Etosha

Leeuw01/10/07

Wij hebben vandaag niet zo’n hele lange reisdag voor de boeg dus wij mogen uitslapen. Wij vertrekken pas om 10:00. Bij iedereen zit echter het vroege opstaan er al zo ingebakken dat wij allemaal op tijd bij het ontbijt zitten.                                                                           Onze eerste stop na Khorixas is Outjo. Outjo is een klein dorpje met wat souvenierwinkeltjes en wat Bäckereien waar we wat kunnen internetten en eten. Om 13:15 rijden wij verder om al om 15:00 aan te komen bij onze lodge voor de komende twee dagen; Etosha Safari Camp. Dit tented camp heeft een zwembadje dus voordat wij goed en wel de bagage hebben zitten wij met z’n allen om of  in het zwembad. In de avondzon genieten wij van ons Windhoekje op het terras van onze “tent” alvorens te gaan douchen in de mega douche en daarna te gaan eten. Ook hier is er weer kort optreden van het bedienend personeel.

02/10/07Zebra´s

Wij staan heel vroeg op want beestjes spotten doe je het beste in de ochtend of in de late namiddag als het niet zo heel erg warm is. Om 5:30 gaat de wekker af en wij zijn meteen heel erg wakker aangezien de douche koud is. Brrr!! Om 6:45 vertrekken wij in de Bedford truck die door Günther bestuurd wordt. De Bedford truck is ideaal voor het spotten van beesten omdat hij aan alle kanten open is. Open betekent alleen zo vroeg op de ochtend ook: KOUD!! De wind blaast er lekker doorheen. Na 20 min. rijden komen wij aan bij de entree van het park. Wij kunnen bijna meteen doorrijden en tot 12:00 is iedereen druk bezig met het spotten van wild. Niet zonder resultaat! Gnoes, Springbokkies, Gemsbokken, Kudu’s, Giraffen, Zebra’s, Olifanten en wij zien zelfs een black Rhino. Erg zeldzaam volgens Günther. Om 12:00 hebben wij een lunch stop in Okakuejo waar ook nog een grote waterhole is. Lunch is niet geweldig maar het toetje mag er zijn….worden bij de waterhole getrakteerd op een grote groep olifanten (+/- 35) die zich aan het wassen en aan het drinken zijn. SUPER!

OlifantjeOm 14:30 vertrekken wij weer voor ronde 2 in de Bedford truck. Wij doen nog menig waterhole aan en zien veel beesten. Hoogtepunten in de middag waren duidelijk de twee drinkende giraffen en de glimps die wij kregen van een leeuw. Op de terugweg worden wij gefacelift door de harde wind die door de truck heenraast. Bij thuiskomst wederom een koude douche, brrrr, het is al niet zo warm en hopen warm te worden van het eten. Helaas valt het eten samen met het Springbokkie (shot van Crème de Menthe en Amarula) totaal niet goed.

03/10/07

Ik ben de hele nacht tussen de WC en het bed te vinden geweest. Het kwam er aan alle kanten uit. Of het aan het eten lag? Weet het niet. Niemand heeft er verder last van gehad. Twijfel alleen wel heel erg of ik weer met de Bedford truck mee zal gaan. Onze gewone bus rijdt namelijk ook richting exit park en niet iedereen gaat met de truck mee. Als ik overleg met Günther en Gidsie besluit ik toch maar weer in de Bedford truck plaats te nemen. Kom verdorie naar Afrika voor beesten!!! De ochtend valt zwaar ondanks het feit dat wij een ongelooflijke ochtend qua beesten hebben. 5 leeuwen lopen om de truck heen en we zien wederom een Black Rhino. Erg uitzonderlijk. Uiteraard zien wij ook veel bokkies. Tegen de tijd dat wij in Halali aankomen voor de lunchbreak voel ik me zwaar kl… en vraag me echt af of het een goede beslissing is geweest om met de truck mee te gaan. Gelukkig veranderd dat gevoel snel na een paar droge koekies en een blikje cola. Wij lopen ook hier na de lunch even naar de waterhole en ook hier is het een drukte met alle olifanten waarbij 1 kleine dumbo echt de show steelt met zijn flappo’s en zijn getoeter. Wat een skatje.

Black RhinoAl gamedrivend rijden wij om 14:15 verder naar Nakatoumi waar wij om 17:30 aankomen. Onze reguliere bus staat hier op ons staat te wachten met de rest van de groep die niet met de truck is meegegaan. We kunnen allemaal even snel naar het toilet alvorens weer in te stappen om verder richting Tsumeb te rijden. In Tsumeb is het even zoeken naar het Makalani hotel waar wij verblijven en uiteindelijk om 18:45 aankomen. Na ontvangst van de sleutel wordt ons medegedeeld dat wij hier a la carte kunnen eten en vriendelijk worden verzocht om 19:00 aan tafel te zitten. Ik kijk Ies aan en ze begrijpt meteen dat ik dat echt niet ga trekken. A la carte was na alle springbokpasteitjes en kudu steaks een welkome afwisseling geweest maar goed. Wij gaan naar onze kamer. Heerlijk! Airco, lekkere bedden, een goede badkamer…en ROOMSERVICE!! Wij moeten vanavond aan de malaria pillen beginnen en moeten dus iets eten. Ies besteld een kippensoep met rijst voor mij en een pizza voor zichzelf. Binnen 20 minuten staan ze voor de deur en eten wij dus heerlijk relaxed lekker op bed ons kostje. Ondanks het feit dat ik absoluut geen trek heb is dit toch wel genieten! Heerlijk slapen doen wij ook.

Feiten:
 • Plaats: Etosha - Tsumeb
 • Route: Khorixas - Outjo - Etosha
 • Hotel: Etosha - Etosha Safari Camp
 • URL: http://www.etosha-safari.com/
 • Hotel: Tsumeb - Makalani Hotel
 • URL: http://www.makalanihotel.com/
 • Do’s:
   • Gamedrive, Gamedrive, Gamedrive en dan het liefst in de bedfordtruck
   • Bij de waterholes gaan kijken
 • Don’ts:
   • Tja....niet ziek worden...

Khorixas

Rundu