New York State

Vanuit hier rijden wij verder de staat New York in. Wat een verschil tussen de New England States en New York State. Over het algemeen is het leeg en saai. De Interstate dan maar op en sneller naar eindbestemming. Uiteindelijk wordt dat Waterloo. Daar hebben ze een Premium Outlet en daar willen wij even heen. Voor het gemak blijven wij dan maar in een Holiday Inn op een mega ongezellige plek. Is er een gezellige plek in Waterloo? Na het inchecken rijden we naar Waterloo Premium Outlet. Glen Watkins NPEten daar eerst even iets, halen een coupon book in deze redelijk trosteloze omgeving waar de wind gigantisch waait en waarvan wij denken dat wij er in 10 minuten weer vandaan zijn. Het duurt iets langer maar niet veel later met wat aankopen rijden wij via een andere route naar een golfclub om te vragen waar we onze "quest" van deze reis kunnen vervullen. Niet al te ver hier vandaan schijnt. Voor morgen op het programma. Nu eerst even nog wat sightseeing Waterloo (lees met de auto door het dorpje) en op naar Walmart voor wat proviand waar we beslissen niet in een restaurant te willen eten maar heerlijke chicken tenders meenemen, salade en nog wat andere lekkere dingen en op de kamer blijven eten. In de Amerikaanse supermarkt vind je alles voor een avondje homecooking ook al heb je niks bij je. Bakjes, Bestek, zout, peper enz...

4 Oktober

Wij rijden via de b weg naar Rochester maar ook hier is het redelijk treurig. In Rochester gaan we op zoek naar Galaxy Golf. Gelukkig vinden wij die redelijk snel en hebben ze ook nog wat wij willen hebben Krijgen ook nog een korting als wij aangeven hem ergens anders goedkoper gezien te hebben en gaan dan verder op weg naar Niagara Falls.

Niagara Falls >>

6 Oktober

Het walhalla voor elke waterval liefhebber, so off we go! De douane naar Amerika duurt iets langer als verwacht. We staan zo'n 45 min in de rij. Wat hebben jullie gekocht in Canada. Niks? Waarom niet? Euh, waarom niet?? Omdat ik niks leuks zag? Waarom reizen jullie zoveel? Bladiblablabla. Na de grens rijden wij via een mooie (!!) route 20A in New York naar Watkins Glen. Zien daar ook een mooi hotel maar helaas boven ons budget. Helaas willen ze ook niet last minute iets aan de prijs wijzigen en rijden wij nog eerst naar een ander hotel alvorens door Watkins Glen N.P te lopen. Leuk park maar had meer verwacht. Je loopt door een kloof en ziet wat watervallen maar het is nogal droog dus het stroomt niet hard. Het is een leuke wandeling. Glen Watkins NPOp weg naar Horsehead zouden wij nog een paar watervallen moeten tegen komen maar zijn er eigenlijk maar 1 tegengekomen en die viel, vanwege watergebrek eigenlijk een beetje tegen. In Horesehead blijven wij in het derde hotel dat wij tegenkomen. Als wij in de kamer komen blijken wij een suite te hebben. Omdat wij van alle gemakken in onze suite voorzien zijn gaan we eerst even naar de Walmart om wat lekkers te halen en als wij daar zijn ook maar besluiten het avondeten mee te nemen zodat wij niet meer weg hoeven. Wij zijn redelijk gaar.

7 Oktober

Volgens mij voor het eerst redelijk goed geslapen. Helaas wakker geworden door het waarschuwingssignaal van de lift en wat leek op een rollercoaster ride die naar boven getrokken werd bleek achteraf een tractor te zijn die een veld aan het omploegen was. Alvorens richting eindbestemming te rijden, waar dat ook mag zijn voor vandaag, rijden wij nog een keer terug richting Walmart omdat wij daar nog een Dick's sporting goods hebben gezien. Na het uitproberen van een paar golfclubs gaan we naar Panera om een kop koffie te drinken en kijken of de prijs zou matchen met hetgeen wij mee kunnen nemen naar Nederland. Niet echt en nog niet helemaal overtuigd dus verder...Vandaag moet eind bestemming in de buurt van Kingston zijn. Ik had namelijk zo bedacht via de Catskills verder te rijden. De omgeving is schitterend en de route voldoet aan alles. Wij stoppen onderweg nog even bij een Farmers Market voor een lekkere lunch om vervolgens door te rijden. In Kingston is het vinden van een accommodatie nog niet zo makkelijk dus besluiten in eerste instantie door te rijden naar Saugerties waar de Quality Inn under construction blijkt te zijn, de Howard Johnson Inn iets te veel aan de snel weg ligt en het derde hotel echt zo duur is dat zij ons aanraden terug naar Kingston te rijden. Toch maar doen dan. Hampton Inn in Kingston vraagt ook een belachelijk bedrag en via een omweg komen wij bij een Courtyard. Ondanks dat de prijs tegenvalt zit het wel tussen alle restaurants en geven ze ons een korting omdat het hun laatste kamer is. Kamer is prima maar bed is zacht. Niet te lang over nadeken maar eerst even de super in en ook daar hebben ze een Dick's. Hier hebben ze de clubs voor 100$ minder maar opeens klopt er van alles niet. Wat? Weten wij eigenlijk niet maar ook geen zin om er verder over na te denken. Doorlopen dus maar. Even een Covered Bridgeborrel in de kamer alvorens naar de Red Lobster te gaan waar wij ongeveer de enige gasten zijn. Het is dat wij zin hadden in een stuk vis anders waren we waarschijnlijk niet gebleven. Tegen de tijd dat wij het eten bijna op hadden waren ze de ruimte al aan het schoonmaken. Niet echt smakelijk.

8 Oktober

Echt lekker geslapen hebben wij niet. Inderdaad vanwege het erg zacht bed maar ook omdat het erg warm was in de kamer en toen dat verholpen leek te zijn was het de enorme regen die tegen de ramen kletterde of de trein die half door je kamer raasde. Hoe dan ook niet best. Na het douchen loop ik even naar de bar voor heet water en twee lepels en zet een bak koffie en maak ontbijt. Wij hebben volgens maps een redelijk lang traject af te leggen dus willen niet later dan 9 uur weg. Toch even aangegeven bij de receptie dat de bedden van slechte kwaliteit zijn. Ok, we will make note of this...ok bye...till never! En off we go...meteen over de state line naar Connecticut is het landschap opeens weer schoon en prachtig.

Feiten:

Niagara

Newport