Brestagi

Na 3 uur zijn wij in Medan en zetten meteen koers naar Brastagi, plaats 1300m boven zeespiegel. Het wordt opeens vreselijk donker en binnen no time breekt er een noodweer los waar je u tegen zegt. Net op dat moment rijden wij de bergen in. De rukwinden zijn zo hard dat ze zonder bomen ontwortelen. Binnen enkele minuten ligt de eerste boom bij de tegenliggers over de weg en ontstaBatak karo huisat er een meters lange file. Voordat wij ons af kunnen vragen waarom niet iemand uitstapt en de boom aan de kant legt staan wij ook stil. Wie het laatst lacht lacht het best zal ik maar zeggen. Als wij de chauffeur vragen waarom niet iemand uitstapt blijkt dat de criminaliteit nogal groot is. Als iemand uitstapt is hij snel zijn auto kwijt. Gelukkig is een van de bewoners zo aardig geweest om aan onze kant de boom van de weg te halen want wij staan maar 10 minuten stil. De boom die bij ons over de weg lag hadden wij ook niet zomaar weg kunnen slepen. Dat ding wil je niet zomaar op je auto krijgen!

Wij komen uiteindelijk om 17:45 aan in het Mutiara hotel. Een giga hotel met dito kamers maar wat een ongezellige plek vergeleken met het knusse Bukit Lawang. Het is slechts een rustplaats moeten wij maar denken op naar Samosir!

22 September

Het ontbijt in Mutiara mag geen naam hebben maar is vooral NIET lekker! Wat zou er aan een ontbijt mis kunnen gaan zou je denken....Om 8:30 worden wij door Erwin opgehaald en wij vetrekken richting een Batak Karo dorp waar wij hun typische huizen mogen bewonderen. Apart om te zien maar het uitzicht op de Sibayak & Sinabung vulkaan is toch weer meer aan ons besteed.

Vanuit hier rijden wij naar een fruitmarkt die nog erg dicht is als wij daar aankomen. Kennelijk is de grote markt altijd op zondag en nemen ze maandag ochtend altijd wat langer vrij. Laten wij er nu op maandag zijn.

Feiten:
 • Plaats: Brestagi
 • Route: Bukit Lawang - Medan - Brestagi
 • Hotel: Grand Mutiara Hotel
 • URL: http://www.grandmutiarahotel.com/
 • Doís:
   • Zijn waarschijnlijk mooie wandelingen te maken hier. Wij hebben dit puur als doorreis gebruikt.
 • Doníts:
   • Wij waren er niet lang genoeg om dit vast te kunnen stellen

Bukit Lawang

Tobameer