlucht verloopt prima maar duurt wel erg lang want er worden alleen films op monitoren in het gangpad tentoongesteld. Toch is het geen moment saai op onze plek naast de galley want menig toerist heeft te diep in het glaasje gekeken en worden de stewardessen voor van alles uitgescholden. Niet dat dat nou leuk entertainment is maar saai is het niet.

Wij landen helemaal op tijd, 7:00 ’s ochtends, krijgen ons visum en onze koffers en begeven ons naar de taxistand voor de rit naar het hotel. Verloopt allemaal vlekkeloos en in de kamer kunnen wij ook meteen. Besluiten te gaan douchen en toch nog even te slapen. Om 12:00 worden wij door de wekker gewekt en we lopen vervolgens als 2 zombies door het eerste stukje Bangkok. Was dat dutje nou echt handig? Weet het niet. Eerst maar even lunchen.

Daarna begeven wij ons naar het presidentieel paleis, dat wij overslaan omdat het over een half uur al sluit, en Wat Pho waar de liggende Buddha is. Vandaar lopen wij naar Khao San road waar wij lekker neerploffen op een terras voor de eerste biertjes en springrolls. Lekker. Daar knapt een mens van op. Vanuit hier lopen wij naar Rambuttri rd, verlengde van Khao San, maar ziet er wat knusser uit met veel eettentjes en niet zo veel drukte. Hierr regelen wij via een van de vele reisbureautjes een plaats in een minivan naar Kanchanaburi voor overmorgen. Wij wilden eigenlijk met het openbaar vervoer gaan maar dit ziet er wel zo makkelijk uit en kost niet zo heel veel meer. Daarna eten wij onze eerste noodles met kip en genieten.

01/12/07

Golden MountJetlag en lawaai van de straat zorgt ervoor dat wij geen oog dicht hebben gedaan. Toch willen wij op tijd opstaan om er hopelijk op die manier voor te zorgen dat wij vanavond wel lekker slapen. Na het ontbijt komt de eigenaresse met een massage bon voor Martin want ze heeft gezien dat hij jarig is. Ze geeft er mij ook een en hoopt dat ik vanavond beter kan slapen. Wat lief!

Er staan 2 tuk tuk’s voor de deur en besluiten de voorste uit te leggen waar wij heen willen aan de hand van de kaart. Hij begrijpt er helemaal niets van en vraagt het aan de tweede. Ook deze begrijpt het niet. Wij besluiten een stukje verder te lopen maar opeens komt nr2 out of the blue naast ons rijden. Sneaky hoor, gewoon de rit van de ander afpakken. Kennelijk heeft ie nog niet begrepen waar wij heen willen want hij stopt bij een vrouwtje die als tolk fungeerd. Zij verteld ons dat het vandaag een heilige feestdag is en daarom alle Watjes gratis te bezoeken zijn. Mmmm, had ik hier niet iets over gelezen??? Maar goed, zij geeft ons een leuke route om te rijden, incl. zittende, lucky (de liggende hebben wij immers al gezien) en staande Buddha en zorgt ervoor dat een andere Tuk Tuk (Dienst van TT nr. 2 zou er over 10 min. opzitten) de hele dag in onze dienst is voor 20 Baht (0.40€ ???). Goed wij moeten dan wel even bij twee dingen naar binnen zodat hij 1x gratis benzine krijgt en 1x gratis mag eten maar dat is toch het minste wat je kunt doen? Wij gaan op weg. Na de staande, de lucky; waar wij door een leraar mee moesten bidden, top ten factory voor benzine voor de chauffeur, zittende buddha was dicht, TAT en juweliers zaak voor eten chauffeur zijn wij ziek van de smog en het niets kunnen zien. De Bangkokse Tuk Tuk is niet gemaakt op de meer dan 1m80 metende Westerling, als je tenminste iets wilt zien en laten ons afzetten bij de Chao Praya rivier.

Wat een verademing is dit plekje Bangkok. Er zijn meerdere stalletjes waar visvoer wordt verkocht en een koffie corner. Even bijkomen met een kopje koffie en de vissen. Als wij in de verte de taxiboot aan zien komen waarschuwt een vrouwtje dat dat de boot is die wij moeten hebben. Lopen er rustig heen maar zien te laat dat de boot niet stopt. Het is een snel in en uitstappen terwijl de boot langzaam verder vaart. Oeps, te laat dus. Nou maakt niet uit alleen zijn wij wel goed voor een paar smiles van de vrouwtjes die verder gaan met hun dagelijkse ding. Als wij dus bij de tweede boot op tijd richting de kade lopen wordt er wederom gelachen en zachtjes geklapt. Ha, het is ook wel een grap. Wij varen de hele rivier af richting Central waar wij de BKT nemen naar Siam. De tram is echt luxe. Als wij uitstappen bij Siam komt de drukte enorm op me af. Eerst maar even iets eten en dan kijken wij wel verder. Ook bij het verlaten van de noodleshop is de drukte nog steeds overweldigend en wij besluiten een khlong taxi te nemen richting Golden Mount. Deze varende taxi is nog leuker dan de vorige. Dit bootje is kruipen en gaan met een noodvaart. Leuk!! Wij stappen uit in de buurt van de Golden Mount en ben blij dat wij daar nog even naar toe zijn gegaan. Heel sereen met een mooi uitzicht op Bangkok. Bij het verlaten van de Golden Mount is het inmiddels tijd geworden voor een biertje en wij dalen dus af naar Rambuttri voor wat vocht met springrolls. Na aansluitend wat gegeten te hebben sluiten wij deze enerverende dag af met de heerlijke massage verwenbonnen die wij vanochtend hebben gekregen. Wel grappig want toen wij zaten te wachten werden eerst onze voeten gewassen....probeerden ze wat duidelijk te maken??? De massage is zo’n succes (tenminste....af en toe op je tanden bijten) dat wij ook maar besluiten de voetmassage erachteraan te doen. Om 23:30 liggen wij helemaal ontspannen op bed....helaas doen wij alsnog geen oog dicht!

Feiten:
 • Plaats: Bangkok
 • Route: Amsterdam - Bangkok
 • Hotel: Hotel Baan Chantra
 • URL: http://www.baanchantra.com/
 • Do’s:
   • Rambuttri Rd.
   • Een paar Buddha´s bezoeken
   • Een khlong tocht maken
   • Chao Praya rivier in je opnemen
 • Don’ts:
   • je opwinden over de hoeveelheid mensen

Agenda/Route

Kanchanaburi