Hà Nôi

25-11-06 – 26-11-06

Lekker op tijd vertrokken om vervolgens in een mega rij op Schiphol te belanden. Jammer!! Vlucht loopt voorspoedig. Wij hebben een eigen tv p.p. en als je 5 films kijkt ben je je er eigenlijk zo.

Straatbeeld HanoiOp Kuala Lumpur eten wij een hamburger bij de Burger King en kunnen bijna alweer instappen in ons vliegtuig naar Hanoi. Nu slapen wij dan eindelijk!! Om 13:30 lokale tijd komen wij aan en worden naar het hotel gebracht. Wat een chaos! Het zonnetje schijnt en het is zo’n 32 graden. Eerst dus maar een snelle douche, korte broek aan en iets drinken. Wij nemen plaats op een verhoogd terras op een druk kruispunt en proberen te achterhalen hoe wij ons het beste kunnen bewegen tussen deze drukte. Wij lopen wat onwennig rond maar hebben al snel in de gaten dat je gewoon langzaam moet voortbewegen ook over straat dan rijdt het allemaal soepeltjes om je heen. Wij eten wat en houden het om 21:00 voor gezien. Lekker nog een keertje douchen en lekker slapen.

27-11-06

Slecht geslapen vanwege de jetlag en niet alle toeterende brommers die onder ons hotelraam voorbij scheuren. Op een tijdstip dat je nog eigenlijk niet je bed uit wil, staan wij toch maar op. Het zonnetje schijnt en daar willen wij van genieten! Wij ontbijten in het hotel op de grond op een wel heel traditioneel zitje. Niet echt comfi maar het heeft wel wat en blijven dan ook rustig zitten. Wij lopen de stad in voor 2 cyclobikes want de geplande bezienswaardigheden lijken iets verder uit de stad te liggen dan het in werkelijkheid is. Wij hebben de kaarten van vorig jaar nog op ons netvlies staan waar 1 blok gerust 20 minuten in beslag nam. Ach en die Cyclo’s zijn eigenlijk wel relaxed en zo maak je de verkeerschaos wel van heel dichtbij mee. De twee mannen zijn zo geregeld en ze HCM Mausoleumbrengen ons “veilig” van A naar HCM museum. Deze gaat over 15 minuten dicht en er wordt dus niemand meer binnengelaten. Niet erg, wij lopen door naar het Mausoleum. Deze is ook dicht maar wij gaan even zitten en laten het gevaarte op ons inwerken. Terug via de One Pillar Pagoda naar de Temple of Literature. Leuk en even wat rustiger dan op straat. Het doet allemaal een beetje Chinees aan maar ja dat is ook niet vreemd. Van hier gaan wij weer terug naar het Hoan Kiem meer en bezoeken de Ngoc Son tempel aan de noordkant van het meer. Vond ik persoonlijk niet de moeite waard maar voor het entreegeld hoef je het niet te laten. Gaan even lunchen, kopen een rugzak, lopen een beetje rond om vervolgens het waterpoppenspektakel mee te maken. Leuk om gezien te hebben en ook dit hoef je voor het entree geld niet te laten. Zelfs de duurdere seats zijn nog steeds te goedkoop voor een uur amusement. Vanuit het theater gaan wij lekker borrelen en eten en maken dan nog een verdauungstochtje door de rest van de stad totdat wij weer bij het hotel uitkomen.

30-11-06

Voor vandaag staat er verder niets op het programma behalve dan de nachttrein richting Lao Cai dus maken wij van de gelegenheid gebruik om een beetje uit te slapen. Om 9:15 staan wij op zodat wij nog wel lekker even in het hotel kunnen ontbijten. Wij dwarrelen wat door de stad zonder een echt doel en moeten beslissen over de komende twee dagen. Vluchten naar Hué zitten vol op de geplande dag en moeten dus beslissen of wij de dagtrein vanuit Sapa nemen en dus de Bac Ha markt missen of pas dinsdag naar Hué gaan met het gevlog dat wij daar maar een halve dag hebben en ons nog een dag in Hanoi moeten vermaken. Wij besluiten uiteindelijk voor het eerste omdat later blijkt dat de vluchten op dinsdag ook al vol zijn. Om ons alvast voor te bereiden op de dagtrein laten wij ons nu lekker masseren. $5.20 voor 50 minuten. Het is echt geen geld maar moet ook heel eerlijk toegeven dat ik de massage niet echt prettig vond. Wij gaan lunchen en kijken in de Lonely Planet wat wij hier nog verder kunnen gaan doen want het weer is ook een beetje druilerig. Wij nemen een taxi naar Van Phuc, een zijdemarkt/town. Goede beslissing. Er is geen toerist te bekennen en wij zien hoe zijde wordt gemaakt. Wij kopen nog een das en een sjaal voor veel te weinig geld en gaan weer terug. Borrelen en eten wat totdat het tijd is om de taxi richting het station te nemen voor de slaaptrein

Feiten:
 • Plaats: Hà Nôi
 • Route: Amsterdam - Kuala Lumpur - Hanoi
 • Hotel: Queen Travel Café
 • URL: www.queencafe.com.vn
 • Do’s:
   • Excursie naar Van Phuc
   • Een cyclotaxi nemen
   • Temple of Literature bezoeken
   • Mausoleum bezoeken
   • De rode brug
   • Poppentheater...niet direct na aankomst!
 • Don’ts:
   • Een cyclotaxi nemen zonder vooraf heel duidelijk de prijs te hebben afgesproken.

Wat is waar te doen?

Halong Bay