Magelang/Borobudur

Dieng Bima30 September

Laatste dag van de maand alweer. Tijd vliegt. Wij worden vroeg opgehaald omdat wij vanuit hier ook graag naar het Dieng Plateau willen. Dit is een vulkanisch plateau met tempels en een kratermeer. De rit erheen is geweldig mooi. Mega veel terassen die dit keer niet met rijst maar met aardappelen en kool gevuld zijn. Geen enkele cm2 is hier onbenut gebleven maar kan me zo indenken dat als het een paar dagen flink regent er een paar aardverschuiving teweeg gebracht worden. Vanuit Baturaden is het +/- 2,5 uur rijden naar het Dieng Plateau. Misschien als je niet over de drukst bezochtste markt met je busje hoDieng Telaga Warnaeft te gaan dat je een half uur sneller kunt. Eenmaal op het Dieng Plateau bezoeken wij eerst een paar Hindoiestische tempels en gaan vandaar naar een krater die behoorlijk actief is. De geur van zwavel komt meteen op je af en ik vraag me af of het wel veilig lopen is hier. Overal zie je gepruttel en dan heb ik het nog niet eens over de krater zelf. Die gaat behoorlijk tekeer. Vanuit hier vraag ik Budi of hij ook nog naar het gekleurde meer wil rijden. Als wij er zijn zegt hij nog wees niet teleurgesteld met wat je ziet. Ik denk dat hij me voor de gek houdt maar eenmaal binnen zie ik meteen dat hij gelijk heeft. Toch geven wij niet meteen op en volgen het pad rondom het meer om te kijken of het van een andere kant misschien beter is. Als je aan de andere kant aankomt zie je waarom het meer niet meer dan een plas is geworden. Daar staan ongeveer 50 pompen het water uit het meer en het daarnaast liggende meer te pompen voor de irrigatie van de terassen achter het meer. Jammer!

Wij maken de wandeling af en rijden vanuit hier in 2,5 uur naar Magelang waar wij in een paradijsje van een hotel aankomen dat op nog geen 5 minuten lopen ligt van de Borubudur. Wij gooien de spullen neer en vertrekken meteen even naar de markt die wij hebben ezien toen wij hier aankwamen. Daar willen wij even een kijkje nemen. Wij kijken en wij worden bekeken. Wij zijn de nieuwste en grootste attractie op de markt! Op de hoek van de markt kopen wij versgemaakte springrolls doordrenkt in het vet maar heerlijk! Dan lopen wij terug naar het hotel waar wij heerlijk plaatsnemen bij het zwembad en genieten van de rust. Heerlijk! Als het tijd is om te eten lopen wij het hotel nog even uit om te kijken of wij een restaurantje vinden maar keren uiteindelijk terug naar het hotel om ons daar lekker te laten verwennen. Probeer nog even naar huis te bellen en gelukkig hoor ik dat Borobudurdaar alles goed gaat! Na het eten doen wij nog een poging het lokale instrument onder de knie te krijgen en gaan dan in ons koloniale bedje lekker slapen!

1 Oktober

Vanochtend vroeg opgestaan want wij hopen de Borubudur te bezoeken voordat de hele menigte vanuit Yogjakarta aankomt. Om 6:30 staan wij op dit wereldwonder en kunnen het nog met enige rust aanschouwen. Wij hadden gehoopt op een gids maar met de aanvang van het suikerfeest zijn die nergens te bekennen.

Rond 9:30 zijn wij terug in het hotel en besluiten eerst een lekker verfrissende duik te nemen alvorens aan het ontbijt te beginnen. Lekker verfrissend en een verwen ontbijt toe.

Feiten:
 • Plaats: Magelang
 • Route: Baturaden - Dieng - Magelang
 • Hotel: Hotel Saraswati
 • URL: http://www.saraswatiborobudur.com/
 • Doís:
   • De rit naar het Dieng Plateau is geweldig mooi. Dieng Plateau zelf is minder spectaculair
   • Naar de Borobudur uiteraard. Ga vroeg!
 • Doníts:
   • Te laat naar de Borobudur ivm hitte en drukte

Baturaden

Yogjakarta