Page

Antelope CanyonDinsdag 15 mei

Staan lekker bijtijds op en nadat wij een hotel in Page/Lake Powell hebben geboekt ontbijten wij wat. Wij willen een beetje bijtijds weg want wij willen vanochtend nog graag naar Antelope Canyon. Een canyon die dicht bij Page ligt en waar het lichtinval ís ochtends het mooiste moet zijn.

De route naar Page is wederom een scenic route en dat is inderdaad zo. Eenmaal bij Antelope Canyon is het een beetje onduidelijk of wij Upper of Lower willen doen. Als blijkt dat je voor Upper met een tour guide mee moet, is de keuze snel gemaakt voor lower. Bij het betaalhutje is alles een beetje onduidelijk, wel/geen gids, wel/geen extra kosten, wel/geen SLR camera. Met Spiegelreflex en een statief mag je op eigen gelegenheid de Canyon verkennen. Heb je die niet moet je alsnog met een groepje en gids mee. Martin gaat dus zelf op pad en ik ga met het clubje mee. Canyon is schitterend en het is echt genieten. Van het groepje heb je geen last want de gids laat je gewoon een beetje voor jezelf lopen. Je hebt meer last van degenen die wel een SRL en statief hebben want ze staan overal en wachten rustig totdat je voorbij gelopen bent.

Als wij heerlijk door de Canyon gelopen hebben is het van hieruit niet ver naar Horseshoebend. Bij Horseshoebend maakt de Colorado river een knik die eruitziet als een hoefijzer. Vandaar horseshoebend. De wandeling naar het uitzicht is niet ver maar je loopt in het mulle zand omhoog en weer naar beneden dus bij terugkomst in de auto hebben wij wel trek gekregen. Wij rijden naar de Walmart en nemen mee wat wij denken nodig te hebben en eten even een broodje. Vanuit hier rijden wij naar het hotel dat wij vanochtend hebben geboekt aan Lake Powell. Bij het inchecken is er wat gedoe met de kamer. Wij hebben lakeview geboekt maar krijgen een kamer achter het zwembad. Het is echt een mega complex dus voordat je heen en weer terug bent, ben je zo een half uur verder. Eenmaal op de kamer gaan wij lekker op ons terras Horseshoebendzitten. Als de temperatuur eindelijk zo ver is dat je in de zon kunt zitten komen er behoorlijk wat wolken en is het zonnen uurtje ook weer snel afgelopen. Jammer. Wij gaan lekker douchen en aangezien het Lake Powell resort toch iets verder van Page ligt, besluiten wij maar in het hotel te blijven eten. Ze hebben pasta op het menu en dat is eigenlijk precies hetgeen waar ik trek in heb dus helemaal goed en het smaakt eigenlijk ook nog best. Na het eten proberen wij in de lobby, enige plek met wifi, een hotel voor Bryce te boeken wat gelukkig ook lukt. Daarna lekker slapen. Het was weer en drukke dag.

Woensdag 16 Mei

Wij slapen eerst uit en nemen lekker de tijd.

Feiten:

Kayenta

Bryce Canyon