Halong Bay

28/11/06

Wij worden om 8:00 opgehaald voor onze reis naar Halong Bay. Bezienswaardigheid aan de Noord-Oost kust van Vietnam door de rotsformaties die daar uit zee steken.

Na een uur rondgereden te hebben om alle toeristen bij de diverse hotels op te pikken rijden wij in 3.5 uur + een stop bij een niet al te interessant toeristen shopping center naar een hectische haven. Gelukkig vinden wij zonder al te veel moeite onze kleine speedboot die ons naar onze Chinese Jonk zal brengen. In totaal zijn wij met 13 man aan boord van de Huong Hai Jonk, 3 vreselijke stuck up, special treatment Fransen met hun nog irritantere gids, 2 bescheiden Sinagaporezen, 2 waarvan 1 zeer pChinese Jonkraatgraage Canadezen, 2 fotogekke Amerikanen en 4 normale NL-ers (tenminste??).

Bij aankomst op de boot krijgen wij doekjes voor de handen en een lekker borreltje fris. Begint goed. Kamers worden ingedeeld en wij mogen niet klagen. Jammer alleen dat ze benedendeks zijn. Na de kamerindeling mogen wij meteen voor een zeer smakelijke en lekkere lunch aanschuiven. Het is echt pure verwennerij! Terwijl wij genieten van de lunch gaan de trossen los. Na 45 minuten komen de eerste rotsformaties in zicht en gaan wij lekker op het dek zitten voor prachtige uitzichten. Na nog eens twee uur varen komen wij bij een rots in de buurt die wij mogen beklimmen. Altijd leuk en het uitzicht is echt super vanaf deze hoogte. Na de Ti Top beklommen te hebben varen wij naar het eindpunt van vandaag. Hier varen wij met een klein bootje nog even een open grot binnen. Normaalgesproken zou je hier volgens mij doodse stilte meemaken maar dat is echt een onmogelijke opgave voor onze Franse gids en aansluiting zoekende Canadees. Jammer. Zou leuk geweest zijn als wij nu net als andere boten een kano gehad zouden hebben. Wij krijgen wederom een heerlijk dinner voorgeschoteld waarna wij zelf proberen wat te vangen met de hengels die aan boord zijn. Er worden zelfs twee inktvisjes gevangen door onze stoere NL-se boys! Daarna komen de dobbelstenen op tafel en begint een zeer ijverig avondje Yatzee.

29-11-06

Om 7 uur wordt het ontbijt geserveerd dus op tijd op om boven de wc een heerlijke warme douche te nemen. Het ontbijt is in vergelijking met de geweldige lunch en avondeten zeer mager maar het ontbreekt aan niets. Om 7:30 wordt het anker opgehaald en varen wij verder. Na 40 minuten gooien wij het anker uit voor een nieuwe bezienswaardigheid: een grot. Wij zijn geen van allen echt enthousiast maar dat veranderd als wij eenmaal in de grot zijn. WOW!! Dit heb je nog nooit gezien! Indrukwekkend! Van hieruit varen wij nog twee uur verder om om 10:45 al de lunch geserveerd te krijgen, de spullen te pakken, de drankrekening te betalen (oeps) en om 12:00 het schip te verlaten. Na een veel te lange busreis terug met wederom een toeristen shop, die iets indrukwekkender was dan die van de heenweg, kwamen wij +/- 17:00 terug in Hanoi waar wij nu de VIP kamer kregen. VIP betekent niet een betere kamer maar wel gratis internet. Niet dat wij daar nu in zijn geïnteresseerd. Spullen neergooien, snel douchen en lekker Hanoi in. Op het terras komen Sem en Yvonne, van de boot, snel bij ons zitten. Borrelen nog wat, gaan wat eten en dwalen nog een beetje.

Feiten:
 • Plaats: Halong Bay
 • Route: Hanoi - meerdere toeristenwinkels - Halong Bay
 • Hotel: Chinese Jonk
 • Do’s:
   • Absolute must is deze excursie
   • Genieten van de uitzichten en het heerlijke eten aan boord
 • Don’ts:
   • Je opwinden bij het zoveelste toeristenwinkeltje waar je verplicht stopt op weg naar Halong Bay

Hanoi

Sapa