Buenos Aires

De vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires duurt volgens de planning 3 en een half uur. Gelukkig komen wij 25 minuten voor schema aankomsttijd in Buenos Aires aan. Als wij eerst langs de wc lopen ziet Mart opeens in zijn ooghoek onze tassen al liggen. Hoe kan dat? Toch met het eerste vliegtuig mee door gevlogen naar BA is de enige logische verklaring. Scheelt weer wachten. Casa RosadaWij proberen buiten in de aankomsthal nog wel even te pinnen maar helaas lukt dat bij 3 pinautomaten niet. Hopelijk nog genoeg pesos om de taxi naar ons hotel te nemen. Vraag ik dan ook maar even voordat wij instappen. Volgens hem zou het op zo'n 120 ARS uitkomen en dat hebben wij nog wel. In 25 minuten staan wij voor ons hotel: Broadway Hotel & Suites. Wij krijgen een upgrade. Ze hebben onze oorspronkelijke kamer niet meer beschikbaar. Ruime kamer op de 2e etage en uitzicht op de Avenida Corrientes. Omdat wij nog een paar pesos over hebben, moe zijn en eigenlijk nergens meer zin in hebben bezoeken wij alleen de Carrefour nog tegenover ons hotel waar wij het nodige nog kunnen kopen om de avond door te komen. Heerlijke salade gemaakt met het blikje tonijn dat wij nog uit Chile hadden terwijl we hem al zo vaak bijna hadden weggegooid. Daarna vallen wij als een blok in slaap.

3 Maart

Wij zijn op tijd wakker en hebben zin om door de stad te gaan slenteren. Het weerbericht is niet fantastisch maar dat zullen wij nog wel zien. Na het ontbijt proberen wij eerst te pinnen maar als dat ook bij de derde poging niet lukt, lopen wij eerst maar naar Seacat Colonia want wij willen alvast kaartjes kopen voor de ferry van BA naar Colonia voor morgen. Dit is eigenlijk heel snel geregeld waarna wij richting Puerto Madero lopen en daar lekker langs de oude haven slenteren om vervolgens naar San Telmo te lopen. Afgelopen keer zijn wij niet in San Telmo geweest dus dat is een plekje dat wij nog graag even willen bezichtigen. Eenmaal bij Plaza Dorrego gaan wij lekker even in de schaduw van een van de vele bomen zitten voor een bakkie koffie. Nog geen regen te zien dus die schaduw is wel lekker. Wij lopen daarna richting la Casa Rosada en de vele winkels waarna wij even op een terras de moeŽ voeten even tot rust laten komen. Gisteren had ik nog even gekeken en of er bij het Hipodromo nog weer een paardenrace zou zijn maar helaas was die er morgen pas weer. Na het terras lopen wij via een omweg naar het hotel waar wij even lekker bij het zwembad op de rooftop gaan zitten. Even relaxen. In de stad is een demonstratie die net uit de hand leek te gaan Obeliscolopen dus dit is een prettige afwisseling. Wij drinken daarna nog even een borrel op de kamer om daarna nog even naar de Casa Rosada te lopen en een restaurant op te zoeken waar wij overigens heerlijk eten.

Na het heerlijke eten nog een beetje rondgestruind mede omdat we nog niet willen dat een bezoek aan deze stad alweer ten einde is, geloof ik. Terug in het hotel pakken wij onze koffer weer in. We slapen als roosjes in onze broadway kamer.

4 Maart

Om 12:15 staat het vertrek van onze ferry gepland. Je moet er een 1 uur van tevoren aanwezig zijn. We ontbijten, lopen toch nog even door wat straatjes van Buenos Aires heen om om 10:30 een taxi richting terminal van Buquebus te pakken. Op tijd zijn we daar waar ik toch door de taxi nog even 10 peso afgetroggeld wordt door een wisseltruc. Het zij zo. Kan ermee leven. Bij het inchecken krijg ik per ongeluk maar 1 instapkaart maar gelukkig merken wij dat op tijd. Bij de douane krijgen we eerst een stempel voor ArgentiniŽ om vervolgens naar een ander loketje te moeten voor de douane van Uruguay. Verbaast zien wij dat we bij een enorme ferry aan boord moeten. Ik had een leuke catamaran verwacht maar als hij maar zo snel is als werd aangegeven vind ik het prima. 10 min na schema vertrek vertrekt het servicio rapido naar Colonia del Sacramento.

Feiten:

Ushuaia

Colonia del Sacramento