Koh Samui

10/12/07

Bangkok AirwaysOp tijd opgestaan want wij willen natuurlijk op tijd naar het vliegveld. Wij hebben geen idee hoe het hier is met de verkeersdrukte ’s ochtends dus better safe then sorry. Wij zijn meer dan op tijd op het vliegveld want er is eigenlijk helemaal geen drukte en Martin is ondertussen zo handig geworden met het links rijden dat het allemaal ook geen moeite kost. Om 8:45 kunnen wij meteen bij Bangkok Airways voor onze vlucht naar Koh Samui inchecken en om 9:00 moeten wij iemand tegenkomen van Journey om de sleutels van de auto af te geven. Ik laat via de info balie toch maar even naar Journey bellen om te vragen waar op het vliegveld ze ons zullen ontmoeten en uit het gesprek krijg ik het vermoeden dat ze ons vergeten waren. Om 9:30 zie ik iemand met veel excuses aan komen lopen. De check gaat snel en wij kunnen in de lounge van Bangkok Airways een kop koffie met wat koekjes nemen. Lekker, had wel trek in een lekkere brownie. Wij gaan door de controles want wij willen nog even iets tax free kopen alvorens te boarden. Wisten wij veel dat je niet tax free kunt shoppen op Chiang Mai airport en helaas wordt kort daarna bekend dat onze vlucht vertraagd is. Hadden beter in de lounge kunnen blijven. Ach nou ja, wij vermaken ons met de soaps op één van de vele tv schermen.

Uiteindelijk boarden wij met een uur vertraging maar verloopt de vlucht gelukkig voorspoedig. Dat hadden wij bijna niet durven geloven bij de eerste aanblik van het vliegtuig... Om 14:00 landen wij op Samui Airport. Dit airport wordt in elk boekje aangegeven als boutique airport en eigenlijk heb je geen flauw benul wat dat betekent totdat je hier aankomt. GEWELDIG! Via de info desk ben je verplicht een taxi te regelen naar je resort. Aangezien wij die nog niet hebben, betaal je aan de hand van het aantal resorts dat je wilt zien. Wij gaan uit van 4, uiteindelijk worden het er gelukkig maar 3. Wij weten dat wij in ieder geval in Bo Phut willen zitten dus dat vergemakkelijkt de keus aanzienlijk en ook hebben wij een paar hotels opgeschreven toen wij in Mae Sai aan het internetten waren. Bo Phut is het rustige, nog wat autenthieke gedeelte van het eiland. Eerste boutique hotel geniet onze voorkeur maar ze hebben maar voor 2 nachten plaats. De tweede valt af en de 3e: Bandara is helemaal goed mede doordat ze ons de prijs berekenen die wij wilden betalen. Die korting hadden wij wel erg snel geregeld...?? Maar goed wij zitten heerlijk, hebben alles wat ons hartje begeerd! Gaan snel even naar de mini mart tegenover het hotel, trekken daarna snel een zwembroek aan en laten de eerste zonnestrallen op onze witte lichamen inwerken.

Eten ’s avonds super gezellig bij een visrestaurant om de hoek van het hotel.Privé strand

11/12/07

Het ontbijt is inclusief in de prijs dus wij staan op tijd op om dat mee te kunnen maken. Ontbijt is tot 11:00 dus heel vroeg hoef je niet op... maar al zou het vroeger zijn dan was ik ervoor opgestaan. Echt alles ligt er!!! Heerlijk! Met volgegeten buik lopen wij naar het strand voor de deur en gaan maar meteen wat calorieën verbranden met een kano tochtje.

De zon is fel dus in plaats van de hele dag in de zon te gaan liggen en als twee doorbakken sardientjes terug te keren naar NL, lopen wij tegen het middaguur naar Fisherman’s village. Daar gaan wij heerlijk op een terrasje zitten en laten wij ons verwennen met een paar hapjes en drankjes. Wij lopen daarna lekker via het strand terug naar ons hotel waar wij op het balkon wat lezen en besluiten tegen het avondeten naar dezelfde tent terug te keren.

12/12/07

Wij zijn gister tijdens ons kanotochtje toch iets meer verbrand als wij dachten en besluiten het vandaag wat de zon betreft dus toch nog maar even rustig aan te doen. Na het ontbijt gaan wij onder de plu liggen bij het zwembad en nemen om 13:00 de shuttlebus naar Chaweng Beach. Zodra wij daar aankomen worden wij aangesproken door twee prop-achtige types en wij moeten wat krassen. Jawel, ik heb gewonnen. Ja ja het zal wel, moet alleen even dit en dat en weet ik veel wat nog meer. Tot mijn verbazing zegt Martin ach joh doen wij wel even en vervolgens zitten wij 1,5 uur vast aan iets waar wij geen zin in hebben. Stom, stom, stom. Maar goed. Heb een gratis vakantie in een resort gekregen wat ik waarschijnlijk nooit zal laten verzilverern. Zodra wij verlost zijn, gaan wij op een terrasje zitten en lachen om het feit dat wij hierin getrapt zijn. Vervolgens lopen wij de winkeltjes af en houden het snel voor gezien. Chaweng = Lloret op Koh Samui, niet meer voor ons weggelegd. Wij nemen een taxi terug en nemen nog een heerlijke duik in het zwembad en gaan daarna heerlijk romatisch dineren op het strand.

13/12/07

Wij hebben geen plannen vandaag en dat willen wij vooral zo houden. Convesceren na het ontbijt een bedje op het strandje en proberen vooral niet te veel te doen. Lukt aardig totdat de eerste regendruppels beginnen te vallen. Wij verhuizen naar het zwembad als blijkt dat het niet echt doorzet. Ze hebben daar schuiltentjes voor het geval het alsnog losbreekt. Dat losbreken laat trouwens niet lang op zich wachten. Het regent echt hard en ook al best een tijdje dat wij ons afvragen of het ooit nog wel ophoudt. Wij kiezen eieren voor ons geld en gaan lekker warm douchen om daarna lekker op ons terrasje te gaan zitten. Als het dan toch opklaart is het etenstijd en lopen wij nog een keer naar Fishermans village.

14/12/07

ZwembadLaatste ochtend in paradise begint met veel regen en wij bekijken de mogelijkheid om een vlucht eerder naar Bangkok te nemen. Om nou een hele dag te gaan niksen totdat wij om 21:30 de vlucht naar Bangkok kunnen nemen lijkt ons geen best uitzicht. Eerst nog maar even genieten van het ontbijt.

Gelukkig lijkt het na het ontbijt toch weer een beetje op te klaren en daarom besluiten wij toch maar weer het zwempak aan te trekken en lekker bij het zwembad te gaan liggen. Het blijft droog, tenminste tot 14:00. Komt eigenlijk wle goed uit want wij mogen de kamer tot 15:00 houden. Wij hebben dus nu mooi de tijd om nog lekker even te douchen op de kamer voordat wij de bagage naar de receptie moeten brengen. Tja, en dan? Het regent nog steeds en wij besluiten naast het hotel een spelletje te spelen en wat te gaan drinken.

Voordat wij er erg in hebben is het tijd voor de management borrel waar wij vanochtend door de chefkok persoonlijk voor zijn uitgenodigd. Gaan daar maar even heen en genieten van de heerlijke hapjes die de kok bereid heeft. Er staan ook nog twee vrouwtjes van de spa klaar om een korte nek schouder massage te geven. Deze kans laten wij niet schieten. Zijn wij zometeen lekker relaxed voordat wij met die lange reis terug naar Amsterdam beginnen.

Als de borrel bijna is afgelopen laten wij nog een lampion met vuur het luchtruim in (nemen alle kwade geesten mee), kleden ons nog snel om en gaan dan op weg naar Boutique airport waar wij wachten totdat wij mogen boarden. Toestel is bijna leeg en vlucht verloopt meer dan voorspoedig. Om 23:00 landen wij in Bangkok en moeten naar de incheckbalie voor onze boarding pass naar Amsterdam. Gelukkig konden ze in Samui onze bagage al doorchecken dus die hoeven wij niet meer op te halen. De rij bij China Airlines is alleen al wel heel erg lang en ondanks het feit dat wij geen bagage hebben om in te checken moeten toch gewoon achteraan aansluiten. Het wachten op Bangkok airport verloopt snel mede omdat wij onze laatste Baht willen uitgeven en ook het boarden verloopt soepel ondanks de chaos. Dan begint de lange zit terug naar Amsterdam....

Feiten:
 • Plaats: Bo Phut (Noorden van Koh Samui)
 • Route: Chiang Mai - Koh Samui met Bangkok Airways
 • Hotel: Bandara Resort & Spa
 • URL: www.bandararesort.com
 • Do’s:
   • lekker relaxen
   • lekker eten in Fishermans Village
 • Don’ts:
   • je laten strikken door Absolute!

Noord Thailand