Boston

24 September 2014

Vandaag begint ons volgende avontuur: New England. Wij vliegen om 13:00 vanaf Schiphol naar Dublin om daar over te stappen op de vlucht naar Boston. Om 9 uur vertrekken wij naar de bus en de reis naar Schiphol verloopt voorspoedig. Met enige vertraging vertrekken we naar Dublin. Eenmaal daar zijn we blij verrast door het feit dat wij hier al door Amerikaanse customs heen kunnen. Dat gaat ons veel tijd schelen als wij in Amerika aankomen. Ook zien wij onze tassen op de monitor. Nieuwe gadget dat ik tot nu toe nooit eerder heb gezien. Het boarden laat helaas langer op zich wachten dan op het boarding ticket staat aangegeven maar eenmaal aan boord zijn we ook redelijk snel weg. Het is een behoorlijk nieuwe Airbus en de vluchttijd duurt maar 6,5 uur. Omgerekend 3 filmpjes en wij zijn er. Eerste twee films gaan ons makkelijk af en dan hebben wij toch niet meer zo'n zin in de derde en duren de laatste twee uur langer als wij hoopten. Toch gaat alles voorspoedig en omdat het nog licht is als wij landen hebben wij meteen een mooi overzicht van Boston. Indian Summer laat nog niet echt van zich spreken maar toch zie je de eerste bomen erg mooi kleuren. Eenmaal uit het vliegtuig is het heerlijk dat wij niet meer door customs heen hoeven en tegen de tijd dat wij bij de bagage band zijn, zijn onze koffers er ook al. Op naar de shuttle die ons naar de MBTA moet brengen en ook al klaar staat. Nadat wij hebben uitgevonden wat voor kaart we moeten kopen en naar het platform lopen komt ook de tube er eigenlijk al meteen aan. Enige wat even tegenzit is dat het station waar wij moeten overstappen under construction is waardoor wij eerst nog een andere lijn moeten nemen, een mooie oude tram, en dan weer over kunnen stappen naar de green line.Boston Skyline Nog vier stops en dan zijn wij bij Arlington waar wij eruit gaan. Nog geen 5 minuten lopen en dan zijn wij bij ons hotel: Boston Park Plaza. Binnen no time zijn we ingecheckt + upgrade en kunnen wij naar onze kamer. Het hele hotel ruikt muf en in onze kamer is het niet veel beter. He tapijt hadden ze wat beter mogen stofzuigen, de macadamia noten liggen bij de airco unit, maar verder is het prima en wij hebben geen puf om er iets over te zeggen dus gaan in plaats daarvan maar even naar de vending machine om cola te halen om de vakantie in te luiden met de flessen die wij op Dublin Airport hebben gekocht. Het is half negen en het lijkt ons verstandiger om toch even iets te eten dus lopen wij naar buiten en halen bij een of ander foodcourt een wok maaltijd. Gelukkig hebben wij voor 1 persoon besteld. Portie kun je met z'n 3-en van eten. Nemen het mee naar het hotel en eten het daar op met de rest van de borrel. Dan even lekker douchen en naar bed. Probeer nog even iets te lezen maar dan vallen de ogen toch snel dicht. Het is een redelijk rustige nacht.

25 September

Uiteraard veel te vroeg wakker maar naast mij ligt er nog iemand diep in coma. Lig een beetje voor mij uit te staren en tegen 5:30 zet ik toch de tablet aan om de lonely planet te lezen en alvast te bekijken wat wij vandaag willen gaan doen. Om 6:30 is er meer leven naast me en trekken wij verder het plan voor vandaag. Wij douchen en eenmaal buiten is het toch een stuk kouder als wij dachten. Gelukkig hadden wij een jasje mee maar zelfs daarmee is het eigenlijk nog erg fris. Eerst maar even opwarmen met een sloot koffie en een cinnamon bun. Daarna beginnen wij met het lopen van de Freedom trail. Het is lekker makkelijk lopen want je hoeft alleen maar de red brick road te volgen en je ziet het grootste gedeelte van de stad. Ik vind Boston echt super relaxed en lekker overzichtelijk. Helaas is het nog steeds Cheers Cafebewolkt waardoor het behoorlijk fris blijft. Wij proberen nog ergens een truitje te kopen maar we komen eigenlijk niks tegen waarvan we denken leuk geprijsd voor hoe lelijk het is dus hebben het toch vooral fris. Aan het einde van de route pakken wij de watertaxi terug naar de Long Wharf en willen we wat gaan eten. Tot onze verbazing is tijdens etenstijd, net als in NY, iedereen in de stad te vinden. Overal moet je wachten om te kunnen eten en zodoende belanden wij uiteindelijk in een semi Italiaanse broodjes zaak waar wij een lekker broodje eten en een warm bakje soep erbij nemen. Wij hebben het echt koud. Daarna lopen wij een stuk van de Black heritage route in een ontzettend mooi stukje Boston maar waar we halverwege naar Acorn Str. lopen en daarna naar het cafť Cheers. Wij gaan ook even naar binnen maar herkennen er eigenlijk niets van. Vreemd!? Het is nog redelijk vroeg, 2:30 en dus besluiten wij nog even naar Copely Square te lopen en Prudential Center. Het laatste valt een beetje tegen. Wij zijn koud en moe en gaan dus maar met een grote fles water, cola een chippies naar het hotel terug. Daar trekken wij lekker een warm jogging broekje aan en een dikke trui en schenken een warme borrel in. Nu even relaxen en zo meteen zien we wel weer. Wij zijn na de borrels nog lekker wezen eten in de Seafood Lounge. Niet een plek waar ik normaal gesproken naar binnen zou lopen maar wij hadden niet zo veel zin om nog heel ver te lopen. Eigenlijk verrassend goed gegeten.

26 September

Wij zijn wederom vroeg wakker en gaan op tijd op pad voor wat ontbijt. We lopen een andere wijk van de stad in waar we een prima bagel met ei eten. Hier besluiten we dan ook maar eerst de auto op te halen en dan pas de koffers op te halen en uit te checken van het hotel. Het is nog vroeg en zo hoeven wij niet eerst weer een taxi te nemen. Na zo'n 20 minuten lopen zijn wij bij Alamo en ook hier gaat de papier afhandeling redelijk snel waarna we naar de 7e verdieping moeten om de auto op te halen. Krijgen bijna een spik splinter nieuwe Nissan Note mee. Hij lijkt wat klein voor een comfort size car maar verder prima. We navigeren uiterst makkelijk naar ons hotel terug waar we op ons hart gedrukt krijgen dat wij echt maar 10 minuten hebben om de koffers te pakken en uit te checken otherwise he needs o charge us. Binnen 4 minuten staan we weer beneden. Ik stuur nog even een sms in de lobby naar een business partner van Martin en we gaan dan op weg richting Portland. De auto is inmiddels vol gesproeid met kalk van het gebouw dat ze aan het schoonsproeien zijn dus het is hoogste tijd om te gaan.

Feiten:
 • Plaats: Boston
 • Route: Amsterdam - Dublin - Boston
 • Hotel: Boston Park Plaza Hotel
 • URL: http://www.bostonparkplaza.com/
 • Doís:
   • Freedom Trail
   • Nog een van de andere trails
   • Cheers cafe - toch een stukje nostalgie
 • Doníts:
   • Restaurants lopen snel vol...

Portland