Santa Marta

Om 10:00 zou onze transfer plaatsvinden dus als wij om 9:00 klaarzitten duurt het gelukkig niet lang voordat wij als eersten worden opgehaald. Om 10:00, na een rondrit door Boca Grande, vertrekken wij daadwerkelijk van Cartagena. Mixed feelings!! Hopefully...till we meet again. Shit! Verder!

Uitzicht vanaf het dakterrasOm 13:30 komen wij, via een hele korte stop in Barranquilla, aan bij ons hotel in Santa Marta dat in the middle of nowhere lijkt te liggen. Wij worden ingecheckt in een mega kabaal van de noodgenerator in de garage omdat de stroom uit is in Santa Marta. Kamer is netjes maar besluiten toch de bagage te dumpen en eerst wat te gaan eten en te drinken. Santa Marta is meteen na de eerste wandeling duidelijk niet onze stad. Na wat uurtjes op het terras en wat verkeerde afslagen, kopen wij wat in de supermarkt en lopen terug naar het hotel. Daar ontspannen wij wat en hebben wij even contact met Sander, vriend van vroeger uit Maastricht. Als wij wat proberen te gaan eten is het voor het eerst dat wij ons in Colombia onveilig voelen helemaal als een man van de andere kant met zijn 4 jarige dochter in tegengestelde richting op ons afloopt en zegt dat wij achtervolgld worden door twee jongens. Ik had die jongens wel al gezien maar had er toen geen raar gevoel bij. Ik ben meer verrast waarom deze man dit doet. Geen gevaar voor hem en zijn dochter? Ben er in ieder geval behoorlijk klaar mee en wij eten wat bij een tent dat geen naam mag hebben op de boulevard. De straat van ons hotel is donker dus echt op mijn gemak loop ik niet.

17 September

Wij hebben niet echt haast vanochtend. Zullen pas om 10:00 opgehaald worden voor de rit naar Taironaka dus wij nemen ook de tijd op het dakterras van ons hotel nadat wij eerst wat geld zijn gaan halen. Stipt op tijd staat de chauffeur voor de deur en als wij de bagage bij de receptie hebben afgegeven kunnen wij ook meteen op pad.

Taironaka > >

20 September

Eenmaal terug in Santa Marta lijkt het of het de hele dag geregend heeft. Alle straten staan blank en het duurt dan ook even voordat wij bij ons hotel terug zijn ondanks het enorme tempo dat onze chauffeur erin heeft. Bij het hotel verklaart de halve platte band zijn haast. Hij stapt niet eens even uit en wij hebben de deur amper dichtgeslapen of hij is al met de noorderzon vertrokken. Bij de receptie krijgen wij onze tas terug en vragen of ze een taxi voor ons moeten bellen. Als wij aangeven dat wij vanavond nog hier slapen zegt de receptioniste dat dat niet kan omdat ze volgeboekt zijn. Na 20 minuten heen en weer heeft ze dan toch nog een kamer voor ons. Eenmaal op de kamer bellen wij Sander die net op zijn terugweg van Tayrona is. Wij spreken af dat hij ons komt halen op zijn terugweg zodat hij zich niet extra hoeft te haasten en kunnen wij nog even op het dakterras een biertje drinken. Hartstikke leuk om hem dan na een uurtje te zien. Lang geleden! Wij rijden met hem mee naar hun huis waar wij Isabel en zijn zoontje zien. Borrelen wat en rijden dan naar Taganga om wat te gaan eten. Leuk om ook dat even gezien te hebben en op zo’n heerlijk plekje aan zee bij te praten. Na oponthoud door de politie waarbij wij ook de auto nog uit moesten, brengt Sander ons terug naar het hotel waarna ik bij het tandenpoetsen onwijs de schrik krijg als ik een enorme klap vanuit de kamer hoor. Martin is bij het uittrekken van zijn shirt tussen de ventilator gekomen die hier op ridicule lage hoogte hangt. Gelukkig ziet het er niet helemaal erg uit maar hier gaat ie last van krijgen. Ga dus maar meteen even ijs halen. Hopelijk zwelt het dan niet helemaal als een ballon op.

21 September

Gelukkig ziet Martin z’n hand er goed uit. Ik denk dat het ijs goed geweest is. Gelukkig! Wij hebben helemaal geen zin in Santa Marta dus doen vooral zo min mogelijk vanochtend. Ik wil nog wel genieten van de heerlijk warmte waar wij vanmidaag weer afscheid van moeten nemen maar voor de rest hoef ik hier niet zo veel. Vliegtuig staat om 15:00 voor vertrek gepland en we worden om 13:00 hier opgehaald. Martin maakt even van de gelegenheid gebruik om zijn email te checken en ik schrijf nog even het reisverhaal bij. Wederom op tijd staat onze transfer op de stoep en zijn wij in no time op het caribische vliegveld. Dat caribische gevoel komt omdat de luchthaven echt aan zee ligt en de incheckomgeving allemaal open is. Vind het wel wat hebben. Op tijd boarden wij en vertrekken wij en dus zijn wij ook op tijd in Bogota waar Cero al op ons staat te wachten.

Feiten:
 • Plaats: Santa Marta
 • Route: Cartagena - Barranquilla - Santa Marta
 • Hotel: Hotel Santa Marta Real
 • URL: http://www.hotelsantamartareal.com/
 • Do’s:
   • Wat eigenlijk wel?
 • Don’ts:
   • Hier te lang blijven, wij hadden helemaal niets met deze stad

Cartagena

Taironaka