Kaapstad

19/09/07

Eindelijk is het dan zover. De reis die wij 2 maart hebben geboekt naar Zuid Afrika, Namibie, Botswana en Zambia gaat vandaag beginnen. Na een slechte nachtrust gaan wij om 6:30 richting Schiphol. Het afscheid valt tegen ook al weet ik dat dat nergens voor nodig is. Bij het inchecken krijg ik dan ook van Ies een super zachte Eeyore zodat ik toch nog iets zachts heb om te knuffelen. Echt lief.
Inchecken gaat snel. Wij mogen bij Linda, een reisgenoot van Ies van haar China reis die op Schiphol werkt, even een kopje thee komen drinken. Krijgen meteen even een crash course in valse paspoorten, visa en munteenheden. Baaie interessant. Boarden verloopt vlotjes en ik zit meteen naast een mede reizigster die er meteen gretig op los kletst. Na een paar filmpjes en wat maaltijden landen wij precies op tijd op Kaapstad. Grensformaliteiten gaan relatief snel ook al zijn er maar een paar balies open. Bij de uitgang staan de gids, de chauffeur en een groot deel van de groep. Voor een eerste kennismaking is nog geen tijd aangezien wij meteen de eerste Randen willen pinnen.Als wij buiten komen lijkt het alsof wij in een winters gebied zijn aangekomen ipv in Afrika. Het is onwijs mistig en mijn fleece vind ik geen overbodige luxe. Wij stappen de bus in en de slagboom naar onze vakantie gaat letterlijk en figuurlijk open. In de bus krijgen wij de eerste info over drinkwater, grond- en teerpad, de fooienpot en wat er de komende dagen op het programma staat. Bij aankomst in de Breakwaterlodge krijgen wij gelukkig snel de sleutel. Het is inmiddels bijna 12 uur en wij willen nog even slapen voordat wij morgen vroeg worden opgehaald voor onze eigen geplande excursie buiten het programma om. Als wij onze kamer betreden staan de bedden al vrij snel op een andere plek. Na de kleine verbouwing passen wij er tenminste samen met bagage in zonder meteen claustrofobisch te worden. De douche en het toilet delen wij met twee andere reizigers die in de kamer naast ons slapen. Wij douchen snel, maken nog een bakkie thee en proberen te gaan slapen.

20/09/07

Dat slapen gaat ons helaas niet goed af. Veel te druk nog in het koppie en om 5 uur worden de 5 miljoen seagulls wakker. Man, wat maken die een herrie. Helemaal erg is deze vroege wekker niet want wij moeten bijtijds op; wij worden om 7:30 opgehaald om naar Gansbaai te gaan. Wij gaan daar naar de Southern Right Wales kijken. Zoals afgesproken, belt Michelle ons eerst om 6:45 op om door te geven of het goed whalewatching weer is, anders zijn die 2,5 uur in de auto ook zo zonde. Maar gelukkig is het goed weer. 5 min later worden we alweer door de receptie gebeld om te zeggen dat de chauffeur er is. Uh, het is 6:50? Hij zou om 7:30 pas komen. Petie is een aardige jongen en zegt dat hij te vroeg is en dat wij rustig eerst kunnen ontbijten. De ontbijt zaal vinden kost wat moeite. De Breakwaterlodge, waar we slapen, is een oud cellecomplex en is nogal een dolhof.

Zie verder Gansbaai

Bij terugkomst in het hotel zijn wij gaan douchen en zijn wij daarna naar de Waterfront gelopen. Wilden een kaartje regelen voor Robben Eiland voor Ies. Alles uitverkocht tot 30 september. SHIT! Moesten maar om 8:30 de volgende dag terug komen. Misschien dat iemand zou annuleren. Op hoop van zegen. Wij zijn toen eerst maar iets gaan drinken en hebben wat gegeten bij den Anker. Onwijs lekker trouwens. Er was een groepsdiner gepland maar daar zijn wij niet meegegaan.Waren wij simpelweg te moe voor.

21/09/07

WaterfrontVanochtend bijtijds opgestaan zodat wij nog een kaartje konden regelen voor Robben Eiland. Zou eerst niet meelopen maar dacht toen, what the heck, ben toch al wakker en misschien scheelt het. Het is gelukt!!! Joehoe! Ies kan om 9 uur met de boot mee. Ik loop wat rond op de Waterfront, duik even een internet cafe in, drink een bakkie koffie, loop door het Robben Island museum en voordat ik er erg in had was het alweer 13:00, de tijd dat Isa d’r boot ongeveer terug zou komen. Redelijk op tijd varen ze binnen, wij eten meteen bij de poort wat en nemen dan een taxi richting Tafelberg. De hele ochtend heeft er een tafelkleed boven gehangen. Is nu even iets beter maar of dat zo blijft? Taxichauffeur denkt dat het uitzicht nog prima is omdat je de top door de wolken nog steeds kunt zien. Achteraf zijn wij net niet of net wel op tijd boven want we zijn nog niet boven of de zoemer, het signaal dat iedereen naar beneden moet, gaat af. Nog geen idee wat het op dat moment precies inhoudt maar wij lopen eerst even het klipspringerpad af in de dikke mist en als wij proosten in het restaurant met een niet te pruimen flesje Savannah cider horen wij dat de laatste cabine om 16:00 naar beneden gaat ivm de toenemende wind. Help! Dat is al over 30 min. Wij nemen het zekere voor het onzekere en gaan maar meteen. De rij wordt anders ongetwijfeld erg lang en wij willen niet het risico lopen dat we zometeen naar beneden moeten lopen. In de rij score ik nog een adres voor Key West waar wij in Mei volgend jaar hopen heen te gaan en na 25 minuten stappen wij in de Cable Car naar beneden. Beneden staat “Sherlock”, de taxichauffeur van de heenweg, geduldig op ons te wachten en brengt ons terug naar de Waterfront. Meneer kletst er vrolijk op los en tegen de tijd dat wij bij de Waterfront aankomen kennen wij zijn hele levensverhaal. Wat een schatje. Eenmaal aan de Waterfront genieten wij van een cocktail bij een Mexicaanse tent maar als eenmaal de zon weg is wordt het snel koud en gaan wij toch maar weer lekker eten bij den Anker, een Belgisch restaurant waar wij gisteren ook gegeten hebben en waar het zo goed bevallen is dat wij er nog wel een keer heen willen gaan. Wij zijn lekker op tijd terug in de kamer waar wij lekker nog wat lezen/schrijven en daarna heerlijk slapen.

22/09/07

Zie Kaap de Goede Hoop

 

Feiten:
 • Plaats: Kaapstad
 • Route: Amsterdam - Kaapstad
 • Hotel: Breakwaterlodge
 • URL: http://www.breakwaterlodge.co.za/index.asp
 • Do’s:
   • Tafelberg opgaan
   • Lekker relaxen aan de Waterfront
   • Robbeneiland
 • Don’ts:
   • Wachten met het boeken van je kaartje naar Robbeneiland

Agenda/Route

Lamberts Baai