Jakarta

Vlucht naar Jakarta met Garuda verloopt goed en op tijd maar het vliegtuig zit echt bommetje vol. Net iets voor 6 staan wij bij de bagageband in Jakarta. Het is hier een uur later dan op Sumatra. Om 6 uur begint te Iman te zingen waarop iedereen naar een standje rent waar boxjes eten worden uitgedeeld. Binnen een halve minuut zijn de meer dan 500 doosjes verdwenen!! Ongelooflijk.

Bij de gate staat onze nieuwe chauffeur op ons te wachten. Ziet eruit als een sympathieke jongen en heet Budi. Hij brengt ons binnen 30min in een minibus voor zoín 8 man naar ons hotel. Dit is ons vervoer voor de komende twee weken. Een beetje overdreven met zín 2-en maar goed dat is niet aan ons. Hotel le Grandeur is een heerlijk luxe stadshotel dat helaas ietwat buiten het centrum ligt. Wij zijn moe van de lange reisdag maar willen eigenlijk ook nog iets van Jakarta zien. Uiteindelijk besluiten wij dan toch maar de taxi richting het centrum te nemen helemaal omdat wij op het kaartje van de stad die wij van de receptie kregen een Chiliís Bar ontdekten. Zouden ze? Wij dus erg hoopvol op weg. Als ik op de roltrap richting Chiliís sta bedenk ik me opeens dat ze in Dubai ook alleen maar virgin Margaritaís schonken. Zou me niets verbazen als dat hier ook het geval zou zijn. En bingo....tijdens de Ramadhan geen alcohol, zelfs geen biertje. Wij dus toch maar op zoek naar een andere eetgelegenheid. Die vinden wij onder chiliís en er wordt zelfs alcoholSunda Kelapa geschonken dat ze verbloemen door je cocktail in mokken te schenken. Op dat moment boiede dat niet en wij besluiten ons geluk te beproeven. Toch vreemd je mojito uit een mok maar smaken doet het desondanks. Wel weer vreemd dat ze een Heineken dan wel weer uit een Heineken glas serveren. De logica is ons die avond ontgaan maar daar konden wij ons ook niet mee bezig houden. Eten was ook prima en uiteindelijk kregen wij ook nog een live-band die totaal niet onverdienstelijk speelde. Leuk! Tegenover de bar kunnen wij nog net een shoppingmall in. Tas is op weg van Sumatra naar Java gesneuveld. Wij wisten dat wij groot waren maar dit slaat alles! Wij kunnen in de hele mall niet rechtop staan. Na 15 min. gebukt door de mall te zijn gegaan, pakken wij de taxi terug naar het hotel.

25 September

Wij hadden een rustige nacht verwacht in dit super hotel maar helaas vond onze buurman de tussendeur wel heel erg spannend en heeft die die al bellende wel 5x geprobeerd te openen. Op tijd ontbijten dan maar en dat is hier geen straf. Alles is er en ziet er verukkelijk uit. We gaan ons dan ook te buiten. Om 8:00 staat Budi in de lobby op ons te wachten en vertreken wij richting Sunda Kelapa; de oude VOC haven. Indrukwekkende boten liggen hier nog steeds voor anker. Een mannetje wuift me naar het water toe. Als ik zie dat hij ons rond de boten wil varen pas ik meteen. Wat een rotzooi ligt er in het water. Wat een puinzooi maken ze ervan. De boten blijven indrukwekkend. Eenmaal terug bij de auto vraag ik Budi of wij de vismarkt ook even kunnen bezoeken. Dat verzoek kreeg hij nooit en hij waarschuwde ons dan meteen voor de enorme stank die er kon zijn. Uiteindelijk vond ik de stank wel meevallen. Eerder bedacht ik mij dat ik hoopte hier nooit van deze plek een visje op mijn bord zou krijgen. Maar dat terzijde. Wel even leuk om doorheen gelopen te zijn.

Vanuit hier gaan wij naar het Batavia museum op het centrale plein tijdens de NL-se overheersing. Leuk om geweest te zijn, ook weer prima om door te rijden.

Feiten:
 • Plaats: Jakarta
 • Route: Tuk Tuk - Tomok - Parapat - Medan - Jakarta
 • Hotel: Hotel Le Grandeur
 • URL: http://www.legrandeurhotels.com/
 • Doís:
   • Sunda Kelapa
   • Misschien net iets langer blijven dan een halve dag?
 • Doníts:
   • Wij vonden het verblijf in Jakarta eigenlijk te kort

Tobameer

Bandung