Newport

En off we go...meteen over de state line naar Connecticut is het landschap opeens weer schoon en prachtig. Vind de route schitterend en dan maken de extra km's niet uit. En route stoppen wij even voor een bak koffie en daarna voor een broodje. Rond 14:30 rijden wij Newport over eerst de Verrazanno Bridge en dan de Claiborne Pell Bridge. Vrijwel meteen daarna zien wij het Visitors Centre en omdat je eigenlijk nergens kan parkeren ren ik er even heen. Staat een forse dame die maar al te graag wil helpen met het regelen van accomodation en uiteindelijk beveelt ze mij een landhuis aan niet te ver van het visitors' centre. Ik wil er wel heen omdat ze een heerlijke porch hebben. Ondanks de wind lijkt het me heerlijk om daar vanavond naar de zonsondergang te kijken. Wij rijden er dan ook maar heen omdat het vrijwel om de hoek is en de prijs aantrekkelijk is. Worden bij dit oude statige landhuis begroet door een wel heel vriendelijke Amerikaan. Het huis is dichtgegroeid aan prularia, waar we nu maar even doorheen kijken, maar besluiten hier te blijven (nadat wij eerst een kamer te zien kregen waarbij het matras ongeveer de helft van onze lengte lang was) juist door die geweldige porch. Wij gooien de tas in de kamer, regelen paperwork en gaan dan richting Cliff Walk. Een 3,5 mile wandelpad langs de kust. Het is naseizoen in Newport dus je kunt bijna overal je auto parkeren. Dat is in het hoogseizoen een stuk moeilijker. Als wij eenmaal de auto geparkeerd hebben lopen wij de route af. Een heerlijk route waarbij, voor ons, het eerste gedeelte paved is langs de meest rijke mansions die er                                                          bestaan. Het tweede gedeelte is een wat "uitdagender" (lees: niet rolstoel vriendelijk) en daardoor loopt er bijna niemand op dit gedeelte. Heerlijk om hier te lopen. Wind in je haren en geluid van de zee. Enige nadeel van deze route is dat het een one way route is en dat je dus ook de route weer terug moet lopen naar je auto. Wij doen dat niet via de Cliff Walk maar langs Bellevue Avenue waar alle mansions staan. Vergis je niet dan is het nog steeds een stuk terug lopen maar is het toch een stuk meer de moeite waard vanwege de close up look naar de mansions. Eenmaal bij de auto rijden wij direkt naar ons verblijf terug waar wij net op tijd voor sunset aankomen. Heerlijk bivakkeren hier ondanks de sterke wind en het natte achterwerk dat wij opdoen op de stoelen. Hierna lopen we de wharfs af naar Bannister en gaan daar lekker eten.

9 Oktober

Ondanks het fijne bed bijna geen oog dicht gedaan. Echt elke antieke klok slaat hier bijna om het kwartier. Het waren er zo veel op een gegeven moment dat ik dacht dat iemand een wind mobile voor ons raam had gehangen. Hoe dan ook, redelijk slecht geslapen dus. Wel weer enigszins goed gemaakt door het ontbijt. Niet zo zeer het ontbijt zelf maar wel de setting: oud Victoriaanse tafel voor 12 gedekt in oude stijl met lekker bakken thee en muffins. Helemaal leuk. Ook leuk om even met andere reizigers te praten. Wij zitten er nog over na te denken wat we ga doen. Blijven wij nog een nacht hier of gaan wij richting Cape Cod wat het oorspronkelijke plan was? Ik denk als wij hier door de straten lopen en de Ocean Drive doen kunnen wij verder maar Martin vind het wel fijn hier dus wij blijven nog een avond. Lopen inderdaad vervolgens een beetje door de winkelstraten heen en pakken vervolgens de auto om de 10 mile ocean road te rijden en vervolgens een beetje door Middletown te cruisen. Kopen nog even wat water alvorens in de tuin van ons pension te gaan relaxen. Helemaal relaxed is het niet want er is een stevige wind en de zon laat zich weinig zien waardoor we toch vroegtijdig naar de kamer terug gaan en even een paar blaadjes lezen alvorens zo meteen wat te gaan eten.

Zonsondergang is daarentegen wel weer uniek waarna we in een kroeg een homp vlees gaan eten. Smaakt prima en slapen doe ik beter dan de avond ervoor.

10 Oktober

Wij willen bijtijds gaan ontbijten want dit weekend is Columbus Day Weekend en ze verwachten nogal wat drukte voor het weekend op Cape Cod. Tegen beter weten in hebben wij geen kamer geboekt. Wij willen gewoon zien waar we uitkomen en ergens slapen kun je uiteindelijk altijd wel ergens. Ja, wij zijn het voorval in Florida even vergeten. Daar hebben wij toen in het meest verschrikkelijke hotel geslapen bij gebrek aan beter omdat het toen ook een feest weekend was.

Feiten:
 • Plaats: Newport
 • Route: Kingston - Hartford - Newport
 • Hotel: Sanford - Covell
 • URL: http://www.sanford-covell.com/
 • Doís:
   • Cliff walk
   • Vergapen aan de mansions
   • Relaxen aan de wharfs
 • Doníts:

Kingston

Chatham