Miami

26 Mei, 2010

Daar gaan wij dan. Hele tijd naar deze dag uitgekeken maar dan niet zo zeer dat hele vroege opstaan want dat moeten wij. Onze vlucht naar Parijs vertrekt om 8 uur dus zijn vroeg op weg wat ook weer zijn voordelen heeft want er staan nog geen files. Binnen no-time is alles ingecheckt en ontbijten wij in de business lounge...heerlijk onze laatste broodjes met Hollandse kaas. Vlucht naar Parijs vertrekt met 30 minuten vertraging gezien de drukte in het luchtruim en bij aankomst in Parijs staan wij nog eens 20 minuten te wachten totdat onze gate vrijkomt. Op zich geen wereld wachttijden maar de aansluiting met onze vlucht naar Miami wordt nu wel erg krap. Charles de Gaulle is ook niet echt een klein vliegveld dus wij lopen in een behoorlijke pas over het vliegveld en komen op tijd aan bij de gate en hebben zelf nog even tijd om wat te halen bij de tax free winkel.

De vlucht verloopt prima maar is vnl erg saai. Vlucht heeft alleen monitoren op de gang hangen waar alleen 1 Franse film wordt gedraaid. Het contact voor mijn hoofdtelefoon is stuk dus kan er vervolgens niets mee. Het eten is slecht en het cabine personeel is niet echt vriendelijk. Ik had iets meer verwacht van een grote luchtvaartmaatschappij als Air France. Maar ja, vliegen; het blijft een noodzakelijk kwaad en het bovenstaande accepteren wij dan ook graag. Het kan allemaal erger.De kleinere borrels

Wij komen op tijd in Miami aan wat echt fijn is en tegen de tijd dat wij door customs heen zijn, staan onze koffers al naast de band op ons te wachten. Wij pakken een taxi naar ons eerste hotel op South Beach. Het is maar een half uurtje rijden, twijfelen bij de aanblik van het hotel maar zijn dan erg blij verrast met onze kamer. Helemaal top! Trekken snel een korte broek aan en gaan meteen op verkenning.

Als wij de eerste hoek om zijn zien wij de eerste barretjes met mega jugs dus stoppen daar toch maar eerst even om even wat lekkers te drinken op het terras. Helaas begint het na 30 min enorm te regenen en besluiten wij de rest in de koude airco op te drinken. Als het een half uur later nog steeds giet besluiten wij toch maar even naar een supermarktje te lopen voor wat knabbels, wat te drinken en wat makkelijks te eten want wij beginnen nu toch wel al erg moe te worden en wij hebben een geweldig balkon bij onze kamer. Drijfnat komen wij uiteindelijk terug bij ons hotel waar wij heerlijk relaxed van het uitzicht genieten en heel erg op tijd naar bed gaan.

27 MeiDuck Tours

Wij worden redelijk netjes op tijd wakker, niet dramatisch vroeg dus eigenlijk helemaal goed. Na het douchen lopen wij een stukje langs ocean drive en komen uiteindelijk bij een deli uit waar wij gana ontbijten. Het is echt zo’n typische Amerikaanse keet uit de films. Na het ontbijt lopen wij Espanyola Way en Lincoln Avenue af en proberen dan de laatste traveler cheques (souvenir uit Cuba) in te wisselen. Dit kost allemaal meer moeite als verwacht. Na het ondertekenen zegt de bank opeens dat ze geen Thomas Cook kunnen accepteren, dan kunnen ze maar weer 250$ wisselen en dan moeten wij nog weer en extra paspoort laten zien. Al met al zijn wij hier bijna 2 uur zoet mee maar krijgen uiteindelijk wel al ons geld.

Bij het verlaten van de bank zien wij het voertuig van Duck tours staan. Een boot en vrachtwagen ineen waarmee je een tour door Miami Beach en Biscayne Bay kan maken. Biscayne Bay willen we sowieso graag bekijken en dit lijkt dan ook een ideale combinatie waarmee wij alles kunnen combineren. Wij kopen een kaarte voor de tour die om 11 uur vertrekt.

De boot zit niet helemaal vol en tegen onze verwachting in zitten er eigenlijk alleen maar volwassenen op deze boottruck. Na vertrek en wat nuttige info over de eerste “bezienwaardigheden” wil de gids dat wij kwak kwak kwak roepen als mensen ons aanstaren vanwege ons rare vehicle. Wij zijn compleet verrast als onze medepassagiers zonder gene deze opdracht oook meteen opvolgen. Na het art deco district rijden wij de snelweg op naar het punt waar de truck zijn transformatie naar boot maakt en Biscayne Bay inrijden. Wij zien aan deze baai huizen van the rich and the famous varierend van 2 miljoen naar 50 miljoen $. Niet misselijk. Na zo’n drie kwartier op het water rijdt de boot het water weer uit en vervolgen wij onze route terug naar Miami Beach waar wij als toetje Ocean Drive afrijden. Dit is het hippe uitgaansgebied van Miami Beach waar het gaat om zien en gezien worden. Het kwak kwak kwak gehalte wordt opgevoerd en wij zijn compleet verrast door het feit dat iedereen op straat (van punk tot gangsta rapper) vrolijk meedoet met het kwak kwak kwak. Nooit verwacht en geeft wel een bepaalde charme aan dit bizarre tochtje.

Na twee uur komen wij weer aan bij ons beginpunt en besluiten dan een beetje rond te lopen en de voeten even in het zand te zetten om vervolgens onze ogen de kost te geven op Ocean Drive terwijl wij meteen even onze maag vullen.

Na het eten stijgt het kwik ons wat naar het hoofd en slaat de jetlag nogal toe. Wij besluiten hier voor een keer maar aan toe te geven en gaan heerlijk bij het hotel bij het zwembad liggen. Daarna drinken wij lekker een borrel op ons balkon en gaan dan lekker eten op Espanyola Way. Wij kunnen niet echt genoeg krijgen van alles wat zich op Ocean Drive afspeelt dus daar slenteren wij nog wat overheen voordat het noodweer opeens weer toeslaat en wij lekker naar ons hotel teruggaan.

28 Mei

Wij worden een stuk vroeger wakker als gisteren en gaan er ook maar meteen uit om bij de deli van gisterochtend wederom te gaan ontbijten. De meeste tenten op Ocean Drive gaan pas om 10:00 open en wij willen tegen die tijd al op weg zijn naar Key West, onze eindbestemming van vandaag.

Na het ontbijt pakken wij een taxi naar Alamo waar wij een witte Ford Focus krijgen. Prima auto en nog mooier: de achterbak is zo groot dat onze bagage en de golftassen er allemaal inpassen. Miami Beach zijn wij zo uit en eenmaal op de juiste weg naar Key West merken wij dat deze route misschien wel veel langer gaat duren als verwacht. Om de 200m zijn er stoplichten en je mag bijna nergens in Amerika echt hard rijden.

Feiten:
 • Plaats: Miami Beach
 • Route: Amsterdam - Parijs - Miami - Miami Beach
 • Hotel: South Beach - Z Ocean Hotel
 • URL: http://www.ichotelsgroup.com/h/d/cp/1/en/hotel/miasb
 • Do’s:
   • duck tour (ondanks het genante voertuig)
   • mensen kijken op Ocean Drive
 • Don’ts:
   • tja, ik zou willen zeggen American Dollar Traveller Cheques proberen in te wisselen.

Agenda/Route

Key West