Hoi An

06/12/06

Straten in Hoi AnBijtijds op want om 7:45 worden wij opgehaald voor de bus om verder richting Hoi An te reizen. De reis duurt maar 4 uur omdat wij door de Hai Van Tunnel rijden. In Hoi An heeft het de laatste drie dagen ook alleen maar geregend en de receptioniste verteld ons dat ze daarom last hebben van een little flood. Als wij, nadat wij de bagage gedumpt hebben, wat gegeten hebben en de eerste 1000 kleding winkeltjes gepasseerd zijn, lijkt die kleine flood toch de halve stad blank te hebben gelegd. Voor de mensen lijkt het allemaal heel normaal en niemand stoort zich aan het water. Wij genieten van dit gemoedelijke dorpje en worden verleid tot het kopen van allerei souveniers omdat ze eigenlijk allemaal te goedkoop zijn. Worden verscheidene kleding winkeltjes binnen gelokt maar beslissen nog even tot niets. Tenminste, na het eten is het bloed dun en laten wij twee broeken en een shirt maken. Ach moet je ook meegemaakt hebben. Wij kunnen morgen komen passen.

07/12/06

Redelijk op tijd opgestaan. Ontbijt hadden wij kunnen overslaan, niet bijzonder, maar het motregende dus maakten wij tijd voor. Als wij de fietsen voor het hotel huren begint de zon te schijnen. Binnen no time is het HOT! Wij fietsen richting pagodes maar worden al snel richting Marble Mountains gestuurd. Bij de eerst volgende kruising kijk ik toch nog maar even op de kaart. Marble mountain ligt toch zo’n 20km van Hoi An vandaan. Mijn suspision klopt en wij besluiten dus maar via een detour naar het strand te fietsen. Fietsen best leuk maar naar Mountain ...klinkt niet goed op dit fietsje waar ik amperFietsen op kan trappen. Wij fietsen richting Cau Dai, het strand bij Hoi An en dat is een aangename verfrissing. Ook hier zie je dat de typhoon behoorlijk heeft huisgehouden. Kopen de Vietnam news bij een oorlogsslachtoffer en beseffen hoe gelukkig wij wel niet mogen zijn. Wij fietsen terug via een andere straat die eigenlijk linea recta naar ons hotel terug leidt. Super leuk weggetje. Het is echt genieten met dat zonnetje erbij. Terug bij het hotel nemen wij even een duik in het zwembad en gaan vervolgens onze bestelde kleren even passen. Blouse past en broeken ook, alleen iets te lang...maak ik nou nooit mee! Shit moeten wij dan niet nog iets bestellen? Bij de laatste pasbeurt van de broek worden we verleid tot wat extra inkopen. Wat, een suit voor 40$. Wij maken wat aanpassing; zijde binnenkant en iets andere stof. Uiteindelijk zijn wij voor 3 broeken, 2 blouses en het maatpak 100$ kwijt. Goh, het is dat wij het nog een tijdje mee moeten dragen anders had ik me vast en zeker tot nog een paar dingen verleid. Na nog wat rondgefietst te hebben door de overstroming gaan wij terug naar ons balkonnetje waar onze lamp nog even gefixt wordt (in +/- 1 uur) en drinken daar lekker iets dat wij na een goede onderhandelingsact hebben gekocht. Mannetje moest er zelf om lachen. Daarna lekker gaan happen en een paar vreselijk lelijke beeldjes gekocht voor veel te weinig geld.

Bij terugkomst in het hotel verteld de receptioniste dat ze zich zorgen had gemaakt omdat ze dacht dat Martin een brommerongeluk had gehad. Een tourist had namelijk een ongeluk gehad die Martin zijn lengte had dus ze was blij hem in een stuk te zien. Schattig!

08/12/06My Son

Vanochtend bijtijds op want wij gaan naar My Son. Wij zouden om 8:00 worden opgehaald maar dat wordt 8:40. Dacht dat Zuid Amerika erg was maar daar heb ik dit niet meegemaakt! Na ruim een uur in de bus komen wij aan bij My Son. Heb er eigenlijk niet zo’n voorstelling van wat ik hier moet verwachten, heb alleen wel het gevoel dat ik het gezien moet hebben. Na de entré werden wij per Amerikaanse jeep naar het beginpunt gebracht 1,5km verderop. Het duurt even voordat onze hele bus boven is en de temperatuur stijgt lekker. Laat ik het zo zeggen je ziet dat iedereen het warm heeft want geen enkel shirtje is meer droog. Vanuit het beginpunt lopen wij in 15minuten naar een plek waar een paar dansers aan het dansen zijn. Hoe krijgen ze het voorelkaar? Ze zweten niet eens!!! Het ziet er mooi uit en het leukste is wel dat bij de tweede act een bejaarde monnik in het publiek komt zitten en helemaal uit zijn bol gaat! Super! Na dit optreden is het +/- 10 minuten lopen naar groep ABC van de Cham ruïnes. Er zijn net drie groet touringcars tegelijk aangekomen en het ziet er zwart van de mensen. Wij blijven hier niet tussen staan en lopen eerst even naar de andere groepen die iets verderop liggen. Zonder het eigenlijk zelf te willen lopen wij terug naar het tweede beginpunt en lopen dus toch nog maar even door om weer bij AB en C terug te komen. Het is nu hier compleet verlaten en kunnen wij dus in alle rust een paar mooie foto’s maken. Was een goed onbedoeld plan. Om iets over 1 zijn we weer terug in Hoi An. Lopen meteen even door naar de tailorshop. Pak zit perfekt, nog een paar kleine aanpassingen. Martin z’n blouse zit als gegoten en mijn andere broek ook. Wij staan wederom versteld en gaan wat lunchen en nemen daarna een heerlijke duik in het zwembad. Zitten nu nog even lekker op het balkon om hopelijk zometeen voor het laatst alles te moeten passen. Zo’n warm colbertje is niet echt aangenaam met deze temperaturen en de taxi komt ons morgen al om 6 halen dus denk toch niet dat ze dat tijd geeft om nog iets te doen.

Feiten:
 • Plaats: Hoi An
 • Route: Hue - Hoi An
 • Hotel: Vinh Hung 2 Hotel
 • URL: www.vinhhungresort.com
 • Do’s:
   • Fiesten huren en naar het strand fietsen
   • Naar My Son ook al is het heel erg toeristisch (ga je eigen gang)
   • KLEDING LATEN MAKEN!!
 • Don’ts:
   • ??

Hue

Ho Chi Minh City