Colonia del Sacramento

Je voelt eigenlijk helemaal niets van de beweging van de boot maar het gebrek aan nooduitgangen vind ik nijpend. In 50 min zijn wij, over de enorme Rio de la Plata heen in Colonia. Binnen no time hebben wij onze bagage van de band en lopen wij naar ons onderkomen van vanavond: Colonia Art & Suites. Een enorm groot maar vooral aangenaam contrast met BA in alle oKade naast Rio de la Platapzichten. Daar hip, modern, minimalistisch en grote stad. Hier in Colonia klein, kneuterig en gezellig. Wij eten even wat in onze posada om vervolgens via het bureau van toerisme naar de ferry terminal te lopen om onze laatste pesos om te wisselen. Daarna lopen wij in een gematigd zonnetje door het oude historische centrum en proberen tevergeefs te pinnen. Bij gebrek aan geld kopen wij van onze laatste centen wat in een supermarkt om dit vervolgens in het tuintje bij onze posada op te eten. Lekker even buiten zitten totdat het begint te regenen en we gedoemd zijn naar onze kamer te gaan. We douchen en trekken wat warmers aan om vervolgens een plek om te eten te zoeken. Helaas wat moeilijker als wij verwacht hadden en uiteindelijk eten wij bij de meest verschrikkelijke plek ever!!! Zelfs de wijn is niet te drinken. Jammer!

5 Maart

We kunnen pas om 9 uur ontbijten dus wij mogen uitslapen...Verder prima ontbijtje maar wanneer krijgen wij nou gewoon een keer een eitje? Vandaag wederom niet dus. Daarna proberen wij wederom te pinnen. Bij alle banken lukt het niet! Shit. Wij lopen rustig door het oude historische centrum heen, het is iets beter weer dan gisteren, drinken een bakje koffie op een pleintje waar we heerlijk even de wereld aan ons voorbij laten gaan. Daarna lopen wij nog een beetje langs de kust, proberen wij nog een keer te pinnen en kopen, als dat niet lukt, van ons laatste geld een fles water en wat empanadas. Terug naar het hotel waar we de empanadas heerlijk verorberen met het kleine flesje wijn wat wij uit Monte Verde nog hebben meegenomen. Wat komt die nu goed van pas! Heerlijk een beetje genieten van het zonnetje, verhaaltje schrijven en niks. De eigenaar van de posada wil ons graag helpen met het cash probleem maar moet er wel 15% bovenop doen als ik mijn cc wil gebruiken. Ik ga het vanavond nog wel een keer proberen.

Uiteindelijk lukt het pinnen wederom niet en lukt het twee meiden uit Nederland wel. Zij willen ons wel wat geld lenen. Zij hadden iets soortgelijks in Argentinie meegemaakt. Nemen het graag aan maar even later lukt het dan toch bij een andere bank. Belachelijk courtage moet je betalen maar we hebben in ieder geval even wat geld.

Het was even zoeken waar wij wilden eten en toen de restaurants van eerste keuze afvielen bleef er toch nog een over naast de zee waar we uiteindelijk helemaal niet slecht hebben gegeten. Op naar het hotel en waar wij hoopten op wederom een vredige nachtrust werd er dit keer een van gedraai en gewoel.

6 Maart

StraatbeeldWe staan bijtijds op want we willen om 10 uur de auto uiterlijk gaan halen. Ontbijt begint niet veel eerder dan 9 dus bijtijds laat zich raden. Raar genoeg zitten wij allebei vol met beten op onze rug. Waar komt dit vandaan....?? Toch geen bed bugs? Hoe dan ook het jeukt als een tierelier en hopen op het beste nadat ik nogmaals de hele matras heb geÔnspecteerd. Ik kan niks vinden. Ontbijten en gaan de auto ophalen. Super sympathieke verhuurder. Helemaal trots op zijn rode VW Gol die hij ons meegeeft. Op airco na gaan we terug in de tijd. Geen vergrendeling, geen automatische ramen, laten we zeggen basic maar het rijdt, alhoewel?? Koppeling laat te wensen over en de stoel kunnen wij niet op gewenste afstand zetten. Wij parkeren voor het hotel en gooien onze spullen erin. Met een beetje manoeuvreren lukt het om beide tassen achterin te zetten.

Feiten:

Agenda/Route

Piriapolis