Pulau Pangkor

20-12-06 

Om 7:45 pakken wij de taxi naar het busstation. Het is opvallend rustig op straat en wij zijn dus al om 7:55 bij het busstation waar wij het perron nummer en het nummer van de bus krijgen. Om 8:15 lopen wij naar de bus. Vertrekken doet hij niet om 8:30 zoals afgesproken; nee deze chauffeur wacht totdat de hele bus vol zit en vertrekt dus pas om 9:15. Om 10:15 is de eerste rookpauze om om 11:30 weer te stoppen maar nu langRELAXED!s de snelweg??? Wat gaan wij weer roken? Shit! Wij hebben een lekke band. In plaats van dat hij dat gewoon even meldt? Hoe lang gaat dit duren? Gelukkig komt na slechts 35 min de “ANWB”. Duurt maar 15 min voordat de reserveband eronder zit en wij 15 minuten later in Ipoh zijn. Geduld heeft deze chauffeur niet. Er zijn er 3 drie naar het toilet maar hij wil niet wachten en rijdt gewoon weg. Hij is dat hij wordt tegengehouden door een andere chauffeur maar anders hadden deze mensen moeten gaan lopen. Wel vindt meneer de tijd om in Ipoh eerst langs het buskantoor te gaan om zijn declaratie in te leveren en even later ook nog langs de garage te rijden om wederom de band te laten vervangen. Hoe lang gaat deze trip duren??? Om 15:10 zijn wij dan eindelijk in Lumut. Wij hadden gehoopt op maximaal 13:00. Om 15:45 gaat de volgende ferry naar ons resort en gelukkig kunnen wij die zonder al te veel stress makkelijk halen. De zon schijnt overigens in Lumut! Stemt ons gelukkig! Na 40 minuten varen komen wij aan bij de aanlegsteiger die alleen voor ons en 1 ander hotel is. Busje staat bij de steiger klaar om ons naar Pangkor Island Beach resort te brengen. Wij checken als 1 v/d eersten in en gelukkig hebben zij ook nog een kamer voor de 23e. Wij blijven dus lekker hier want dit paradijsje bevalt ons nu al! Na  de spullen op de kamer gedumpt te hebben, rennen wij naar de bar en bestellen een lekkere cocktail. Dit wordt genieten. Na 30 minuten krijgen wij wel een enorme bui maar houdt na 30 minuten gelukkig ook weer op. Mooi tijd om even te douchen en wat schoons aan te trekken. Daarna eten wij lekker bij het a la carte restaurantje van het hotel.

21-12-06 

Wij slapen lekker uit; wat dat ook moge zijn. Het zonnetje schijnt nog niet als wij naar de ontbijtzaal lopen maar hopelijk komt die snel. Eerst maar lekker van dit heerlijke ontbijtbuffet genieten. Wij strijken neer op het privé strandje en worden vermaakt door een kolonie apen die de balkons van het resort afstruinen. Als de apen het voor gezien houden, houden de 1000-en krabbetjes op het strand ons bezig. Na alle inspanning zoeken wij verkoeling in onze privé baai maar het water is gewoon warm. Vind ik persoonlijk niet erg! Dan breekt ook de zon door en zoeken wij voor echte verkoeling maar even het zwembad op. Om 4 uur gaan wij met de taxi naar Pangkor town. Er is niet zo veel te zien of te doen. Wij moeten er even heen voor een busticket naar KL en willen eigenlijk wat knabbels en wat te drinken kopen. De bustickets laten wij voor wat ze zijn. Het enige bureautje dat ze verkoopt verkoopt ze voor een waanzinnige prijs en dan krijg je alleen de normale bus. Wij drinken een biertje en gaan weer terug. Borrelen wat op het balkon, laten door de receptie de buskaartjes regelen wat absoluut geen probleem is, en eten wat. Daarna lopen wij nog even lekker op het strand en worden wij aangesproken door een groep Maleiers die een bbq’tje probeert te maken. Wij worden uitgenodigd om mee te eten. Wij blijven voor de gezelligheid. Even later komen et er ook nog een Italiaans stel bij zitten dat op huwelijksreis is maar blij zijn dat ze morgen weer weg gaan????? Jungle Wij snappen er niets van! 

22-12-06

Er staat een jungle trekking op het programma vanochtend. Om 8:45 bel ik het recreation center om te vragen of die doorgaat. Ze weten het nog niet omdat het nu regent. Regent? Die paar spetters? Over een kwartier moet ik nog een keer bellen. Asl ik om 9 bel willen ze over 5 minuten vertrekken en wij moeten dus in een noodtrein aankleden. Geen idee wat me te wachten staat dus ook geen idee wat ik aan moet. Martin gaat ervan uit omdat het via het hotel geregeld is dat het waarschijnlijk een trek over gebaande paden zal zijn en zegt dat ik maar gewoon mijn slippers en een korte broek aan moet doen. Na 2 minuten in de jungle denk ik hier al spijt van te hebben als de eerste bloedzuigers zich aan mijn benen en tussen mijn tenen kleven. Bleehhh! Gaat dit twee uur zo door? Zie niets meer en loop alleen maar naar beneden te kijken om te kijken of ik niet opnieuw geprikt wordt.Bij de eerste rustpauze, na 30 minuten, blijken ook de anderen behoorlijk toegetakeld te zijn, tenminste zo ziet het er al snel uit want als je de beestje losklopt bloed je nog even flink door. Ik betwijfel dus ook of dit aangezicht goede reclame is voor de jungletrek als wij zometeen weer bij het zwembad aankomen. Op de summit inspecteren wij elkaar nog even en lopen dan weer naar beneden. Vind het niet erg! Zweet mij helemaal drie keer in de rondte en mijn voeten lijken wel een oorlogsveld. Na 45 minuten naar beneden geklauterd te hebben komen wij aan bij zee waar wij de overtollige beestjes verwijderen met zeewater. Nu blijkt ook dat de mensen met dichte schoenen niet veilig waren en dat die beestjes gewoon in zelfs sokken zaten! Helaas kunnen wij niet over de rotsen terug en moeten wij nog een keer het bos in. Wij zijn inmiddels al aan de bloedzuigers gewend want opeen hebben wij oog voor veel meer dan alleen de bodem! Wij kleden ons snel om en nemen een heerlijke duik in het zwembad. Daarna lijkt elke mier die over je voeten loopt wel op een bloedzuiger en wordt je er wel een beetje kriebelig van. Lekker geluierd en nu even een borrel op het balkon waar een aapje ons net kwam vergezellen.

23-12-06 

Wij willen wel iets doen maar eigenlijk weten wij niet zo goed wat! Als ik bij het recreation center aangeef dat ik eigenlijk wel het eiland zou willen rondfietsen zoals in de Lonely Planet staat aangegeven verklaren zij mij helemaal voor gek. En nu dan? Wij zitten bij het zwembad en eigenlijk weten wij het niet. Van het een op het andere moment zijn wij die besluiteloosheid zo zat dat wij naar de brommer verhuur stappen en meteen een brommer meenemen. Wij maken alsnog ons rondje om het eiland en zijn blij dat wij niet hoeven te fietsen. Daar waren wij echt niet blij van geworden. In 3 uur zijn wij het eiland rond, inclusief biertje, en nemen daarna weer lekker plaats in het zonnetje. Genieten van onze laatste dag in Pangkor met een geweldig buffet in de vreetschuur van het hotel.

24-12-06 

Om 12:30 moeten wij de ferry terug nemen naar Lumut Hornbills voerenzodat wij op tijd aanwezig zijn voor het vertrek van de bus om 14:00. Wij zouden misschien ook een bus later kunnen nemen maar wij durven na de ervaring op de heenweg daar niet op te gokken. De bus rijdt als een speer en komt om 17:00 aan in een druilerig KL. Wij besluiten in KL bij die Australische tent nog een keer te gaan eten voordat wij naar het vliegveld moeten. Het smaakt weer goed maar wij zijn toch bezig met de terugreis. Wij hebben er alle twee geen zin in en hadden nog wel wat meer van Maleisië willen gaan zien. Zeker een volgende keer.

Feiten:
 • Plaats: Pulau Pangkor
 • Route: Kuala Lumpur - Lumut - Pulau Pangkor
 • Hotel: Pangkor Island Beach Resort
 • URL: www.pangkorislandbeach.com
 • Do’s:
   • Lekker relaxen
   • Een brommertje huren
   • Bloedzuigertocht maken
 • Don’ts:
   • Zonder bloedzuigerrepellent op bloedzuigertocht gaan

Kuala Lumpur