Rotorua

06/12

Kennelijk hadden wij geen idee wat voor dag het gister was want op onze weg naar Rotorua zaten wij breeduit Sinterklaas liedjes te zingen die kennelijk dus 1 dag te laat waren. Geen wonder dat onze schoenen leeg waren.Op weg naar Wai-O-Tapu

In 2,5 uur zijn wij op plaats van bestemming en helaas duurt het ongeveer net zo lang om een overnachtingplaats te vinden. Niet omdat er niets beschikbaar is maar puur omdat de motels hier niet echt aantrekkelijk zijn. Als wij hebben besloten dat wij er nog maar 1 gaan bezichtigen vallen wij met onze neus in de boter. Heerlijk aan het Rotorua lake vinden wij  Ledwich Motel. De kamers zijn een beetje gedateerd maar zijn echt super schoon en wij kunnen er lekker buiten zitten. PRIMA. Omdat de gastheer aangeeft dat wij wel 2 dagen moeten blijven om alles in deze buurt in ons op te kunnen nemen besluiten wij ook twee dagen te blijven.

Na het inchecken lopen wij even over de arts en crafts markt die er vandaag is en eten daarna een broodje aan de rand van het meer. Wij struinen daarna wat rond en bestluiten uiteindelijk even de auto te pakken naar Kuirau Park; publiekelijk park met gratis vulkanische activiteit. Wat wil een mens nog meer? Overal zie je borrelende modderputten en kokend water naar boven komen. Als wij hier een uurtje hebben verbracht rijden wij langs een pak ’n save. Wij hebben zin in wat gezonde voeding en willen hier wat kopen. Wij hebben immers “weer” een keuken in onze kamer en kunnen er net zo goed een keer gebruik van maken.

Nadat wij eerst op ons balkon geruime tijd met onze landlord hebben gebabbeld (zijn vrouw is op weg naar Fiji met schoonzus) en ook nog heerlijke kaas hebben mogen proeven eten wij in onze kamer heerlijk ons dinertje op. Wel relaxed. Daarna even afwassen; ja dat hoort er wel bij; thee gezet en heerlijk even een boekje gelezen in bed.

Lady Knox Geyser07/12

Wij waren weer veel te vroeg wakker en onze Duitse buren kennelijk ook. Op ongeveer hetzelfde moment deden wij onze schuifdeuren open, waarna die van ons weer snel dicht ging vanwege het feit dat zij flink aan de sigaretten gingen en wij heerlijk gewoon nog even in bed wilden bijkomen.

Na het ontbijt, dat wij ook gister hadden gekocht (konden even geen pie of eggs meer zin), zijn wij heel erg op tijd naar Wai-O-Tapu gereden. Wij weten wel dat wij op de weg naar Taupo daar ook langs komen maar dit leek ons een veel relaxtere manier. Eenmaal daar zou over 45 min. De Lady Knox Geyser exploderen dus besloten wij eerst een lekker bakkie koffie te nemen voordat je de auto weer moesten nemen naar Lady Knox. Op de meest ideale plekken op de tribune hebben wij het exploderen van Lady Knox mogen waarnemen ook al komt hij dan door een helpende hand van “mankind” tot uitbarsting. Leuk! Zonder het stuk zeep dat ze in het gat van de geiser gooien om hem te laten uitbarsten, zou deze geiser ook tot explosie komen maar dat zou dan slechts om de 2 tot 3 dagen gebeuren en wanneer dat dan zou gebeuren dat weet je dan natuurlijk niet.

Daarna, met Jezus uit Denemarken op de achterbank, terug naar het park. Wij waren deze jongen al een keer in het centrum van de stad tegengekomen en toen viel hij al op omdat hij zo veel leek op onze lieve heer. Toen wij hem opeens liftend aan de kant van Lady Knox zagen staan hadden wij het gevoel dat hem toch maar mee moesten nemen. Hij was zijn schoenen kwijt. Het leek verdomd veel op de titel van een recente film: Where god left his Shoes; en wij moesten er wel even om lachen. Alom bekende Champagne Pool

Eenmaal in het park de 1, 2, 3 route gelopen die zo’n 75 min. in beslag neemt en je langs geweldige vulkanische activiteiten leidt. De route leidt ook langs de wereldberoemde champagne pool waarvan iedereen wel eens een foto van heeft gezien en absoluut een van mijn favorieten in dit park was.

Van hieruit via de Rainbow Walkway terug naar Rotorua waar wij de Blue en Green Lakes even hebben aanschouwd. Ik dacht dat het een “must do” was tijdens mijn bezoek aan Rotorua maar als je geen tijd hebt zou ik het overslaan. Je ziet een bruin meer en daarnaast een blauw meer wat op zich natuurlijk best apart is maar over te slaan is.

Vanuit hier besloten wij naar Hell’s Gate te gaan voor een Thermal Treatment. Als je het hier niet doet, waar het zo natuurlijk is, hoeft het voor ons ook niet. Een of andere Combo gaf ons de mogelijkheid het park te zien met mud bath en spa dus die namen wij. Na wat gedoe met CC waren wij eindelijk in het park dat echt 1000x minder was dan Wai-O-Tapu en het duidelijk moest hebben van de Spa-Treatment achteraf.

Green LakeNa 45 min lopen en een woodcarving exercise later mochten wij ons omkleden voor de mud bath. Wij zijn allebei niet van die geduldige types en na 10 min. mudbaths hadden wij zoiets van “KOM ONS MAAR HALEN!” Toen onder een vreselijke koude douche en in de spa. Zoals ik al zei wij zijn niet van die hele geduldige types dus na, ik denk, 7 minuten houden wij het voor gezien. Gaan lekker douchen en gaan naar de pak ’n save voor een fles cola en wat andere spulletjes.

Heerlijk nu op ons terrasje met een dikke borrel, stinkend naar sulfer, lekker hoor!

Daarna de rest van de salade gemaakt en wat heerlijke stukken kip bij de Kentucky Fried Chicken gehaald. Voordat wij het wisten lagen wij alweer in diepe trans.

Feiten:
 • Plaats: Rotorua
 • Route: Waitomo – Otorohanga – Kihikihi – Putaruru – Rotorua
 • Hotel: Ledwich Motel
 • URL: http://www.ledwichlodgemotel.co.nz/
 • Do’s:
   • Wai-O-Tapu
   • Kuirau Park
   • Rotorua Lake
 • Don’ts:
   • De kleren die je hier gedragen hebt in je koffer doen
   • Hell’s Gate als je al naar Wai-O-Tapu bent geweest tenzij je natuurlijk lekker een modderbadje wilt nemen

Waitomo

Tongariro