Medellín

Eenmaal in Pereira komt er meteen politiecorps op ons af met snuffelhonden. Ze lopen ons voorbij maar blijven toch langer staan bij de tweede bus. Wij hebben geen interesse om dit af te wachten en gaan op zoek naar een rechtstreekse bus naar Medellin. Die is snel gevonden en gelukkig vertrekt hij ook nog binnen 10 minuten. 10 Minuten blijken ook echt 10 minuten te zijn. Plaza BoteroDe bus kachelt lekker door en haalt uiteraard op de meest onmogelijke plekken in maar ook hier wordt de vaart er door de controleposten waar de bus moet stoppen uitgehaald + uiteraard de lunchpauze van de chauffeur. Ik zat heel erg tegen deze busreis op omdat hij lang zou zijn maar heb echt 5 uur lang gefascineerd uit het raam gekeken. Wat een schitterende omgeving en route. Rond half drie komen wij aan op terminal sur in Medellín. Wederom een giga stad. Volgens mij zag ik het bordje Medellín en waren wij toen nog bijna een uur aan het rijden tot aan de bushalte. Pakken een taxi die wederom meteen een heel verhaal aanknoopt met ons. Het gaat vooral over dat ze blij zijn te zien dat mensen naar hun land beginnen te komen en dat ze zo graag de geschiedenis willen uitwissen. Wat een sympathieke man.

Ons hotel ligt in de zona rosa van Medellín. Je kunt hier, ook ’s avonds, vrij veilig op straat rondlopen. Wij gaan dat dus ook meteen doen want wij hebben onwijze trek. Wij vinden niet al te ver van ons hotel een biergarten met een terras dus daar gaan wij lekker zitten. Omdat wij morgen een tour door de stad hebben belsuiten wij nu de zona maar een beetje rond te lopen totdat het borreltijd is en wij een plekje op een achteraf terrasje van het hotel vinden om dat in alle rust te kunnen doen. Wij hebben vrij laat geluncht en hebben eigenlijk nergens meer zo’n zin in plus dat het giga bed in dit redelijk luxe hotel zo lekker ligt dat Martin gewoon wat roomservice bestelt. Iets wat ik nooit zou doen maar het is genoeg geweest voor vandaag. Skibaan

11 September

Om 9 uur worden wij opgehaald voor site-seeing Medellín nadat wij heerlijk hebben genoten van een bruine boterham met kaas. Ja, die hadden ze gewoon liggen bij het ontbijt. Heerlijk! Net als wij onze tassen bij de receptie aan het afgeven zijn komt ook Ed binnen voor onze tour. Wij slapen vanavond niet hier dus wel zo makkelijk als wij de bagage achter kunnen laten. Wij komen hier morgen weer terug.

Medellin valt mij echt 100% mee maar het is en blijft een grote stad. Weliswaar één met high tech metro lijn en skicabine om makkelijk naar de wat afgelegenere plekken te komen, maar toch.

Ik vind het dan ook niet erg dat wij rond een uur of 13:00 de bus pakken naar Santa Fé de Antioquia.

Feiten:
 • Plaats: Medellín
 • Route: Salento - Pereira - Medellín
 • Hotel: Park 10
 • URL: http://www.hotelpark10.com.co/
 • Do’s:
   • met de kabelbaan gaan en dan door een van de wijken heen lopen
   • de tram pakken
 • Don’ts:
   • Dat weten wij in deze stad allemaal zelf wel

Salento

Santa Fé de Antioquia