Mombasa

22 Januari 2011

Ons vliegtuig vertrekt vanavond pas dus wij hebben de hele dag de tijd om de koffers in te pakken en ons voor te bereiden op de vlucht. Iets te lang naar mijn mening maar goed daar verander je niets aan.

Om 5 uur vertrekken wij richting Schiphol waar we na het inchecken wat geld wisselen, een paar boekjes kopen en een fles drank om vervolgens naar de lounge te vertrekken om daar te toasten op de vakantie. Heerlijk toeven hier totdat wij ons richting gate begeven waar het vliegtuig gelukkig al op ons staat te wachten. Wij hebben een prima plekje bij de nooduitgang dus na de karige maaltijd vallen wij toch even in slaap. Dat is wel weer het voordeel van een late vlucht; de tijd gaat sneller als je af en toe een oog dicht kan doen. Het strand bij eb

23 Januari

Op tijd komen wij in Mombasa aan waar het al een heerlijke 25 graden is om 9:30. Lekker. Helaas duurt de immigratie lang ook al waren wij hierop voorbereid. Iets meer dan een uur hebben wij in de rij gestaan voor ons visum in een ruimte waar het zo’n 30 graden was en er alleen 1 plafond ventilator was. Deze wachttijd kun je verkorten door je visum in NL te regelen met het gevolg dat als je een pakketreis hebt geboekt, je alsnog op de andere vakantiegangers moet wachten voordat de bus richting resorts vertrekt dus het is afwegen.

Om 11 uur vertrekken we richting Ukunda waar ons resort voor de komende paar avonden staat. Om daar te komen moeten wij een korte rit met een ferry maken die je meteen in de gelegenheid stelt je in Afrika te voelen. Vanaf de ferry is het +/- nog een half uur rijden en een aantal resorts afgaan voordat wij bij het Neptune palm beach resort aankomen.

Wij worden verwelkomd met een drankje en de mededeling dat de kamers nog niet klaar zijn. Wij moeten nog maar even wat gaan drinken aan de bar. Het is inmiddels 29 graden denk ik en had me eigenlijk wel verheugd zo snel mogelijk uit de Nederlandse winterkleren te kunnen gaan, maar goed. Wij lopen door het resort naar de bar voor een eerste biertje. Het resort ziet er prima uit maar wat meteen opvalt is dat er bijna geen kamers zijn met uizicht op zee. Vind ik wel jammer. Wij krijgen dan ook uiteindelijk een kamer met uizicht op de tuin. De kamer is netjes en het bed is groot. Ik was een beetje huiverig over het bord aan het einde van het bed maar gelukkig pasten wij er gewoon tussen. Er zit een lekker groot balkon bij de kamer en de badkamer is groot. Wij trekken meteen even een zwempak aan, gaan wat lunchen en gaan op zoek naar een “strand”bedje die overigens moeilijk te vinden is op ons eigen resort. De twee resorts die ernaast liggen, village en paradise, horen allemaal bij dezelfde keten Julius' Orange Huten als palm gast mag je wel daarheen maar zij niet naar palm. Het voordeel hiervan is dat het bij palm rustig blijft terwijl het in de andere resorts drukker is. Strand had ik tussen haakjes staan omdat je eigenlijk in een tuin ligt die door middel van een muur afgeschermd is van het strand. Reden hiervan is dat het rond 4 uur vloed wordt waardoor het strand niet meer begaanbaar is plus zo blijven de beach boys op het strand. Zij mogen niet in de tuin komen.

Ik had in Nederland via Julius Safaris een 4 daagse safari geregeld en wij zouden om 4 uur even naar hem toe om het schema nog een keer door te nemen. Zijn kantoor, een oranje hut, lag op 150m van ons resort dus wij zijn er even heengelopen. Het schema was zoals wij hadden afgesproken via mail alleen hebben wij ter plekke nog 1 hotel gewijzigd omdat hij daar de laatste tijd wat negatievere feedback van had gekregen. Prima. Volgende ochtend zouden wij om 6 uur bij het hotel opgehaald worden. Wij proberen na deze afspraak terug te keren naar het hotel maar over die 150m hebben wij ongeveer een uur gedaan want telkens kwam er weer iemand naar ons toe om wat te verkopen. Strak weglopen kunnen wij niet maar komen uiteindelijk gelukkig terug zonder aankopen. Wij gaan nog lekker even in de avondzon zitten, nemen als de zon onder is wat borrels mee naar de kamer, gaan even douchen en bereiden de tas zover voor voor de volgende ochtend.

Vanavond hebben wij BBQ diner wat uitstekend georganiseerd is maar wij liggen toch op tijd op 1 oor we moeten er morgen bijtijds uit.

24 Januari

Wij zouden om 5 uur gewekt worden door de receptie maar gelukkig had ik nog een wekker om 5 uur gezet want de wake up call hebben wij niet gehad. Wij douchen snel en lopen dan naar het ontbijt want ze hadden aangegeven dat wij gewoon om die tijd konden ontbijten. Als wij daar aankomen is er niets maar gelukkig kunnen wij uiteindelijk een gebakken eitje bestellen. Klokslag 6 uur staan wij bij de poort van ons hotel en ontmoeten wij onze gids/chauffeur, Gilbert, voor de komende 4 dagen.

Zie verder Tsavo East >>

Mooie strand27 Januari

Wij nemen afscheid, zetten de spullen op de kamer , gooien een rottende schelp uit de kamer (yuck wat goor!!), merken dat er geen stromend water is en gaan lekker aan het zwembad liggen waar we wonder boven wonder bij de buren een strandstoel vinden. Na zonsondergang nemen wij een borrel mee naar de kamer en gaan douchen en daarna eten. Wij gaan niet te laat naar bed; Martin z’n griep slaat op mij over.

28 Januari

Om 6 uur hoor ik Martin z’n broek aantrekken. Ik snap het niet totdat ik zie dat hij de strandhanddoeken meeneemt. Te triest maar het gebrek aan strandbedden en een beetje comfortabele stoelen dwingt je ertoe. Als hij niet veel later terugkomt, totaal verrast door het feit dat 75% van de bedden al bezet was, staan wij eigenlijk vrijwel meteen daarna op. Het vroege opstaan zit er gewoon in. Gaan lekker rustig ontbijten en gaan dan lekker gestrekt op het “strand”. De dag komen wij door met wat lezen, een strandwandeling, eten, drinken en darten. Heerlijk relaxed. Precies wat ik van de laatste dagen verwacht/gehoopt had. Na het avondeten bekijken wij bij de buren nog een showtje “dansen van de Masai” en gaan daarna lekker onder de wol. Het was een drukke dag....:)

29 Januari

Ik ben vandaag degene die vroeg wakker is en omdat ik op mijn laatste dag ook lekker op een bedje wil liggen, sta ik maar op om de handdoeken neer te leggen. Nee, ik wil hier geen gewoonte vanDe Dolomieten maken! Wij komen de dag eigenlijk net zo door als gisteren en dat bevalt meer dan goed. Enige verschil is dat wij vanavond de koffer weer inpakken voor de terugreis en op tijd naar bed gaan omdat wij om 5 uur opgehaald zullen worden.

30 Januari

In tegenstelling tot de eerste wake up call werden wij dit keer wel gewekt door de receptie. Wij nemen een koude douche, ontbijten wat en staan om klokslag 5 uur bij de receptie voor de transfer naar het vliegveld. Om 5:15 zijn wij nog niet vertrokken. Wij wachten nog op twee gasten. Later hoor ik van anderen dat ze bij aankomst 1,5 uur op mensen hebben gewacht waarvan later bleek dat ze eigen vervoer hadden geregeld. Vind het nu vervelend maar op de heenweg had ik het erger gevonden. Wachten terwijl je vakantie begint. Er is volgens mij niets ergers. Uiteindelijk vertrekken wij zonder de gasten en hoeven gelukkig alleen nog maar langs de 2 naastliggende hotels die ook bij Neptune horen. Wij zijn heel erg op tijd op Mombasa airport waar het wederom vreselijk warm is en eigenlijk niets te doen is op dit tijdstip. Vliegtuig komt iets vertraagd aan waardoor we met een kleine vertraging vertrekken maar uiteindelijk veilig en op tijd in NL aankomen waar het temperatuurverschil ongeveer 30 graden is, brrrrrrr.

Feiten:

Agenda / Route

Tsavo East