Baturaden

29 September

Wij hebben vandaag gelukkig wederom niet zoín lange reisdag en Budi komt ons dan ook pas om 9:30 ophalen. Verrassend genoeg hebben wij alletwee als een blok geslapen en heb ik slechts twee keer de Imam gehoord. Tegen de tijd dat wij gaan ontbijten zit half China er in zowat alles op. Gelukkig ziet de bediening ons binnen komen en weten ze na een dag al wat wij willen hebben. Er komt een gebakken eitje en wat fruit onze kant op. De broodrooster laat helaas nog even op zich wachten.

Stipt om 9 uur vertrekken wij richting Purowokerto en vandaar naar BaturaPancuran Tujuhden. Omdat het op de hoofdwegen mega druk is rijden wij binnendoor. Vinden wij ook nog steeds leuker alleen zijn hier de wegen niet echt zonder gaten en worden wij behoorlijk door elkaar geschud. Om 13:00 komen wij in Rosenda aan; een basic hotel op een prachtig plekje in de bergen met een beekje in de tuin. Wij kunnen iets verderop iets eten in ene geweldige tuin voordat Budi ons om 14:00 weer komt halen.

Wij gaan dan naar Pancuran Tujuh, de 7 watervallen. Vanaf de parkeerplaats is het, via de nodige trappen, nog een stukje lopen. Als wij dan eenmaal voor de 7 watrevallen staan twijfelen wij of wij hiervoor hierheen gekomen zijn. Wat is dit? Wij volgen het water naar beneden en dan blijkt het wel de moeite waard te zijn. Je kunt je daar op een rots laten overgieten door zwavelwater wat wij dan ook doen. Mocht je interesse hebben kun je je ook bij de watervallen laten masseren.

Na de douche van zwavelwater en de nodige trappen weer omhoog keren wij terug naar het hotel waar wij nu lekker op het balkon zitten en genieten van het uitzicht, het geluid dat het beekje produceert en het flesje whiskey dat wij vanmiddag hebben kunnen kopen.

Feiten:

Pangandaran

Borobudur