Blenheim

Na 3 uur 20 minuten en een relatief rustige tocht en een schitterende doortocht door de Marlborough sounds kwamen wij aan in Picton waar wij als voetgangers als eerste de boot af mochten. Op de pier werden wij in een bus geladen om naar de centrale terminal gebracht te worden. Toen wij daar aankwamen zag ik dat het verhuur depot van Omega precies tegenover de aankomst terminal gevestigd was dus leek het ons redelijk eenvoudig om de auto voor de komende tijd te vinden.

Ik ging de koffers halen, Martin liep naar Omega die hem meteen verwees naar de carpark op het aankomst terrein. De Toyota Corolla die er stond te wachten was ok maar toen wij weg reden hoorden wij de remmen piepen en besloten meteen langs het depot te rijden om te kijken wat dat was en of er iets aan gedaan kon worden. Uiteindelijk bleek de auto niet gecheckt te zijn toen hij uit Christchurch op een vrachtwagen naar Picton was gebracht en ze wilden hem daar houden mede omdat wij het niet vertrouwde om daarmee door de bergen te gaan rijden. De alternatieven die ons werden aangeboden waren van dien aard dat wij daar zeker niet mee weg wilden rijden waarna zij maar volhielden dat ze niets anders voor ons hadden en ze evt. de rest van het contract wilden vergoeden en wij naar een andere verhuurmaatschappij moesten gaan. Nadat Martin een paar ‘key” woorden liet vallen zoals: 4 weken autohuur en mega complaint kwamen ze opeens met een Nissan Sunny uit 2002 met semiautomatische deurvergrendeling en jawel automatische ramen!! Wij zijn blij!! Wij hebben een radio die iets ontvangt, automatische ramen, veel betere stoelen en hij rijdt stukken soepeler als de Sunny uit 1999 die wij in het Noordereiland hadden.

Binnen een half uur bereiken wij Blenheim, ons onderkomen voor 2 of drie dagen. Binnen no time vinden wij een mega moderne lodge waar wij meteen besluiten te blijven. Wij geven aan dat wij misschien 2, misschien 3 dagen blijven en dat is allemaal geen probleem. De hosts zijn mega friendly en wij voelen ons meteen thuis.

Zodra wij de tassen gedropt hebben gaan wij meteen even naar de supermarkt, die helaas niet zo uitgebreid is als die in Wellington. Toch vinden wij wat wij nodig denken te hebben en krijg ik ’s avonds een heerlijke steak wellington voorgeschoteld. HEERLIJK!! Het licht gaat niet veel later bij ons uit.

Wither Hills Vineyard12/12

Gisteravond hebben wij besloten vanuit Blenheim een dagtrip naar Kaikoura te maken. Wij willen graag zwemmen met dolfijnen dus als wij wakker worden bel ik eerst met Dolphin Encounters om te kijken of er beschikbaarheid is. Wij staan op de wachtlijst en als er iemand afbelt bellen ze de lijst af. Ze spreken geen boodschap in dus als de rest niet opneemt hebben wij nog een kans. Afwachten dus.

Ondertussen, na een redelijk besluiteloze ochtend; het heeft weer flink geregend vannacht en het ziet er nogal grauw en grijs uit, besluiten wij eerst even naar de New World Supermarkt te gaan omdat wij in Wellington onder de indruk waren van hun assortiment. Gisteravond heb ik gedroomd van hamburgers dus die gaan wij hier hopelijk halen. Deze New World is iets kleiner dan die in Wellington maar heeft net zo veel lekkere dingen als daar. Avondeten voor vanavond is dus snel geregeld.

Zodra wij terug zijn en de boodschappen in de koelkast hebben gezet worden wij door Dolphin Encounters terug gebeld. Als wij morgen om 8:30 mee willen kunnen wij bij deze mee maar moeten wij nu beslissen. Tuurlijk willen wij mee en leggen het dan ook meteen vast. Hierna laten wij bij het motel in Blenheim weten dat wij nog een avond willen blijven en gaan vervolgens naar de fietsverhuur in Blenheim, Queensstreet om twee fietsen te huren om langs de wineries in Marlborough country te fietsen. In eerste instantie fietsen wij met de wind mee naar de eerste winery. Ik betwijfel of wij de goede kant op gefietst zijn en dat vermoeden wordt bevestigd na de eerste Sauvignon bij Lawson Dry Hills. Vanaf hier hebben wij erg veel wind en helaas; of misschien beter ook, fietsen wij tegen de wind in naar de volgende 4 wineries: Wither Hills, Villa Maria (heerlijk relaxed als wij aangeven dat wij ietwat willen bijkomen van de zware fietstocht), Riverfarm (waar wij een heerlijke Sauvignon hebben gekocht), Fromm (heerlijke Pinot, maar het fietstasje was gevuld) en besluiten hierna nog max 3 wineries aan te doen. Als wij denken nu enigszins met de wind mee te fietsen valt dat toch tegeDon't Drink and Driven waardoor wij besluiten de volgende wineries links te laten liggen en naar huis te fietsen. Over de State Highway hebben wij de wind semi van achteren en gaan wij hard. Als wij een bord met PYO (pick your own) Raspberries zien staan knijpen wij de remmen toch even in. Daar moeten wij uiteraard even voor stoppen en beslissen zelf wat te plukken. Rij nummer 19 krijgen wij toebedeeld en als wij 1 in het bakje, 1 in het mondje stoppen zeggen wij ook eerlijk dat ze twee keer zoveel mag afrekenen. Wij zijn nog steeds maar 4 NZD kwijt!

Hup op de fiets verder terug naar Blenheim. Eenmaal terug in het dorp zetten wij de fietsen, als geïnstrueerd, aan de regenpijp vast en lopen wij naar de lokale superliqour. Vanuit hier lekker naar huis, borrel ingeschonken en uitblazen van de fiets tour.

Martin vraagt de gastheer van de lodge hoe wij het beste de hamburgers kunnen bakken (wij hebben geen normale vloeibare boter in de winkel kunnen vinden en zijn gister een half uur bezig geweest om de muren van de kamer weer schoon te krijgen) en zo biedt hij ons meteen de gas BBQ aan; zet hem voor ons aan en zegt dat wij ervan moeten genieten. Als wij ieder een hele rijke hamburger op hebben met alles erop en eraan en er nog een over hebben vragen wij of hij hem wil hebben (met wat heerlijke raspberries toe). Een beetje onwennig accepteert hij hem maar zegt later dat hij heerlijk was. Of hij hem nou gegeten heeft of niet, het maakt niet uit. Wij hebben genoten.

Op tijd naar bed want morgen moeten wij om 5:15 op.

Feiten:
 • Plaats: Blenheim
 • Route: Wellington – Picton – Blenheim
 • Hotel: Centre Court Motel
 • URL: http://www.centrecourtmotel.co.nz/
 • Do’s:
   • Langs de wijngaarden fietsen
 • Don’ts:
   • Don’t drink and drive!!

Wellington

Kaikoura