Naples

EvergladesEenmaal op het vastland zijn wij de turnpike opgereden en hebben wij de afslag naar de Everglades genomen. In 1 van de toeristenboekjes in Key West had ik een coupon gevonden voor een airboat tour bij Coopertown. Toen wij die als 1 v/d eersten tegenkwamen hebben wij daar meteen kaartjes gekocht voor de volgende tour die zoín 10 minuten later zou vertrekken. Mooi op tijd dus. Snel nog even wat te drinken gekocht om vervolgens de Gators te bekijken die daar in een paar kooien lagen en de airboat op te gaan. Na wat chitchat en een verbrande arse van het bankje, ouch, gingen wij op weg. De Everglades zijn erg mooi en de boottrip was leuk. Wij hebben 2 gators gezien. Weet niet of dat weinig is. Ik had verwacht dat het van de gators zou overlopen op de Everglades maar dat was bij ons in ieder geval niet zo. Na zoín 45 minuten airboat en Everglades meerden wij weer aan bij het beginpunt en mochten wij nog een gator van 2 jaar even vasthouden. Nooit gedacht dat die beesten zo zacht waren.

Vanuit hier is het ongeveer nog een uur rijden naar Naples waar wij vanavond willen gaan slapen. Eenmaal daar hebben wij redelijk snel eenBezoek leuk hotel gevonden waar ze gelukkig nog beschikbaarheid hadden. In verband met Memorial Day Weekend is het vinden van een accomodatie nog niet zo makkelijk. Na intrek, rijden wij even naar de supermarkt om even wat te drinken en te knabbelen te kopen om vervolgens op een terras van het hotel lekker even bij te komen.

Na gedoucht te hebben  lopen wij binnen 5 minuten naar 5th avenue waar wij heelrijk gaan eten op het terras van een erg leuk restaurant. Als wij bijna klaar zijn met eten krijgen wij op het terras buren die een kleine hond mee hebben. Posh vrouw doet een kussentje op de stoel naast haar waar haar hondje op komt te zitten. Binnen no-time staat de bediening met een hondenbak en brokken naast de hond en zet dat op tafel??? Wij waren zeker niet de enigen die hier raar Naples Piervan stonden te kijken.

30 Mei

Wij weten niet zeker of wij nog een dag willen blijven of dat wij verder zullen gaan. Na het ontbijt wil Martin verder. Ik had het niet erg gevonden om nog een dag te blijven. Misschien ook wel omdat wij wel heel veel in de auto hebben gezeten de laatste paar dagen. Na het uitchecken gaan wij lopen wij wel eerst nog even naar de Naples Pier. Ja lopen....in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van steden in Amerika waar geen sidewalks zijn, heb je ze in Naples wel. Naples Pier is echt leuk. Staan heel veel mensen te vissen en tot mijn grote verbazing zag ik na 2 min. op de pier een dolfijn rondzwemmen en nog een en nog een. Echt super. Voor de vissers kennelijk niet zo want de dolfijnen zijn zo slim dat ze gewoon de vishaken van de vissers leegeten. Ja, sorry...ik vond het geweldig. Na hier een tijdje rondgehangen te hebben zijn wij via 5th avenue, waar wij eerst een paar liter ice tea hebben gedronken, naar .........wharf waar wij in een half uur waren uitgekeken. Toen de auto maar gepakt.

Feiten:
 • Plaats: Naples
 • Route: Key West - Homestead - Everglades - Naples
 • Hotel: Trianon Hotel
 • URL: www.trianon.com/oldnaples.html
 • Doís:
   • Naar Naples Pier
   • Lekker langs 5th Avenue slenteren
   • Airboat tour maken op de Everglades
 • Doníts:

Key West

Clearwater