Chiang Mai

05/12/07 

It is my King’s B-day...! 

Om 12:00 stoppen wij nog bij een benzinepomp waar wij van een Thaise uitgelegd krijgen dat 1 v/d vele gestempelde bonnen van vanmiddag goed is voor iets te drinken. Nou handigPlein versierd ter ere van de koning z´n verjaardag.

Veel vroeger dan verwacht, 5:35 in de ochtend,  komen wij aan in Chaing Mai. Het is nog hartstikke donker en vroeg maar de bedrijvigheid op het busstation is er niet minder om. Wij pakken een Tuk Tuk en wijzen hem naar een hotel dat wij uitgezocht hadden. Ziet er prima uit maar opeens wil de Tuk Tuk ons graag naar een ander hotel brengen. Wat als dat niet bevalt? Was geen probleem. Nou wij hebben niets te verliezen dus stappen maar weer in. Hotel bevalt ons niet maar hij geeft niet op. Brengt ons naar nog een ander hotel. Heb geen zin om 2 uur rond te rijden dus wij besluiten bij dit hotel te blijven want het is wel ok. Omdat wij moe zijn betalen wij eigenlijk veel te veel voor de kamer, uiteraard mede door de commissie die aan de Tuk Tuk chauffeur betaald moet worden, maar achteraf blijkt dat wij op een zeer gunstige lokatie zitten net naast de Night Bazar. Het is 6:40 en gaan eerst nog maar snel even een tukje doen.

Rond 10:30 verlaten wij het hotel, stoppen nog even voor een ontbijtje met een lekkere bak koffie en gaan Chiang Mai verkennen. Tijdens onze stadsverkenning stoppen wij bij een Avis kantoor omdat wij een auto voor de komende 4 dagen willen huren maar helaas hebben ze alleen een hele grote ter beschikking. Even later lukt het huren van een auto gelukkig wel via een ander reisbureautje, Esy, helaas alleen niet bij Budget of Avis maar via Journey. Het zal wel goedkomen. Toen wij bij Esy zaten hebben wij totaal onverwacht ook meteen 2 tickets naar Koh Samui aansluitend op het inleveren van de auto geregeld. Een beetje verbaast over wat we zo onverwacht besloten hadden zijn wij daarna een beetje numb door het oude historische centrum gelopen. Na een praatje met een leraar bij een Watje die ons van alles vertelde over de festiviteiten vanavond vanwege de Birthday of MY King, zijn wij op zijn aantaden naar de Mae Ping rivier gelopen om de vissen daar te voeren. Altijd leuk. Daarna even handen gewassen in het hotel, zwaarste spullen achter gelaten en toen weer de stad in want het was inmiddels alweer lekker tijd voor springrolls en een biertje. Vandaaruit naar de optocht gelopen ter ere van de Koning en aansluitend wat gegeten. Heerlijk over de Night Bazar gelopen, uiteraard een paar dingen gekocht, en nog een lekkere bananen pannekoek gegeten bij een van de vele stalletjes op Anusarn market. Chiang Mai is echt een heerlijke stad!

09-12-07

Snel weg hier dus en op naar Chiang Mai.

Wij staan perplex, de eerste twee hotels die wij benaderen zitten VOL! Ons nog niet eerder overkomen. Rijden naar het hotel tegenover het hotel waar wij gezeten hebben toen wij de eerste keer in Chiang Mai zaten en gelukkig hebben zij daar nog 1 kamer. Valt dus ook niet over te onderhandelen. Prima, nemen het want wij weten dat de lokatie super is. Gooien zoals gewoonlijk de spullen neer in de kamer en gaan genieten op een terras van onze geslaagde rondrit. Daarna lopen wij de markets over om de laatste dingetjes te kopen die wij eigenlijk niet nodig hebben maar zo leuk is om mee te nemen en gaan dan heerlijk vis eten op Anursan market.

Feiten:
 • Plaats: Chiang Mai
 • Route: Ayutthaya - Chiang Mai met VIP bus
 • Hotel: CH Hotel (1e keer)’
 • URL: www.imperialhotels.com/chhotel
 • Hotel:  People Place Hotel’
 • URL:
 • Do’s:
   • Oude historische centrum
   • Uiteraard de nightbazaar
   • vis eten bij Anusarn market
 • Don’ts:
   • ??

Ayutthaya

Noord Thailand