Las Vegas

Donderdag 10 mei

Uitzicht vanaf ons balkon

Op tijd vertrokken naar Schiphol want wij vliegen om 10 uur en met een Amerikaanse vlucht moet je 3 uur van te voren aanwezig zijn. Vliegtuig vertrekt gelukkig op tijd en aangezien de vlucht half leeg is hebben wij een rij met drie stoelen. De vlucht naar Detroit duurt 8 uur, dan is die extra stoel toch net even iets lekkerder. Wij landen op tijd in Detroit. Denken dat wij ons moeten haasten     i.v.m. het over het algemene trage tempo van customs. Valt gelukkig allemaal mee, ons vliegtuig was de enige op dat moment, dus binnen 40 minuten stonden wij ingecheckt en wel bij de binnenlandse vluchten van Delta. Wij hebben nu ruim twee uur om iets te doen. Maar ja wat moet je op een vliegveld waar niet echt veel te doen is? En dan zien wij een Chiliís. En wat doe je dan? Inderdaad je vakantie inluiden met een heerlijke frozen margarita. Als deze op is dan is het ook bijna tijd om te boarden voor de vlucht naar Las Vegas. Wij zien er erg tegenop, helemaal als wij horen dat deze vlucht ook nog eens 4 uur zal duren. Was ik niet helemaal op ingesteld. Wij zitten als sardientjes in het volgende vliegtuig en ik trek het slecht. Ga na de start achterin de cabine staan. Alles gaat traag. En dan landen wij gelukkig na 4 uur. Tassen zijn er binnen no time; op naar de shuttle van de rental car. Ik wist dat wij een stukje met de bus moeten maar dat voelt nu als ruim 15 minuten. Wij hebben het gewoon een beetje gehad en willen op weg. Mevrouwtje van Alamo heeft duidelijk haar dag niet en wij zijn dus maar wat blij als wij eindelijk bij de auto staan en kunnen vertrekken.

Bellagio FountainsGelukkig is de route vanaf het vliegveld naar de Strip de makkelijkste die er is. Drie keer rechts geloof ik en wij nemen gelukkig ook meteen de juiste afslag naar het hotel. Eenmaal in de parkeer garage gaat het ons een stuk minder goed af. Je zou denken, hoe moeilijk kan dat zijn, nou in de garage van een hotel met 3000 kamers....heel moeilijk. Alle plekken zijn gereserveerd voor de Jockeyclub of iets anders. Na volgens mij 25 minuten in de garage rondgereden te hebben, hebben wij de auto gewoon ergens neergezet. Jammer dan. De lift vinden is onze volgende quest maar gaat ons net iets makkelijker af. Als wij in de receptie ruimte aankomen willen wij eigenlijk meteen rechtsomkeert maken. Dit is zo niet wij. Druk en lawaaierig maar komt ook door de inslaande moeheid. Wij staan in de rij om in te checken als de volgende bediende naar ons toe komt lopen om je te begeleiden naar zijn incheck balie. Het is een Spanjaard en ik vraag of hij een kamer heeft met uitzicht op de Bellagio fountains. Heeft ie maar hij kan ons een goede deal geven: suite met balkon en uitzicht op de fountains voor 60USD extra. Martin hoort muziek in zijn oren als hij balkon hoort en zegt meteen ja.

Sleutel en hop naar de 32e verdieping waar wij eerst nog weer 10 minuten aan het lopen zijn om bij onze kamer te komen. Het is echt ongelooflijk groot. De kamer is geweldig en het balkon nog veel mooier. Het is inmiddels 6 uur lokale tijd dus tijd om wat te drinken te scoren en lekker op dit balkon te gaan zitten. Maar waar. Wij nemen de lift naar beneden en ik zie een paar jongens met kratten bier lopen die zullen het wel weten en ja zij wijzen ons de weg maar dan nog is het niet eenvoudig de meest eenvoudige weg uit dit hotel te vinden. Eenmaal op plek van bestemmingen vinden wij snel wat wij hebben willen en besluiten meteen bij de panda express wat te eten mee te nemen. Wij hebben immers een magnetron dus dat is zo weer warm.

Genieten van de temperatuur op het balkon, van de Baco, van de PandaParis Hotel Express en van de ....prachtige Bellagio Fountains. Viva Las Vegas!

Vrijdag 11 mei

Als ik wakker word, hoef ik alleen maarde gordijnen open te doen om Caesars Palace vanuit mijn bed te kunnen zien. Toch wel bijzonder. We nemen lekker de tijd en zijn een beetje besluiteloos waar wij willen ontbijten. Wij willen buiten zitten en dat is hier niet 1-2-3 gevonden. Uiteindelijk belanden wij op het terras bij de Sugar Factory. Worden meteen geconfronteerd met een overdosis aan voedsel. 1 bord met zín 2-en was meer dan voldoende geweest. Wij rekenen af en wij laten ons gok avontuur beginnen. Wij willen bij elke grote keten even naar binnen om ons geluk te beproeven. Dus van Paris, waar wij 20 dollar winnen, lopen wij Flamingo binnen, nog wat vage tenten (wij hebben de smaak te pakken) naar Venetian, waar wij uiteraard ook het hotel bewonderen naast de slots te trotseren. Als wij hier uitgespeeld zijn steken wij de straat over naar Treasure Island waar ik een machine met lucky dice te pakken heb. Weer 20USD winst. En dan verder naar The Mirage, Caesars Palace, Bellagio en dan is het 17:00 en heb ik het wel even gehad. Ik heb zin in mijn terras. We proberen het eerst nog even bij het zwembad van het hotel maar daar is het zo druk, het lijkt wel een MTV party dat wij ons heil toch maar lekker op ons balkon gaan zoeken.

Zaterdag 12 mei

Genoeg slots voor nu. Pakken de spullen in en zijn binnen no time op weg naar onze eindbestemming van vandaag: Grand Canyon.

19 Mei

The WaveWij eten tegenover het motel een muffin en een banaan met een lekkere koffie en gaan dan op weg terug naar Vegas. Ik wil nog heel graag langs de Valley of Fire. Ik heb zulke gave plaatjes van de Wave gezien dat ik dat wel graag wil zien. Via een scenic route rijden wij erheen. Valley of Fire is een leuk park. Als je vanuit Vegas maar weinig tijd hebt en geen andere parken kunt bezoeken, zou ik zeggen dat dit een absolute must is. Er komen maar weinig mensen maar het park heeft absoluut een paar bijzondere bezienswaardigheden zoals, Rainbow, Beehives en zoals eerder gezegd de Wave. Bij tourist information vragen wij nog even na hoe wij precies bij de The Wave kunnen komen want er is nog geen officieel wandelpad naar toe. Dat moet nog goedkeuring krijgen. Ze vertelt ons waar wij de auto moeten parkeren en geeft ons een blaadje met de GPS coŲrdinaten en zegt dat het ongeveer een half uur duurt. Wij hebben zeker 1,5 uur gelopen omdat de route opeens ophield en komen uiteindelijk pas bij de Wave uit als wij een paar anderen een andere route zien nemen. Martin loopt toch nog weer mee ondanks dat hij het eigenlijk wel gehad heeft. Ben toch blij dat ie nog even mee loopt want ik vind het wel weer de icing op de cake. Ervan uitgaande dat wij maar een half uur zouden lopen had ik me niet ingesmeerd (gelukkig wel water mee) met het gevolg dat mijn schouders toch behoorlijk verbrand waren. Shoot....maar heb wel de Wave gezien. Veel te lang hier geweest dus nu maar meteen door naar Vegas. Laten de andere mooie dingen maar even voor wat ze zijn.

Komen rond 16:00 in Vegas aan en rijden eigenlijk meteen foutloos naar ons hotel net buiten de Strip. Hadden graag nog een keer in de Cosmo geslapen maar dat was helemaal volgeboekt. Gaan nu naar de Starbridge Suites en zijn niet teleurgesteld. Mega kamer en dit keuken van alle gemakken voorzien. Wij hebben meteen ook geen zin meer om ergens te gaan eten en rijden eigenlijk meteen nog naar een Supermarkt om van alles lekkers te halen. Het is genieten in deze suite met heerlijk balkon.

Martin maakt iets heerlijks klaar dat wij lekker op het balkon opeten waar wij de warmte nog even in ons opnemen.

Na het eten willen wij eigenlijk alle twee nog even naar The Strip. LateThe Stripn ons door de shuttlebus bij MGM afzetten en lopen nu het zuidelijke gedeelte van de Strip nog even door maar gaan natuurlijk ook nog even naar de Fountains kijken. Uiteindelijk gaan wij nog flink aan de gok in te Sphinx waar wij uiteindelijk om 3 uur vertrekken. Hadden nog wel door kunnen gaan.

20 Mei

Slapen lekker uit. Wij hoeven niets, hebben ontbijt in de zaal beneden die er als een huiskamer uitziet en gaan dan op weg naar de Premium Outlet. Eigenlijk een beetje teleurgesteld vandaan gekomen maar Martin is met schoenen wel geslaagd. Willen nog wat boodschappen doen maar komen dan langs een mega indoor casino, New Orleans, en stoppen toch maar om daar even wat te eten en wat te gokken. Wij lijken bijna verslaafd...haha. Daarna snel even naar de supermarkt want eigenlijk heb wij geen zin meer maar beviel gisteren zo goed op ons balkon dat wij dHumunahumanaat nu het liefste weer doen. Lekkere stukken kip erbij gehaald, helemaal top!

Daarna spullen ingepakt en een beetje op tijd mandje in. De wekker gaat vroeg.

21 Mei

Zijn op tijd wakker en rijden naar de drop off van Alamo. Auto is binnen no time ingeleverd en de buschauffeur van de shuttle heeft zín happy hoed op. Grappig! In tegenstelling tot de heenweg is de terugweg eigenlijk best snel. Alles is zo ingecheckt waarna wij nog even aan de eenarmige bandiet gaan hangen in de wachtruimte. Kunnen het niet laten. Van de winst ontbijten wij en lopen dan naar de gate. Vlucht naar Detroit gaat nu redelijk snel. Wij komen zelfs zo op tijd aan dat wij proberen een eerdere Delta vlucht naar Amsterdam proberen te nemen maar helaas zit die vol net als onze aansluitende vlucht. Pfff. Drukte! Wij komen op tijd aan in NL waar het bijna net zo warm is als waar we vandaan komen. Was lekkere vakantie maar eigenlijk te kort.

Feiten:

Roadtrip Overview

Grand Canyon