Pula

16 September

Vanuit Arborea houden wij de provinciale weg aan richting Guspini en Vilacidro. Kennelijk moeten ze daar een mooie waterval hebben en nerd die ik ben wil die graag zien. Helaas...er is geen water...hadden wij ons ook wel kunnen bedenken, bedenken wij ons achteraf. Vanuit hier door de bergen heen naar Arbus. Wat een bochtige route maar wel mooi. Verder langs de kust van Portixeddu naar Buggeru naar Gonnesa. Ook dit moet een geweldige, niet te missen route zijn maar na de bergweg van Gonosfanadiga naar Arbus valt deze een beetje in het niet. Er is onderweg niet veel te zien maar wij stoppen in Buggeru even om wat te eten en worden heerlijk verwend in een plaatselijk tentje (de enige die open was) en gaan dan weer verder naar Teulada. Wij willen van Teulada onze eindstop maken van vanavond maar dat gaat niet door. Nadat wij bij twee hotels gestopt zijn werden wij van beide niet echNora Clubt vrolijk. Liggen beide ver van van alles en wij zijn zo ongeveer de enige gasten. In een andere hotel was de receptie zelfs dicht. Verder naar Chia waar helaas alle hotels zijn volgeboekt vanwege een conferentie. Uiteindelijk na meerdere hotels op weg naar Pula waar ook geen plek meer was komen wij aan in Pula en vinden wij ons paradijsje voor de komende twee nachten. Heerlijk stekje. Wij zijn bekaf als wij om 19:30 neerploffen bij het zwembad. Daarna eten wij een heerlijke pizza in een restaurant op loopafstand van het hotel en gaan dan lekker slapen.

17 September

Omdat de gastvrouw gisteren wel iets aan de prijs wilde doen als wij twee avonden bleven hebben wij vandaag lekker een dag vrij. Nou wilde ik sowieso graag twee nachten blijven want wij hebben gisteren iets te lang in de auto gezeten maar dit kwam dan mooi uit. Wat gaan we doen vandaag? Eerst maar ontbijten en dan gaan wij even bij het zwembad zitten. Kan me moeilijk overgeven aan het niets doen totdat ik een heerlijke duik in het zwembad heb genomen. Lekker verfrissend en heerlijk rustig. Echt een oase. Uiteindelijk gaan we rond 13:00 toch even de auto in. Ik wil graag de kustweg SP71 rijden. Moet een schitterende panoramische route zijn die wij gisteren vanwege het zoeken naar een hotel hebben overgeslagen. Leuke route waaraan we een prima tentje vinden om even iets te eten. Daarna rijden wij nog even langs een supermarkt voor wat water en gaan dan heerlijk weer even bij het zwembad liggen. Bevalt daar goed. Als we heerlijk van de avondzon hebben genoten, de nodige tijd in het zwembad hebben doorgebracht en lekker nog een borrel bij het zwembad hebben gedronken gaan we douchen en lopen wij naar een ander restaurantje toe wat we op Tripadvisor hebben gevonden. Wij worden hier heerlijk in de watten gelegd met een heerlijke vis. Wij genieten van de gemoedelijke sfeer op het terras.

18 September

Nadat wij van het ontbijt geprofiteerd hebben pakken wij de spullen en zetten wij koers richting Caglieri, de hoofdstad van SardiniŽ.

Feiten:
 • Plaats: Pula
 • Route: Arborea - Arbus - Buggeru - Chia - Pula
 • Hotel: Nora Club Hotel
 • URL: http://www.noraclubhotel.it/en/
 • Doís:
   • Dit hotel is een kleine oase
 • Doníts:
   • Zonder reservering richting Chia rijden

Arborea

Villasimius