Las Cascadas

Osorno viewOm 9 uur vertrekken wij, nadat wij hebben geprobeerd de bustickets te printen via het extreem trage netwerk dat ze hier hebben. Laat maar dat gaan we ergens anders doen. Boeken nog wel even een hotel op onze volgende plek en gaan dan via Villarica, Lican Ray, Los Lagos, Osorno, Puerto Octay naar Ensanada.

Tussendoor stoppen wij om te tanken en van het machtige uitzicht van de Osorno te genieten. Wow! Dan naar Hostal Quila. Via een gravel road van 3 km komen wij na een of andere chemische plant uit bij een plek waar wij eigenlijk het liefst meteen rechtsomkeert maken. What the f***? Aan het water?? Aan de voet van de vulkaan??Als wij binnen komen en bedenken hoe wij hier onderuit komen komt de hippie gastheer naar ons toe om ons te melden dat hij geen kamers heeft...huh?? Vraag of hij internet heeft zodat ik iets anders kan zoeken. Hij biedt aan iets voor ons te bellen. Vanochtend twijfelde wij tussen twee plekken. Nu dus even kijken of wij die andere nog kunnen boeken. Betekent wel dat wij weer 20km door de haarspeldbochten terug moeten maar ja het zij zo. Eenmaal terug bij Las Cascadas zijn wij blij. Het hotel is eigenlijk te nieuw voor een ziel maar het heeft een heerlijke tuin en heeft een privé strandje aan de Lago Llanquihue en lekkere grote kamer met dito bed. Wij zijn meer dan blij. Gooien alles in de kamer en kopen wat in de minimarket en gaan lekker in de tuin zitten. Perfect einde van een mooie dag!

Waar was ik gebleven? Oh ja wij zaten heerlijk aan het Llanquehui meer in het zonnetje. 's Avonds genieten wij nog van het zonnetje en maken de nodige foto’s. Aangezien er niet echt veel restaurants in Las Cascadas lijken te zijn besluiten we maar in het hotel te blijven eten. Geen onverstandige keuze. We eten een heerlijk stuk zalm met een quinoa salade en nemen dan een kop thee mee naar de kamer. Valt nu eigenlijk pas op dat wij geen tv hebben. Ik zoek nog naar wat info op het internet en ga dan heerlijk met het klotsen van het water tegen de stenen slapen. Lijkt wel of wij aan een strand zitten.

22 Februari

Wij slapen lekker uit want het weer buiten belooft niet heel veel goeds. Wat zullen wij gaan doen? De weersverwachting is ook zodanig dat dit niet snel gaat veranderen. Uiteindelijk maar douchen en in ieder geval gebruik maken van het ontbijt wat helaas tegen valt. Maar...we worden wel getrakteerd op de welbefaamde Kuchen waarvan je naast de weg zo veel bordjes ziet. Uitchecken en eerst maar nar de waterval war dit dorp zijn naam door heeft gekregen. Over een leuk sendero bereiken wij in ongeveer een half uur La Cascada. Indrukwekkender als ik verwacht had met een leuke wandeling erheen na een avontuurlijk hobbel weg om er te komen.

Feiten:
  • Plaats: Las Cascadas
  • Route: Pucón - Villarica - Lican Ray - Los Lagos -  Osorno -  Puerto Octay - Ensanada - Las Cascadas
  • Hotel: Hotel Las Cascadas
  • URL: http://www.lodgelascascadas.com/

Pucón

Puerto Varas