San Teodoro

21 September

Mooi onderwegWij gaan weer verder. Gisteren op de kaart opgezocht waar we ongeveer heen willen en dat is San Teodoro geworden. Dit is het begin van de Costa Smeralda. De stranden moeten er net zo mooi zijn als in de echte Costa Smeralda, de prijzen zouden alleen wat beter moeten zijn. Daarnaast scheelt het nogal wat km van de plek waar wij nu zijn. Martin is nog steeds niet helemaal boven jan en mijn ongeluk is dat ik nu ook begin met snotteren. Helaas. San Teodoro is uitgerekend dus een mooie stop. De route is wederom schitterend. Eenmaal in San Teodoro is het alleen even lastig om een hotel te vinden dus voordat wij een laatste poging wagen eten wij eerst even wat op een heerlijk terrasje. Als wij hier niet kunnen pinnen zegt de beste man dat komt later wel en laat ons gaan. Bij het laatste hotel kunnen wij volgens de receptie maar 1 avond blijven. Wij doen het en als wij 5 min later toch even op booking willen kijken, omdat ik hier vanochtend gewoon beschikbaarheid vond, en het hotel weer gewoon als beschikbaar vond, boekte ze er gewoon een avond bij. Beetje vreemd maar ben blij dat wij morgen niet meteen weer weg hoeven en even de tijd hebben om de stranden hier te bekijken. Als de reservering gefixt is wil ik eerst even zien te pinnen en de man betalen voor onze broodjes. Hij was een beetje verrast was om me te zien maar gaf aan dat het niet meer dan normaal was om ons te vertrouwen. Ik bedankte nog maals. San Teodoro is best een harrewar van 1 richtingsverkeer weggetjes (zoals overal in de steden van Sardinie) dus voordat wij bij het hotel terug zijn rijden wij per ongeluk al langs een van de stranden, La Cinta. Inderdaad mooi maar ons veel te druk. Nu dus maar even naar het zwembad en morgen een beach dagje. Wij willen dan naar Blandichi of te wel: Little Tahiti. 's Avonds lopen wij net iets te laat San Teodoro in. Wij willen nog even naar de apotheek en die is net dicht. Klein geluk bij een ongeluk is dat de dames net naar buiten lopen als wij nog aan het kijken zijn wanneer ze wel open zijn. Wij vragen om de hoest en keeltabletten die wij nodig hebben en zonder twijfel haalt ze het nog even. Vraagt of ik 10Euro wil geven en dat de rest morgen wel komt. Ze weet namelijk niet wat dit nu kost en de computer is al uit. Prima. wij komen de avond weer door. Daarna lopen wij naar een restaurantje en op de terug weg komen wij nog op een plek waar deelnemen aan een Limoncello en Mirto proeverij. Smaakt goed maar na 4 heb ik toch wel genoeg van de zoete varianten. Op naar het hotel.

22 September

Blandichi BeachRedelijk op tijd wakker en na een prima ontbijt rijden wij even langs de apotheek om de gedane zaken van gisteren af te wikkelen. Ze was helemaal blij me te zien. Na haar nog 10x te hebben bedankt rijden wij naar Blandichi beach. Op de weg erheen moet je nog meerdere mooie stranden tegen komen maar helaas liggen die toch allemaal van de weg af dus van de straat zie je ze bijna niet liggen. Wel zien wij in de Laguna de San Teodoro flamingo's. Eenmaal bij Blandichi beach is het nog redelijk rustig. Het water is inderdaad super helder en het zand super wit. De strook zand is alleen niet erg breed waardoor het toch weer heel snel veel drukker wordt op het strand. Om een uur of half 2 hebben wij het wel gezien ook omdat het erg warm begint te worden.Wij lopen vanuit onze parkeerplaats nog wel even naar L'Impostu, andere strand, waar het water net zo helder is als bij Blandichi. Twijfelen even of we hier wat willen eten maar wij willen eigenlijk gewoon even uit de zon. Wij rijden naar San Teodoro en gaan daar bij een brasserie zitten. Heerlijk om het rustige leven aan je voorbij te laten gaan. Na de lunch genieten wij nog even van de avondzon bij het zwembad voordat wij weer naar het centrum gan om iets te eten.

23 September

Het weer is opeens omgeslagen. Van de eind 20 graden die wij tot nu toe gehad hebben is het nu begin 20. Voelt bijna koud aan. Na het ontbijt checken wij uit (werden al vanuit de tuin bekeken om te kijken of wij wel al aanstalten aan het maken waren om weg te gaan), zetten wij koers richting Isola Rossa.

Feiten:
  • Plaats: San Teodoro
  • Route: Tancau - San Teodoro
  • Hotel: Hotel Terra di Mare
  • URL: http://www.hotelterradimare.com/
  • Doís:
      • Naar een van de heerlijke stranden gaan
  • Doníts:

Tancau

Isola Rossa