Kanchanaburi

02/12/07

Wij hebben eergister kaartjes geregeld voor een VIP bus naar Kanchanaburi. Moeten om 7:00 voor het kantoortje staan en aangezien de eigenaresse van het hotel ons niet zonder ontbijt wil laten gaan moeten wij dus vroeg op. Had ook zonder ontbijt gemoeten maar nu nog even iets extra. Om 6:50 staan wij voor het kantoortje waar we geboekt hebben. Zien allerlei busjes voorbij rijden behalve een die voor ons stopt. Om 7:30 stopt een jongen met een brommer bij ons en vraagt of wij naar Kanchanaburi geboekt hadden.Als wij dat bevestigen moeten wij met achter hem aan lopen met bagage naar Khao San rd.  Flink afzien op de vroege ochtend. Ook hier is in geen veld of wegen onze bus te bekennen. Om 7:50 stopt er een verotte VW bus en wij moeten instappen. Man ruikt onwijs naar alcohol en vraag of hij ons naar Kanchanaburi brengt. Gelukkig is dat niet het geval want ik was alsnog met het openbaar vervoer gegaan! Deze man brengt ons slechts naar plek C, 10 minuten verderop waar het publieke VIP busjes standplaats is. Wat the f... is dit? Ben niet blij. Niet zozeer door dit busje maar wel dat ik om 8:15 nog steeds niet op weg ben. Dit doen wij dus niet meer! Openbaar vervoer in de toekomst! Uiteraard vertrekken wij over 5 minuten als wij dat aan de chauffeur vragen want alles duurt hier 5 minuten als je ernaar vraagt. Om 8:40 rijden wij eindelijk weg! Gelukkig rijd hij stevig door en 1 ding staat vast: verplichtte stops bij souvenierwinkeltjes gaan wij met dit busje niet maken!

Komen redelijk op tijd aan bij Bluestar Guesthouse in Kanchanaburi. De kamer is prima. Redelijk eenvoudig met een badhanddoek als deken, maar de badkamer is schoon en de setting is leuk dus prima. Wij kunnen er nog niet in en besluiten dus maar meteen de trein naar Nam Tok te nemen zodat wij het stukje Death Railway kunnen meemaken. De trein vertrekt om 10:50 dus wij moeten flink doorlopen. Als wij een soort van brommerriksja zien willen wij die nemen maar als wij eenmaal zitten, stopt hij 50 meter later weer en zegt dat ie niet verder gaat. Uh? Zal wel. Doorlopen dus. Als wij bij het station aankomen zijn er net ook 5 touringcars gestopt en ziet het zwart van de toeristen. Toch gaan.

Om 13:30 komen wij in Nam Tok aan. Vond de treinreis tegenvallen. Veel te veel toeristen met als resultaat dat je bijna vergeet waarvoor je hier kwam of in welk land je bent. Jammer, maar ja je bent er om dezelfde reden dus niet zeuren. In Nam Tok zijn wij besluiteloos. Zijn al de hele ochtend aan het reizen en willen dus maar even niets Eten bij het treinstation iets en besluiten niet meer naar Hell Fire Pass te gaan. Nemen de trein ook gewoon terug en dat was echt veel relaxter! Bijna geen toeristen en de coupé voor ons alleen! Leeg had hij niet hoeven zijn maar dit brengt wel weer even het gevoel van vakantie terug en wij zijn blij dat wij ook terug de trein hebben genomen.River Kwai Bridge

Om 17:40 rijden wij Kanchanaburi weer in. Apart: hele dag aan het reizen geweest en wij zitten maar op 2 uur van Bangkok. Het is hoog tijd voor een borrel! Zetten de spullen op de kamer en drinken een biertje op ons balkon! Lekker!!! Even onthaasten, alhoewel? Om 19:10 pakken wij een brommer riksja naar de River Kwai brug voor de Sound and Light show want die begint om 19:30. Erg leuk om gezien te hebben. Jammer alleen dat door de show de brug ook overdag niet bereikbaar is. Vanuit de light show lopen wij over de giga markt die er voor deze gelegenheid is. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal verkocht wordt en hoeveel mensen er rondlopen. Als wij om 22:00 de markt aflopen willen wij toch wel eens iets gaan eten en doen dat in de buurt van het hotel waar het compleet uitgestorven lijkt te zijn. Vallen na deze dag als een blok in slaap ondanks het lawaai wat je blijft horen. 

03/12/07

Na een zeer koude nacht, dat handdoekje was toch echt niet genoeg, slapen wij rustig uit. Wij moeten niets en kunnen alles. Rond een uur of 10 begeven wij ons naar het restaurant gedeelte van het Guesthouse en genieten daar van een heerlijk ontbijtje. Tijdens het ontbijt besluiten wij naar de Erawan Watervallen te gaan. Martin wil niet met de bus dus wij huren zo ongeveer vor het hotel een scooter waarmee wij de 65km naar de watervallen mee zullen afleggen. De rit vind ik persoonlijk tegenvallen. Niet zozeer wat de wegen of de verkeersdrukte betreft maar wel de lengte. Er lijkt geen einde aan te komen. Als wij uiteindelijk om 13:00 aankomenErawan Waterfalls beginnen wij maar meteen met de klim. Erawan telt 7 lagen en wij hebben geen idee hoe lang wij daarmee bezig zullen zijn. Al snel blijkt de “lange” rit hierheen het helemaal waard te zijn. In tegenstelling tot wat wij gevreesd hadden is het erg rustig bij de watervallen en kunnen wij dus volledig genieten. Laag 1 en 2 van de watervallen volgen elkaar snel op. De wandeling naar 3 valt ook nog te bezien maar naar 4 duurt hij al wat langer. Naar 5 zijn wij toch een tijdje onderweg en 6 en 7....ja wij stonden ernaast maar er is hier geen aangelegd pad meer wat je kunt volgen. Helemaal leuk natuurlijk maar op schoenen niet doorheen te komen ivm met alle waterplassen en op blote voeten zien wij mensen onderuitgaan door de gladheid. In de verte zien wij ze en besluiten ze maar te laten. Het is inmiddels 14:30 en als wij terug er ook ongeveer zo lang over doen kunnen wij beter nu omdraaien willen wij met daglicht nog weer in Kanchanaburi aankomen. Een verfrissende duik nemen zit er dus helaas niet meer in maar met je natte kloffie op de brommer gaan zitten is ook zoiets.

Terugweg te voet en met de brommer gaat een stuk sneller en wij zijn rond 17:30 weer terug bij het hotel. Tijd voor wat lekkers te drinken en te eten! Op ons terrasje nuttigen wij lekker wat en besluiten morgen het openbaar vervoer richting Ayutthaya te nemen. Zijn wij er begin van de middag en als het een beetje meezit kunnen wij dan nog ’s avonds de trein naar Chiang Mai nemen. Pakken de brommer even om te kijken hoe dat zit op het busstation en zien zo ook het Cemetery van de WOII slachtoffers. Na bij het busstation geweest te zijn brengen wij de brommer alvast weg zodat wij dat morgenochtend niet meer hoeven te regelen en gaan echt overheerlijk eten en drinken een paar steengoede cocktails. Lekker genieten van ons laatste avondje Kanchanaburi.

Feiten:
 • Plaats: Kanchanaburi
 • Route: Bangkok - Kanchanaburi
 • Hotel: Bluestar Guesthouse
 • URL: http://www.bluestar-guesthouse.com/
 • Do’s:
   • Death Railway
   • Erawan Waterfalls
   • River Kwai brug en alles wat ermee te maken heeft
 • Don’ts:
   • Heen en terug met de trein naar Nam Tok op 1 dag. Iets te veel van het goede

Bangkok

Ayutthaya