Puerto Montt

Laatste dag ChileAf en toe zien wij de Osorno nog maar dan verdwijnt hij weer onder een dik wolkendek. Bye bye beauty! In Puerto Montt is het even klooien met cc bij een benzinestation wat wij uiteindelijk ook maar laten om lekker bij een volgende het voor je te laten doen. Het hotel is niet moeilijk vindbaar maar wel moeilijk bereikbaar door de vele eenrichtingswegen maar komen er uiteindelijk snel. Omdat het hotel in een drukke doorgaanbare weg is kunnen wij net even de auto voor het hotel zetten om de spullen eruit te halen en in te checken zodat wij daarna de auto retour kunnen geven. In de straat achter ons hotel zit Europcar waar de afhandeling snel geschiedt. Wij dwalen een beetje door de stad op weg naar de busterminal zodat wij weten waar we morgen vroeg moeten zijn voor onze rit naar Bariloche, Argentina. Het is lekker weer in Puerto Montt maar voelt fris aan door de Grote Oceaanwind die er is. We willen eigenlijk even op een terras zitten maar als wij die niet vinden kopen wij wat lekkers in de supermarkt en gaan dan maar op de hotelkamer zitten ondanks het feit dat wij daar niet echt zin in hebben. Goede kans om even dit verhaal verder af te maken.

De laatste avond in Chile was er niet een om naar huis over te schrijven. Wij zijn gaan eten in Tabla de Ancla. Een foutere keuze hadden wij niet kunnen maken. Gefrituurde...wat is dat eigenlijk. Wat op een Cordon Bleu had moeten lijken was een doordrenkte vet bal. Iets van geprobeerd maar uiteindelijk weinig van gegeten. Het was niks. Nog gevraagd of dit normaal was maar de salade was al niet veel beter. Betalen en wegwezen. 

24 Februari

GrensovergangKort geslapen. De wekker ging op tijd. Nog net even tijd gemaakt voor het ontbijt en toen met de remise bus naar de terminal de autobuses waar de chauffeur ons nog net even op tijd waarschuwde dat wij eruit moesten. Daar nog een ruime 20 minuten gewacht voordat de bus van Andesmar zijn intrede maakt. Alles gaat daarna vrij vlot en zijn wij snel op weg naar Osorno. Hier pikken wij nog een paar mensen op waarna we een bus bingo spelen voor een fles wijn. Grappig. Nooit meegemaakt. Ik moest er nog een voor bingo maar iemand was me dus net voor. Dan rijden wij door Puyehue en dan zijn wij al snel bij de Chileense kant van de grens met Argentinie.

Feiten:

Puerto Varas

Bariloche