Medan

19 September

Reis is goed begonnen: op tijd op Schiphol, zo ingecheckt en maar een half vol vliegtuig waardoor wij met een beetje mazzel nu een rij van vier stoelen met z;n 2-en hebben. Je hebt maar 1 stoel nodig maar de extra beenruimte is natuurlijk nooit weg.

Wij worden, zoals wij bij Malaysia Airlines bijna gewend zijn, weer enorm verwend. Nooit is iets te veel moeite lijkt het wel. De vlucht is dan ook zo om mede ook door het super entertainment programma. Wij hoeven maar twee uur te wachten op Kuala Lumpur voor onze tweede vlucht naar Medan. Dit vliegtuig is goed als leeg en wij kunnen gaan zitten waar wij willen. Ook fijn. De vlucht duurt maar een uur en door de hevige turbulentie is dat ook meer dan genoeg. Medan Airport is klein maar toch worden wij van het vliegtuig met de bus via een omweg naar de terminal gebracht. De chauffeur krijgt het toch nog voorelkaar om er 4 min over te doen. Grappig. De bureaucratie is op Sumatra ook nog niet verdwenen. Wij moeten eerst bij Loket A betalen voor onze aankomst visum. De reden dat het daar lang kan duren is dat ze elk dollarbriefje controleren op echt heid en je doodleuk wegsturen met slecht 1 visum als zij denken dat een biljet niet ok is. Gelukkig hebben wij al wat Rupiah anders hadden wij er nu nog gestaan denk ik. Door naar loket B die een heel fancy visum afdrukt en in je paspoort plakt. Niet te vaak overheen wrijven want de letters verdwijnen bij elke veeg.

Na een scan van je handbagage...ja nu weer, kun je je koffers halen. Bij de uitgang staat gelukkig de touroperator en worden wij binnen een half uur naar ons hotel gebracht. Hotel is prima maar 4* waar hebben ze die vandaan? Het is nog vroeg, 9:30, en wij besluiten maar meteen even door de stad heen te lopen. Vorige keer beviel het even slapen totaal niet dus wij gaan het nu zonder proberen. Helaas moeten wij concluderen dat de sites die wij voor vertrek hebben gelezen en wat in de lonely planet staat correct is: in Medan is niet veel te doen. Ik zou dus ook bij deze iedereen willen aanraden meteen door te reizen.....na 1,5 uur houden wij het voor gezien mede omdat ons lijf nog niet gewend is aan de vochtige warmte Na de lunch in het hotel besluiten wij onze jetlag bij het zwembadvan het hotel wat weg te rusten want eigenlijk weten wij niet zo goed wat wij in deze stad moeten gaan doen.

Wij lopen na het douchen nog wat in de omgeving van hotel rond in de hoop dat wij niet in het hotel hoeven te gaan eten maar dat is moeilijker als wij dachten dus zijn wij ook weer snel terug.

20 September

Wij hebben als blokken beton geslapen. Mocht ook wel. Toch hadden wij na 10 uur slaap het nog steeds moeilijk om op te staan. Bij het ontbijt ontbreekt het aan niets. Zelden zoín uitgebreid ontbijt gezien als je van mie, nasi en porridge houdt maar het ziet er allemaal fris en goed uit. Wij eten uitgebreid en pakken daarna onze koffer. Zoals afgesproken staat Aris om 9:00 bij de lobby om ons naar de reisagent op Sumatra te brengen. Wij worden naar de ďbespreekkamerĒ gebracht met een mooi tafelkleedje waar de beste man in zijn beste NL nog een keer de reis op Sumatra met ons doorneemt. Het duurt allemaal wat lang maar de persooonlijke aandacht is wel leuk. Om 10:00 gaan wij dan echt op weg. Wij bezoeken in Medan eerst nog het paleis van de sultan (niet echt de moeite waard) & de moskee waar wij gisteren ook langs gelopen zijn. Alleen nu gaan wij toch maar even naar binnen en wordt ik door 5 man in mijn sarong en hoofddoek geholpen. Het is warm!!! De moskee is aardig maar net als heel Medan als je het niet gezien hebt mis je niet heel veel.

Feiten:
 • Plaats: Medan
 • Route: Amsterdam - Kuala Lumpur - Medan
 • Hotel: Novotel, Medan
 • URL:
 • Doís:
   • Deze stad overslaan
 • Doníts:
   • als je dan toch moet blijven, blijf dan niet te lang!

Agenda/Route

Bukit Lawang