Sanur

Chauffeur is op tijd en in +/- 1 uur rijden wij naar Sanur. Eigenlijk weten wij na het telefoontje van gister helemaal niet waar wij heen moeten maar wij nemen de proef op de som en gaan gewoon naar het hotel dat ons in eerste instantie is bevestigd. Bij aankomst in het Mercure blijken wij toch 2 avonden hier te zitten en was de commotie kennelijk om niets. Als wij in de voor ons bestemde kamer komen merk ik meteen dat daar flink gerookt is. Wij kunnen wachten op een andere kamer maar die is nog niet klaar. Prima doen wijVissersboot dat.

In de tussentijd verkennen wij alvast Sanur en gaan op zoek naar een fles drank voor vanavond. Eten wat in 1 van de vele tentjes en komen de tijd dus heerlijk door.

Om 14:30 krijgen wij onze kamer. Is helemaal prima, gooien de spullen neer en gaan naar het strand. Heerlijk windje waait er. Hier is het wel lekker toeven.

Om 19:00 besluiten wij de shuttle naar Hardyís te nemen. Een grote supermarkt met ervoor allerlei kraampjes. Wij zijn trouwens niet de enige in de shuttle, wat willen die mensen daar allemaal? Als wij er namelijk aankomen besluiten wij nl meteen rechtsomkeert te maken. Wij hebben hier niets te zoeken. Shuttle vertrekt pas weer over 20min. Laat ons precies voldoende tijd om een paar mangoís en een zonnebril te kopen. Grappig! De shuttle neemt ons weer mee terug en wil ons zonder probleem droppen op een punt halverwege zodat wij niet heen en terug hoeven te lopen. Hier zijn ook nog allerhand souvenierwinkeltjes en kunnen wij rustig uitzoeken waar wij willen eten.

Eenmaal in het restaurant ziet de eigenaar ons met de mangoís en biedWindmolen meteen aan die voor het toetje te snijden. Helemaal prima! Lekker gegeten en als een blok geslapen!

11 Oktober

Wij hoeven niets en eigenlijk willen wij ook niets. Als wij wakker worden gaan wij heerlijk genieten van het ontbijtbuffet dat echt alles heeft wat je je maar zou kunnen wensen en nemen dan plaats op het strand.

Als het rond het middaguur veel te warm wordt (iets wat je niet voelt door het heerlijke windje) besluiten wij even wat rond te lopen en daarna wat te gaan eten. Tegen de tijd dat wij daarvan terug komen kunnen wij weer heerlijk genieten van de zon en dat doen wij dan ook met volle teugen! ís Avonds pakken wij de koffers in en daarna genieten wij nog even heerlijk van de heerlijke temperatuur en het lekkere eten!

12 Oktober

Kunnen bijna niet geloeven dat de laatste dag is aangebroken. Weer zo veel km afgelegd, gezien en meegemaakt en dan nu toch weer de laatste dag. Wij hadden ons op dit plekje nog wel een dag of twee kunnen vermaken.

Wij willen nog even maximaal genieten van de laatste dag voordat wij weer om 11:30 woorden opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. Wij staan dus bijtijds op, genieten nog maals van het heerlijke ontbijtbuffet en laten onze botten nog even maximaal vitamine D opnemen.

Chauffeur staat op tijd klaar en wij ook. Binnen 30min. staan wij op het vliegveld. Alle souveniers, lizzard en schaal kunnen vrij makkelijk mee ondanks hun onhandige vorm. Wij doneren de laatste Rupiah en vertrekken ook hier weer op tijd. Vlucht verloopt voorspoedig.

Eenmaal op Kuala Lumpur weten wij niet zo goed wat wij zullen doen. Wij zouden in principe genoeg tijd hebben om even naar City Center te gaan maar met deze onhandige voorwerpen zien wij dat niet zitten. Eerst die dus maar zien kwijt te raken. Helaas zijn de lockers die wij vinden niet berekend op onze onhandige voorwerpen en besluiten dus maar te gaan kijken of wij de VIP lounge inkunnen. Als blijkt dat dat niet mag is de jonge man wel zo aardig dat wij onze voorwerpen daar mogen achterlaten. Helaas heeft deze speurtocht ons, samen met de douane, toch behoorlijk wat tijd gekost. Kosten voor KLIA expres en de relatief korte tijd die ons nog rest doen ons toch maar besluiten op het vliegveld te blijven. Lopen nog wel even naar buiten om de warmte in ons op te nemen om vervolgens weer door de douane te gaan. Dit moet een van de kortste bezoeken geweest zijn. Grappig!

Besluiten bij Cheers plaats te nemen maar zijn daar ook weer snel verdwenen na de onwijs smerige sandwich die wij kregen! Naar beneden verhuist en daar zitten wij nu te wachten totdat wij over 2,5 uur weer kunnen gaan boarden.

Feiten:
 • Plaats: Sanur
 • Route: Ubud - Denpasar - Sanur
 • Hotel: Mercure Sanur
 • URL: http://mercuresanur.com/
 • Doís:
   • Heerlijk onthaasten
   • Meer dan genoeg activiteiten als je onthaast bent
 • Doníts:

Ubud