Santiago de Chile

Los Andes17 Februari 2016

Wow! De reis die al zo lang op mijn verlanglijstje staat gaat eindelijk beginnen. We vertrekken pas laat, 20:55, dus wij hebben alle tijd van de wereld. Ga toch maar werken. Hoop dat de tijd zo wat sneller gaat en dat ik op die manier moe genoeg ben om toch nog wat te kunnen slapen. Op tijd vertrekken wij richting Huizen waar we de auto achter laten en onze ride naar Schiphol klaar staat. We hebben alle tijd op Schiphol waar we dachten nog even wat te kunnen eten ware het niet dat half Schiphol achter de douane onder reconstructie is met als gevolg dat bijna niks open is. Wij vinden uiteindelijk een tentje bij een hele andere slurf waar we een kroketje eten. Daarna dwalen wij nog wat rond, drinken nog een kop koffie en gaan dan eindelijk aan boord van de 777-300. Net vliegtuig met veel meer beenruimte als ik verwachtte dus ik ben tevreden ware het niet dat ik een hele chagrijnige Franse vrouw naast me heb zitten die aan het tieren is naar haar man die naast Martin zit. Daarna leest ze ook de purser nog even de les die het uiteindelijk voor elkaar krijgt om de vrouw te bedaren door haar weer naast haar man te plaatsen. De piloot heet ons welkom op de vlucht KL0701 naar Buenos Aires die maar liefst 13 uur en 40minuten gaat duren. Mijn hemel...echt? Ik hoop dat het infotainment wat afleiding gaat geven. Na take-off krijgen wij eigenlijk direct iets te drinken en vrijwel meteen daarna wat te eten. Ik kijk een halve film waar ik eigenlijk geen zin in heb dus probeer toch maar wat te slapen. Dat lukt gelukkig met af toe wakker worden. Uiteindelijk gaan de 13 uur en 40 minuten vrij snel.Plaza

18 Februari

In Buenos Aires moeten wij het vliegtuig uit ondanks het feit dat wij met dit toestel verder vliegen naar Santiago. Niet zo heel erg. Kunnen wij even de benen strekken. De weg naar de gate gaat vrij snel en na 40 minuten gaan we weer aan boord. De vlucht duurt net iets minder dan 2 uur. Jammer dat wij niet bij een raam in de buurt zitten want het zicht op de Andes is weer spectaculair. Net als de laatste keer dat wij hier waren gaat het bij de douane echt supersnel en staan wij binnen no time bij de bagageband die er net iets langer over doet. Eenmaal buiten gaan we eerst even pinnen en zoeken wij een taxi op. Binnen 30 minuten staan wij voor ons hotel midden in het centrum. Prima hotelletje voor een nacht. Wij douchen en gaan meteen de stad in. Ik herinner me veel van de vorige keer dus een echt doel hebben wij niet. Wij lopen een beetje door de winkelstraten waar het zo druk is dat je eerder denkt dat het een weekend dag is dan een donderdag middag. Bij een lokaal tentje eten wij wat empanadas en slenteren dan over de overdekte markt. Dat vond ik de vorige keer al heerlijk. Daarna lopen we richting cerro Santa Lucia waar we tegen beter weten in een uitzicht over de stad willen gaan bekijken. Tegen beter weten in wat wij zien vanaf de straat al dat de bergen die wij eigenlijk hopen te zien onder een dikke pak smog niet te zien zullen zijn. Ach ja...houdt ons nog even bezig. Zoals gezegd het uitzicht valt een beetje tegen maar als wij weer met beide benen op straat level staan is het in ieder geval een mooie tijd om een terremoto te gaan drinken in La Piojera. De tent waar je die gedronken moet hebben. Vorige keer ook gedaan en wij vonden het wel de moeite om dat nog een keer te doen. TerremotoMet de weinige slaap die wij gehad hebben doet de Terremoto zijn naam eer aan en voelen wij ons na een zo'n drankje wel rijp om heel even op bed te gaan liggen. Even voetjes omhoog om vervolgens dicht bij Plaza de la Moneda, op aanraden van de receptie in het hotel, bij La Novillera te gaan eten. Wilden eigenlijk naar de vismarkt terug maar eigenlijk ook geen zin om zo'n stuk weer te lopen. Het eten is prima en we liggen om 20:30 lekker op tijd in bed waar niet heel veel later meteen het licht uit gaat.

19 Februari

Bijtijds op en dat gaat ons redelijk makkelijk af door de beperkte jetlag die wij hebben. Onze vlucht naar Temuco vertrekt om 8:25. Taxi zoals met de receptie afgesproken staat netjes op de afgesproken tijd voor de deur en binnen no time staan wij op het vliegveld. Na controles drinken wij een kop koffie met een akelig zoet broodje alvorens wij het vliegtuig weer in gaan. Eenmaal in het vliegtuig hebben we ongeveer een half uur vertraging door het tanken.

Feiten:

Agenda/Route

Pucón