Parque Tayrona

De EcohabsWij eten daarna nog even iets en net op het moment dat het heel druk begint te worden, worden wij met het bootje terug gebracht naar civilization waar de transfer naar Tayrona al op ons staat te wachten. Op de weg naar Taironaka kom je langs Tayrona dus ik wist dat het niet te ver was. Na +/- een uurtje rijden, worden wij bij de receptie van de eco lodges opgewacht met een overheerlijke coco’s cocktail waarna wij naar onze Ecohab voor de komende 2 nachten worden gebracht. GEWELDIG!! Ik denk dat wij het hier wel gaan uithouden. Wat een uitzicht en wat een plekje! Wij verkennen de omgeving een beetje om vervolgens bij ons privestrand uit te komen waar wij genieten met een Club Colombia. This is paradise! Als de zon onder is, drinken wij nog wat op ons terras, gaan douchen en genieten van een heerlijke avondmaaltijd. Als wij van het restaurant terug keren naar onze ecohab schrik ik me helemaal dood als er echt een reuzepad op onze deur vastgekleefd zit. Gaan we de deur wel open doen? Zometeen springt ie naar binnen. Haha, kan er nu om lachen, toen vond ik ‘m best eng, zo groot ook maar maakte me vooral druk omdat ik wist dat als ik naar het toilet wilde ook weer via de deur naar beneden moest. Misschien ook wel de reden dat ik die eerste nacht niet echt goed geslapen heb ondanks het magische plekje.

19 September

Wandeling naar Cabo San JuanNa de douche ontbijten wij heerlijk zonder arepas maar met Pancakes. Heerlijke afwisseling. Omdat wij graag willen zien of de rest van Tayrona net zo mooi is als ons stekje hebben wij met Erik en Barbara in Cabo de San Juan afgesproken. Erik hebben wij vorig jaar in Chili ontmoet en heel toevallig zit hij nu ook in Tayrona. Ik had bij het ontbijt gevraagd of wij via het strand daar naartoe konden lopen en dat werd toen bevestigd. Eenmaal op ons privestrand lijkt dat niet het geval te zijn en hebben wij al behoorljk wat tijd verloren maar goed, op naar Sendero de Arrecifes. Ik vind de wandeling geweldig. Door het dikke bos en stukken langs de kust loop je in zo’n 1,5 uur naar Arrecifes. Onderweg zien wij de mono titi in het wild. Ze zijn heel nieuwsgierig en komen steeds dichterbij totdat er een hele meute mensen aangelopen komt en dit kennelijk niet echt de moeite waard vind en zo veel lawaai maakt dat de aapjes ook snel verdwenen zijn. Jammer. In Arrecifes moeten wij nog zeker een uur verder om bij Cabo San Juan uit te komen. Ik twijfel of wij verder moeten want op ons shirt is geen droog plekje meer Wandeling naar Cabo San Juante bekennen en echt veel water hebben wij niet meer bij ons. Gelukkig lopen wij, net als het eerste stuk, redelijk beschut en besluiten maar door te lopen, ook wel zo leuk aangezien we daar hebben afgesproken. Rond 11 uur zijn wij in Cabo de San Juan en eenmaal daar hebben wij ook echt geen spijt van deze behoorlijke inspanning. Bij Martin knijpen wij ongeveer een glas aan vocht uit z'n shirt maar wat een schitterend plekje! Ben blij dat wij doorgelopen zijn. Leuk om Erik weer te zien en met Barbara kennis te maken. Zwemmen wat, kletsen wat en tegen lunchtijd doen wij dat ook nog voordat wij aan onze klim terug beginnen.

Precies om 4 uur zijn wij terug bij de ecohab en genieten we van ons biertje op ons privestrand na de heerlijke en schitterende dag van vandaag. Als zich hele donkere wolken boven ons verzamelen is het tijd om de borrel voort te zetten op onze veranda waar wij niet veel later gebeld worden met de vraag of wij vanavond nog willen eten. De wolken zijn onheilspellend en als alle gasten hebben gegeten kunnen zij naar huis. Met een wolkbreuk op de zandwegen hier is het al eens voorgevallen dat ze niet meer naar huis konden. Tijd om te douchen is er nog zegt ze dus dat doen wij snel om niet al te veel later weer aan een heerlijk maaltje te beginnen.

Bij terugkomst in onze hab zit de giga kikker er weer maar grappig hoe snel je aan dit soort dingen went want dit keer doen wij gewoon de deur open en laten wij hem zelfs even open staan.

20 September

Is this last day in Paradise? Jammer! Gelukkig hebben wij de transfer die eerst om 13:00 zou plaatsvinden kunnen verschuiven naar 16:00 en helemaal fijn; wij mogen de hut ook tot die tijd houden. Helemaal happy! Wij gaan lekker ontbijten en begeven ons daarna op ons prive strand waar wij steeds weer een plekje in de schaduw proberen te vinden todat wij gaan lunchen. Ja, verekt zwaar leven. De wandeling terug naar het strand is daarentegen een beproeving...het zand is zo heet dat er bijna niet op valt te lopen. Tot 3 uur spelen wij musical chairs om maar weer dat plekje in de schaduw te bemachtigen om daarna te douchen en uit te checken. Transfer komt niet veel later aangereden.HAPPY!

Feiten:
 • Plaats: Parque Tayrona
 • Route: Taironaka - Parque Tayrona
 • Hotel: Ecohabs
 • URL:
 • Do’s:
   • als je je het kunt veroorloven slaap dan in de ecohabs
   • maak de wandeling naar Cabo San Juan
   • Hou je ogen open voor aapjes
   • Neem genoeg water mee
 • Don’ts:
   • Je vakantie is niet compleet zonder bezoek aan dit paradijs

Taironaka

Bogotá