Coromandel

03/12

Vandaag redelijk op tijd opgestaan want wij hadden weer een behoorlijke rit voor de boeg. Rond 8:30 vertrokken wij in zuidelijke richting om via Whangarai en Auckland in een nieuw gebied terecht te komen. Vanuit hier rijden wij via Kopu het Coromandel Peninsula op en vanaf het moment dat wij de Peninsula opreden hadden wij regen. Vanaf Kopu was het nog een behoorlijk stuk naar Hahei waar wij graag de Hot Water Beach en Cathedral Cove wilden bezoeken. Op de weg naar Hahei zijn wij langs Hot Water Beach gereden en daarbij was het ook nog een laagtij maar de enorme grijze wolk met bakken regen weerhield ons ervan om uit de auto te kruipen en dit schouwspel van dichterbij tCathedral Covee bekijken. Twee uren voor en na laagtij kun je hier met je schep (te huur) op het strand een kuil graven die zich dan vult met heerlijk warm water. Van een afstand hebben wij even gekeken en toen bedacht dat wij door zouden rijden naar Hahei. Net als Hot Water Beach was Hahei vrijwel uitgestorven misschien ook wel door de bakken vocht die op dit moment al uit de hemel kwam. Eenmaal in het centrum van Hahei besloten wij het eerste de beste Motel maar te boeken. Het was inmiddels 4:30 en wij hadden wel genoeg uren in de Nissan doorgebracht. Toen wij op de kamer waren hebben wij de planning voor morgen even doorgenomen. De weersvoorspelling tot zondag gaf hetzelfde beeld als hoe het nu buiten was en wij hadden geen zin om daarin te blijven zitten. Na besloten te hebben de ochtend maar af te wachten (de weersvoorspelling is niet zo heel accuraat te noemen) zijn wij daarna met de auto naar het dichtbijzijnde bistro gereden (50m) verderop (wisten wij veel). Eten was prima en zijn daarna ook in diepe slaap gevallen mede door het gekletter van de regen op het dak.

04/12

Cathedral CoveToen wij wakker werden regende het nog steeds en het leek wel steeds harder te gaan regenen. Eerst maar even naar het enige plekje in het centrum dat open was voor ontbijt waar wij de eersten waren en alles mochten bestellen wat wij zouden willen toen ik aangaf dat ik zo’n zin had in pancakes maar niet op de kaart stonden. Nou de pancakes stonden uit vers beslag binnen 15 minuten voor mijn neus. HEERLIJK! Daarna het vooral rustig aangedaan en alle roddel bladen even uitvoerig doorgenomen waarbij wij de helft van de personen niet kenden maar nu zeker wel! 

Om 10:00 moesten wij uitchecken uit de kamer en dat was dan ook de enige reden om op een gegeven moment uit het café weg te gaan. Toch ook maar op dat moment besloten, toen wij de bagage eenmaal uit de kamer hadden gehaald, dat wij ondanks de regen naar Cathedral Cove zouden lopen. De regen mocht de pret niet drukken. Toen wij uiteindelijk bij de Cove aankwamen was het noodweer misschien wel een voordeel: totaal verlaten strand met een indrukwekkend ruige zee. Wat een mooi plekje op deze wereld is dit weer (zelfs met regen). Op de terugweg ook nog maar even naar Gem Beach gelopen; niet totaal de moeite waard om vervolgens via een rondje Peninsula (Whiatanga, Coromandel Town en Thames) onze weg richting Waitomo Caves te vervolgen. Lange rit maar wij hoopten op vergezichten, die wij min of meer kregen, maar bijna niet te ontcijferen waren met dat gigantisch aantal wolken. Jammer.

Feiten:
 • Plaats: Hahei
 • Route: Pahia – Whangarei – Auckland – Pokeno – Kopu – Tairua – Hahei
 • Hotel: Tatahi Lodge
 • URL: http://www.tatahilodge.co.nz/
 • Do’s:
   • Cathedral Cove
 • Don’ts:
   • Dit schiereiland is vast veel mooier als de zon schijnt....

Bay of Islands

Waitomo