Jerez de la Frontera

Miljoenen zonnebloemen We lopen even naar de bakker voor wat ontbijt en maken ons dan op voor een trip naar Jerez de la Frontera. Ook deze route biedt weer fantastische vergezichten en de nodige schattige dorpjes waar we graag nog weer even doorheen rijden. Op het internet hadden wij vanochtend een evt. hotel opgezocht maar bij aankomst wilde de receptioniste ons niet de internet prijs geven waardoor we verder gereden zijn. Om de hoek vonden wij meteen een ander hotel waar ze ook nog een kamer vrij hadden. Meteen de spullen neergezet en koers gezet naar het centrum. Nog even gekeken of wij bij een sherry producent een tour mee konden doen maar die begonnen allemaal pas om 17:15 en wij willen om 18:00 de tweede partij van het Nederlands elftal tegen AustraliŽ zien. Bij een lSherry Bodegaekker terras gaan zitten en de nodige tapas en bier besteld nadat wij eerst bij een mindere tent waren gaan zitten. Om 17:15 lopen wij in een snel tempo naar het hotel terug omdat wij nog even de juiste kleuren willen gaan aantrekken. Weer terug naar een ander plein waar wij net voor de tv willen gaan zitten als er ook een ander NL stel aankomt. Of wij samen zullen gaan kijken. Prima! Binnen no time zitten er nog meer Nl-ers en ontstaat er een beetje een kamp oranje aan ťťn kant en een kamp anti oranje aan de andere kant. Wel grappig. Na een saaie eerste helft en een spannende tweede winnen wij: 3-2. Om 9 uur moet Spanje nog aantreden tegen Chili. Wij willen ook deze wedstrijd eigenlijk op het terras gaan kijken maar hebben ook trek. Veel zin om hier te eten hebben wij niet. Als wij bij het hotel in de buurt zijn, hebben wij eigenlijk nergens meer zin in en gaan gewoon even naar de super en halen lekkere dingen voor op de kamer. Spanje moet winnen om in de race te blijven maar ook nu redden ze het niet. Het wordt 3-0 voor Chili.

Donderdag 19 JuniAndalusische Paardenshow

Wij slapen als een wolk en worden redelijk laat wakker. Ik wil vandaag naar de Andalusische paarden show en wij lopen dus eerst vanaf het hotel naar de ticket verkoop. Daarna lopen wij even bij Sandeman langs om te kijken wanneer er tours beginnen en gaan dan ontbijten. Net voordat de show begint zijn wij bij de ingang en zien nog even hoe iemand met een Andalusisch paard aan het trainen is. De show is mooi en zeker de moeite waard als je van paarden houdt. Tijdens de pauze lopen wij even naar buiten en geeft ons dat de kans om nog een foto'tje te maken iets wat tijdens de show echt niet mag en niet kan. Ook de tweede helft is mooi om naar te kijken want zeg nou eerlijk dit zijn toch geweldig mooie paarden?

Na afloop van de show lopen wij naar Sandeman want daar zou om 14:15 een tour beginnen. Als wij zien hoe druk het is, laten wij de tour voor gezien. Wij hebben geen zin om met 25 man achter elkaar langs plaatjes te lopen. Wij lopen naar het heerlijke restaurantje van gisteren terug waar wij heerlijk wat eten alvorens naar het hotel terug te keren om naar onze volgende overnachting te rijden: Barcelo Montecastillo. Jerez hadden we wel gezien en naar Sevilla doorrijden hadden wij nog geen zin in. Dus op naar dit hotel net buiten het centrum met heerlijke faciliteiten. Bij aankomst kregen wij meteen een upgrade ondanks het feit dat ik per ongeluk de boeking voor een verkeerde dag had gemaakt. Stommerd. Heerlijk bij het zwembad gelegen en daarna de auto gepakt om een heerlijke maaltijd te nuttigen bij Don Pepe. Wat een verwennerij was dat!

Vrijdag 20 Juni

Slapen lekker uit en gaan dan heerlijk uitgebreid ontbijten aan de rand van de golfbaan. Wij hebben totaal geen haast want Sevilla is maar iets meer dan een uur rijden. Voor ons iets meer omdat wij wederom geen zin hebben in de snelweg.

Feiten:

Ronda

Sevilla