Puno / Lago de Titicaca

26.10.05

Vanochtend wederom vroeg op om de bus naar Puno te nemen. Wij zien weinig van de weg omdat wij continu in slaap vallen maar wij kunnen met zekerheid concluderen dat Peru een wonderschoon landschap heeft en dat helaas sommige dorpen toch minder meegenieten van het toerisme als anderen.
Om 14:00 komen wij in Puno aan en op het eerste gezicht denken wij echt wat doen wij hier maar die gedachte veranderd snel na het zien van het hotel (volgens mij had dit in Oostenrijk kunnen staan) en een wandeling door de stad waarbij blijkt dat het hier een stuk kouder is en wij dus 2 Alpaca truitjes kopen. Wij slenteren wat rond, drinken nog wat en sturen een berichtje naar huis. Vroeg naar bed want ze komen ons morgen wederom vroeg ophalen.

27.10.05

Islas Flotantes UrosVanochtend werden wij om 6:45 voor onze dagexcursie over het Titicacameer opgehaald en netjes bij de haven van Puno afgezet. In totaal zijn wij een groep van ongeveer 20 en hebben wij een zeer nette boot. Bij het verlaten van de haven moeten wij allemaal binnen zitten maar na het inleidende gesprekje waarin verteld wordt dat de uitspraak Titicaacaa is en niet Titikaka, het betekent immers Puma de la Piedra en kaka van Titi, zitten wij metee op het dak in het zonnetje. Na ongeveer 30 minuten komen wij aan bij de Uros eilanden. Dit zijn eilanden die compleet van riet gemaakt zijn en waarop je de deining van het water voelt als je erover heen loopt. Echt bijzonder. De emensen op de Uroseilanden wonen hier echt maar komen af en toe wel in Puno om belangrijke dingen te halen.Verder leven ze van vis en riet dat wij ook even mogen proeven. Het smaakt naar niets maar kennelijk blijkt het goed tegen reuma te zijn en krijg je er mooie witte tanden van. Even dooreten dus, baat het niet, schaadt het niet. Na een verhaaltje mogen wij even rondlopen en maken wij een overtocht naar het hoofd drijvende eiland per rietenboot. Heel apart enTaquile wat ziet het er gaaf uit. Op het hoofd eiland hebben wij Martin z’n stiertjes gekocht die wij op de daken in Cuzco zagen en daar niet hebben kunnen vinden in een winkeltje. Ze staan voor harmony, duality en love en waken over het huis als je ze boven op het dak plaatst. Gaan wij dus ook zeker doen in ons nieuwe hutje.
Van hier varen wij in 2.5 uur naar Taquile, één van de grotere eilanden op het Titicacameer. Als wij eraan komen moeten wij eerst 45 min omhoog klauteren waarbij de opmerking van Martin dat het wel verdacht veel op een Grieks eiland lijkt valt. Maar het is inderdaad zo. Wat wij precies op Taquile doen is niemand duidelijk maar de lunch helpt ons daar weer snel overheen. Wij krijgen tijdens de lunch nog een uitleg over hoe je hier de singles van de getrouwden kunt onderscheiden en hoe je kunt zien of iemand gelukkig is of niet…en dat allemaal aan de hand van een muts!! Of dat gelukkig zijn gekoppeld is aan het al dan niet getrouwd of single zijn laat zich echter raden. Na de lunch lopen wij in +/- 45 min naar een andere haven om daar de boot terug te nemen naar Puno. Wij boffen verselijk met het weer en kunnen dus lekker nog boven op het dak van de boot in het zonnetje zitten.
Eenmaal terug in Puno krijgen wij een transfer terug naar het hotel. Wij laten de stieren achter in de kamer en gaan even de stad in voor een borrel en een hap eten. Vreselijk goed gegeten voor veel te weinig geld. Drinken nog even een kop koffie en langzaam begint het door te dringen dat dit onze laatste avond in Peru is….

28.10.05

In het hotel lag een bericht dat wij om 7:10 zouden worden opgehaald voor een bus die om 7:30 zou vertrekken. Het klonk me al laat in de oren en toen de transfer er om 7:20 nog niet was hebben wij maar een taxi genomen. Eenmaal op het busstation bleek dat de tourbus ons gewoon voor het hotel zou oppikken…nooit van gehoord maar goed wij hadden hem dus niet gemist.
Na iets meer dan een uur komen wij bij de grens met Bolivia.

Feiten:
 • Plaats: Puno
 • Route: Cuzco - Puno
 • Hotel: Posada María Angola
 • URL:
 • Do’s:
   • Excursie over het Titicacameer
   • In de winkelstraat dolen
 • Don’ts:
   • ??

Cuzco / Machu Picchu

La Paz, Bolivia