Holguín

Maandag 22 November

 Na het ontbijt zijn wij bij de receptie toch nog een keer voor de zekerheid gaan vragen of ze echt geen kamer voor ons El burro Panchohadden. Helaas en bij el Castillo zit het ook vol. Ziet dus niets anders op dan naar Hoguin verder te rijden. Wij nemen wederon de alternatieve route langs de kust. Brengt weer veel verandering van landschappen met zich mee en vooral heel afwisselend asfalt. Mijn hemel, wij hebben ons echt wel eens afgevraagd of dit wel de wijste route was maar zeker is dat dit de meest uitdagende is. De stad Moa waar wij doorheen rijden is een soort van staatsgeheim, mogen geen foto’s gemaakt worden maar gezien de gezichten van de mensen en de gassen die overal uitkomen leven de mensen hier niet lang. Doorrijden dus! Wij komen rond 15:00 in Holguin aan en rijden de hotels af om de beste uit te zoeken en die vinden wij buiten de stad op een berg: Villa Mirador de Mayabe. Perfekt! Eerst beweerde de receptioniste geen kamer te hebben maar als wij vervolgens aangeven dat het voor twee nachten is kunnen wij zelf kiezen. Het is het beste hotel tot nu toe, mooie kamer en badkamer, lekkere bar, waar trouwens een bier drinkende ezel staat...nee ik heb niet teveel gedronken. Wij drinken wat, eten de chips die wij in het winkeltje hebben gevonden, JIHAA!!!, douchen en gaan eten. In het restaurat zitten twee meiden die net zijn aangekomen en zij krijgen dus ook meteen onze lijst van aanbevelingen. Een ander echtpaar komt er even bijzitten en verteld dat ze absoluut geen lifters moeten meenemen. Helft van hun bagage is gejat!

Dinsdag 23 November

 Wij doen even niets vandaag tenminste, noodgedwongen doen wij niets... in Holguin is namelijk geen moer te beleven en zitten dus rond 13:00 weer bij het zwembad wat trouwens gevuld is met fout volk!!! Maar ach wij houden het wel even uit. Wij willen nog een beetje kleur opdoen want wij horen net van een paar NL-ers die van ons uitzicht komen genieten dat het in NL 0 graden is met natte sneeuw. Wij zijn vanochtend trouwens wel even Holguin ingereden om te kijken bij een orgelfabrikant die voor ons meteen Tulpen uit Amsterdam opzette. Wel geinig.

Om een uur of 7 verlaten wij pas het zwembad nadat wij al de nodige borrels op hadden en al een paar potjes Yahtzee achter de rug hadden. Wij douchen en eten samen wat met die mensen waarvan de koffers gejat zijn.

Woensdag 24 November

 Laatste dag!!! Wij hebben alletwee van die momenten gehad dat wij het genoeg vonden maar nu vinden wij dat eigenlijk niet zo. De Nl-ers van gister hadden graag met ons willen ruilen; zij gingen nog 3 dagen in Guardalavaca zitten. Was graag voor ze gebleven. Er is niet zo veel dat wij vandaag nog kunnen doen in de buurt dus blijven wij een beetje bij het zwembad hangen totdat wij moeten vertrekken. Vliegtuig gaat pas om 23:00. Bij het inchecken en het achterlaten van de auto gaat alles gesmeerd!

Feiten:
 • Plaats: Holguín
 • Route: Baracoa - Moa - Holguín
 • Hotel: Hotel Mirador de Mayabé
 • URL: http://www.cuba.tc/Mirador_de_Mayabe.html
 • Do’s:
   • Naar de Fábrica de los órganos en Tulpen uit Amsterdam horen.
 • Don’ts:
   • Te lang blijven

Baracoa