Key West

28 MeiHaventje op Isla Morada

Wij worden een stuk vroeger wakker als gisteren en gaan er ook maar meteen uit om bij de deli van gisterochtend wederom te gaan ontbijten. De meeste tenten op Ocean Drive gaan pas om 10:00 open en wij willen tegen die tijd al op weg zijn naar Key West, onze eindbestemming van vandaag.

Na het ontbijt pakken wij een taxi naar Alamo waar wij een witte Ford Focus krijgen. Prima auto en nog mooier: de achterbak is zo groot dat onze bagage en de golftassen er allemaal inpassen. Miami Beach zijn wij zo uit en eenmaal op de juiste weg naar Key West merken wij dat deze route misschien wel veel langer gaat duren als verwacht. Om de 200m zijn er stoplichten en je mag bijna nergens in Amerika echt hard rijden.

Key Largo is het eerste eiland dat je oprijdt als je naar Key West wilt. Daarna volgen er een heleboel meer. Sommige klein de andere wat groter, sommige verbonden door korte bruggen, anderen door behoorlijk lange bruggen. Op Isla Morada zijn wij gestopt voor een paar souvenirswinkeltjes en niet veel later bij een harbour waar een leuk restaurantje bij zat en wij heerlijk genoten hebben van wat verse vis en een break van de auto.

Sunset op Mallory SquareNa een behoorlijk lange rit kom je dan uiteindelijk in Key West aan waar wij een heerlijk hotel hadden op Duval Street. De auto neergezet, ingecheckt en op zoek gegaan naar een heerlijk terras. Deze liet echter wat langer op zich wachten doordat wij eerst een foto hebben gemaakt bij het most Southern Point of the US. Toen neergeploft bij een strandje waar het happy hour was. Veel te druk en wij konden dan ook nergens zitten. Na een eerste drankje Duval Street richting Mallory Square gelopen maar getopt bij Fat Tuesday om daar eerst een frozen Margarita te halen. Smaakte ok maar het plekje was heerlijk. Lekker mensen zitten kijken en lekker zitten borrelen.

Tegen de tijd dat het tegen sunset liep zijn wij naar Mallory Square gelopen waar wij van een mooie zonsondergang hebben genoten waarnaar wij op zoek zijn gegaan naar een restaurantje. Bij 2 Friends hebben wij heerlijk gegeten. Omdat het Memorial Day weekend was kwam er een optocht van welgeteld 1 praalwagen en een paar muzikanten en dansers langs. Iedereen in euforie.

29 Mei

Wij hebben ons gister en beetje op de afstand naar Key West verkeken en hadden eigenlijk niet zoín zin om vandaag meteen weer dat hele stuk terug te rijden. Helaas was ons hotel kompleet volgeboekt en werd ons door de receptie toch aangeraden vandaag al terug te rijden omdat ze voor morgen mega files verwachtten. Daar hadden wij nou ook niet zoín behoefte aan dus zijn wij na een ontbijt en een stroll langs the old harbour uiteindelijk toch maar vertrokken.

Op Duck key zijn wij nog even gestopt bij het Dolphin Rescue Center maar zijn er uiteindelijk niet naar binnen gegaan. Wij hadden in Nieuw Zeeland pas nog zoín mooie ervaring gehad met dolfijnen dat wij het risico wel durfden te nemen.

Feiten:
 • Plaats: Key West
 • Route: Miami Beach - Miami - heel veel Keys - Key West
 • Hotel: Crowne Plaza La Concha
 • URL: www.laconchakeywest.com/html/keywest-deals.asp
 • Doís:
   • lekker relaxen
   • naar Sunset op Mallory Square
   • Bij Sloppy Joeís wat drinken omdat het bekend is
 • Doníts:
   • je verbazen over de redelijke afstand tot Key West

Miami Beach

Naples