Grand Canyon

Zaterdag 12 mei

Genoeg slots voor nu. Pakken de spullen in en zijn binnen no time op weg naar onze eindbestemming van vandaag: Grand Canyon. Er zijn twee manieren om er te komen maar de Noordelijke route richting North Rim is nog niet open als wij er zijn dus rijden wij de zuidelijke route met de bonus dat je dan vrijwel langs de Hoover Dam komt en een stuk van de Route 66 kunt rijden. 

Hackberry station, Route 66De Hoover Dam is leuk om gezien te hebben. Het is best bijzonder maar ik zou er nooit voor omrijden. Bij Kingman gaan wij de Route 66 op. En bij Seligman gaan wij de Highway op. Vond de route 66 leuk. Vanuit hier rijden wij verder naar Grand Canyon en ons hotel van vanavond. Wij belanden in een dorp (straat met een paar hotels, een Tourist Information centre, een steakhouse, benzine pomp, supermarktje en uiteraard een Mc Donalds). Hotel is ok maar wij kunnen nergens buiten zitten. Ik weet van het zoeken naar een hotel dat de Best Western dat wel heeft dus na even naar the Tourist Information geweest te zijn en wat drinken gehaald te hebben gaan zij bij het zwembad van de Best Western zitten. Er zit niemand dus wij doen er ook niemand kwaad mee.

Als het zonnetje achter een wolk verdwijnt is het meteen heel erg fris en vertrekken wij via de Mc Donalds waar wij een McSalad halen naar ons hotel waar wij lekker warm douchen en een beetje op bed de foldertjes doorbladeren en tv kijken alvorens aan onze heerlijke Mc Salad te beginnen. Lekker relaxed.

Zondag 13 mei

Grand CanyonWij staan een beetje op tijd op zodat wij de ergste drukte in de Grand Canyon een beetje voor zijn. Met de National Park Pass zijn wij zo binnen en besluiten wij geen moeilijke trails te lopen en ons lekker aan de Rim Trail te houden. Het is lekker ontspannen lopen en het uitzicht is uiteraard geweldig. Wij genieten van het weer en als wij bij het eindpunt van de gele trail/trail of time komen zien we een paar Amerikaanse Condors vliegen. Wij zijn nog niet klaar met de Grand Canyon en besluiten de bus naar het eindpunt van de red route te nemen maar veranderen van gedachte als zelfs de bus hier 45 minuten enkele reis over doet. Halverwege stappen wij uit en lopen terug naar het beginpunt. Wederom mooi maar daarna hebben wij het wel een beetje gehad. Eten hier een stuk pizza, wachten op de bus en vertrekken naar het hotel zodat wij daar nog lekker een beetje in de zon bij het zwembad kunnen zitten. Daarna douchen wij en hebben wij zin in een stuk vlees dus gaan wij naar Jipee Ja Jee steakhouse waar wij overigens prima eten. Daarna lekker slapen.

Maandag 14 mei

5 jaar partner!

Als wij wakker worden weten wij dat wij naar Monument Valley willen maar zijn een beetje besluiteloos of wij daarna meteen nog naar Page willen rijden. Zou 5 uur in de auto betekenen en eigenlijk hebben wij daar niet zoín zin in dus besluiten wij te kijken of er een hotel in Kayenta te boeken is. Dat doen wij en gaan dan op pad.

Feiten:
 • Plaats: Grand Canyon
 • Route: Las Vegas - Hooverdam - Route 66 - Grand Canyon
 • Hotel: Holiday Inn Express Grand Canyon
 • URL: http://www.hiexpress.com/hotels/us/en/grand-canyon/gcnaz/hoteldetail
 • Doís:
   • De Grand Canyon uiteraard met 1 van de vele wandelingen
   • Neem water en eten mee op de wandelingen!
 • Doníts:
   • Te dicht bij een moose komen

Las Vegas

Kayenta