Saariselkš

Rond een uur of 5 komen wij bij de Holiday Club aan. Inchecken is zo geregeld. Wij gaan eerst maar even genieten van een lekker douche en een dikke verdiende borrel. Daarna gaan we met zín allen nog even gezellig eten.

Zaterdag 22 Maart

Ik heb de hele avond de slee door de bossen gevoeld in mijn benen. Net zoín gevoel dat je hebt als je de hele dag op een boot hebt gezeten had ik nu met mijn slee. Grappig.

Voor vandaag staat er niets op de planning en mogen we doen waar wij zin in hebben. Ik heb voordat wij gingen ontbijten eAan de top van de Tobagganven de kosten voor een dagje skiŽn bekeken en daar schrokken we nogal van voor zoín klein gebied dus dat gaan we niet doen. Na het ontbijt lopen wij even naar de buren om te kijken of wij misschien nog een keer willen gaan sneeuwscooteren. Ik vond dat tripje eigenlijk te mager. De prijs valt mee maar dan moeten wij nu meteen weg en daar hebben we dan weer niet zoín zin in. Laat maar. Wij lopen wat in Saariselkš rond en lopen ook nog even naar het ski gebied. De sneeuw is perfect maar de heuvels zien er niet echt heel erg spannen uit. Wij zijn wat dat betreft echt verwend met de Alpen. Wij drinken daar iets en op de terug weg zien wij dat er aardig wat mensen de Tobagan helling aan het oplopen zijn. Wij lopen naar Lapland Safaris om ook even een sleetje te huren. De medewerkster gaf aan dat in April de Wereldkampioenschappen Tobagan hier gehouden zullen worden. Belooft wat! De wandeling naar boven valt mee. Valt zelfs soms zo mee dat wij ons afvragen of wij hier wel vaart gaan houden naar beneden. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over een groot gedeelte van Lapland maar het is er ook erg koud door de behoorlijk straffe wind die er waait. We warmen ons binnen, in een skihut, heel even op voordat wij ons wagen aan de WK route naar beneden. Als je maar nergens remt dan gaat de baan toch behoorlijk hard. Ik vind het lachen. Je zit binnen no time echt helemaal onder de sneeuw als je even je voeten op de grond zet. Bij Martin lukt het net niet om zín voeten in de slee te zetten dus die komt als een yeti beneden. Ik zou het liefst nog een keer gaan maar de wandeltocht naar boven houdt me toch een beetje tegen helemaal omdat Martin het wel genoeg vindt. Wij leveren de sleeŽn weer in en lopen nog even langs de souvenir shops van Saariselkš en gaan ook even langs de supermarkt waar we even wat te drinken kopen en een wat lekkers. Omdat wij toch wel natte voeten van het sleeŽn hebben gekregen gaan wij terug naar de kamer waar we wat relaxen, tv kijken en wat knabbelen alvorens wij met een gedeelte van de groep ís avonds nog een keer gaan eten.Noorse Fjorden

Zondag 23 Maart

Aan alle leuke dingen komt helaas een eind. Zo ook aan deze vakantie. Wij worden om 9:45 opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. Hoeven ons dus niet te haasten. Met een grote touring car worden wij naar het vliegveld gebracht waarbij de gids nog wat verteld over de seizoenen in Lapland en het zogenaamde Lapland Fever waarvan ik toch wel kan zeggen dat ik daar zeker besmet mee ben geraakt. Op het vliegveld gaat het inchecken toch vrij snel en ook security valt mee ondanks de zeer beschonken vent die iedereen aan het wek zet. Vliegtuig land en vertrekt voor scheduled tijd. Via Evenes in Noorwegen waar we nog een schitterend gedeelte over de Fjorden vliegen komen wij om 4 uur aan in Amsterdam waar we de trein naar huis pakken.

Feiten:

Ivalo